Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


BESEDA U BIGBÍTU, 13. ročník

31.07.2005   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

BESEDA U BIGBÍTU, 13. ročník5. a 6. SRPNA 2005 - TASOV u Veselí nad Moravou - Topolový hájek POLEMIC - BREED 77 - GAIA MESIAH - NANA ZORIN - THE CHANCERS - KHOIBA - VLADIMÍR VÁCLAVEK - CHIKI LIKI TU-A - KARPATSKÉ CHRBÁTY - DARK GAMBALLE - SAD HARMONY - RUDÉ KOSTRY - ASYL AKT - BENEDIKTA - NOISE CUT - TALIESYN - KARPATSKÉ HORKÉ a další

Naši milí kamarádi,
letošní harmonogram jsme se snažili sestavit opět velmi pečlivě. Věříme, že si i mezi těmi méně známými, z nichž v rámci přespolní spolupráce taháme výrazněji i ze studnice slovenské, každý najdete nějaké to milé překvapení..., že kapelky, stejně jako v předchozích letech, budou příjemným motivem k tanečkům i přátelské atmosféře a podobně inspirativní bude i doprovodný program.

Hned v pátek se na pódiu objeví stále známější pražské GAIA MESIAH, které před nedávnem vydaly své dlouho očekávané album "Ocean", a bratislavští průkopníci ska-reggae POLEMIC. Chtěli bychom ale vypíchnout zejména pražskou NANU ZORIN, jejichž druhá deska "Do You Want To Live Forever?" boří veškerý obecně přijímaný taneční úzus. Kapela servíruje jemné melodie, psychedelickou atmosféru, výjimečné texty, jen jakoby mimochodem taneční spodky, a to vše navíc korunuje zpěvem Ego.L.Dina, který mezi českými zpěváky působí jako zjevení. Žádné přednahrané spodky, žádné beatboxy, žádné gramofony, nýbrž krystalický zvuk a vibrace, svěží rytmika a jemné předivo panoramatických analogových zvuků, obohacujících celkový harmonický rozměr.

Sobotní program bude ještě bohatější. Metalisty potěší BREED 77 z Gibraltaru, nářez svým folklórním zaujetím vycházející z podobných fundamentů jako Amorphis, tvrdostí však srovnatelní i s Kornem, a jemnější předivo pavučin naopak rozvine křehká Ema Brabcová se svou KHOIBOU (katarzi vycítí i zasmušilý rocker). Ale lákavých uskupení je víc. Namátkou vybíráme prešovské CHIKI LIKI TU-A, dále pak KARPATSKÉ CHRBÁTY z Vrbového, mnohačlenný band s ostrou dechovou sekcí, mající za sebou po dvaceti letech už čtyři desky a jejichž potence i počet koncertních trenýrek stále roste (hity "Zjedol som hadovi pleco", "Keď som pásol madrace", "Skočil som na mínu" či "Tiahli víly po dne" jsou nesmrtelné). Pokračovat můžeme mezinárodními THE CHANCERS, v jejichž středu je 152 cm vysoký učitel angličtiny a nejmenší skinhead na světě nebo známým písničkářem VLADIMÍREM VÁCLAVKEM. Stylový galimatyáš tím ovšem nekončí. Za zmínku určitě stojí i DARK GAMBALLE, RUDÉ KOSTRY, SAD HARMONY, ASYL AKT a mnoho dalších.

Vedle sekce hudební však sázíme i na rozptýlení doprovodné. Vystoupí rosická divadla Prádelna a D. S. Emanuela Krumpáče, proběhnou autorská čtení, projekce studentských filmů, přednášky skupiny vědců Svobodného rádia Hudební bazar, soutěž o zlatú tasovskú erteplu a další.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0251 s