Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vyplatí se komerční programy v lázních?

09.08.2005   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vyplatí se komerční programy v lázních?Slatinné lázně v obci Mšené byly založeny v roce 1796 v údolí Mšenského potoka. Dodnes se v nich léčí nemoci pohybového ústrojí, záněty nervů, pooperační stavy, funkční onemocnění páteře, ploténkové syndromy, nemoci z povolání, osteoporóza a v současnosti nabízí i programy pro obezitu a různé wellness programy. Já jsem si tedy vybrala komerční program víkend pro manažery, objednala jej a v krátké době se do lázní vydala.

Ačkoliv se lázně nachází nedaleko Prahy, dopravní spojení sem není nejlepší. Proto doporučuji přicestovat vlastním autem. Areál lázní je opravdu krásný, park vás uchvátí na první pohled. Navíc obsahuje chráněnou kulturní památku secesní pavilon Dvorana od českého architekta Jana Letzela. Vůbec všechny budovy působí sympaticky, přestože některé evidentně volají po rekonstrukci. Lázeňské domy stojí většinou blízko sebe a mají dobré označení, až na Vítkov, kde v přízemí chybí cedulka s informací, že se zde konají některé procedury.
Ale všudypřítomný božský klid nahradí veškeré nedostatky na kráse, především, když sem vyrazíte z ruchu velkoměsta. Nicméně i samotný komerční program pro manažery a vůbec celkově lázně mají řadu chybiček, které zbytečně kazí dojem.


Už po příjezdu mě zaskočilo, že jsem nemohla peníze za pobyt uhradit hned, ale až po obědě, takže jsem je nosila pro jistotu všude sebou. V momentě, kdy jsem se dostala přímo do kanceláře a měla pobyt uhradit, zaměstnankyně se nemohly dohodnout na ceně a ta nakonec o 260 Kč přesahovala částku, kterou mi sdělily e-mailem před příjezdem. Těch pár korun navíc mě nezničí, navíc dámy se mi za toto nedorozumění omluvily, ale v důsledku to nepůsobí zrovna profesionálně.
Měla jsem zaplacenou i plnou penzi a dlužno říci, že jídelna vypadala nádherně, bohužel ale výběr jídel mi nepřipadal nejšťastnější, dostávala jsem to samé jako hosté, jimž pobyt hradí zdravotní pojišťovna. Jídla dosahovala slušné chuťové kvality, ale super dietní rizoto nebude asi to nejvhodnější pro člověka, který si přijede do lázní odpočinout a ještě za své peníze. Ten by si asi zasloužil trochu jiné menu.

Ubytování v lázních

Přidělili mi pokoj v budově Kyselka. Kupodivu k ní vedou schody, což mě s ohledem na bezpočet těžce se pohybujících lázeňských hostů, překvapilo. Až na chybějící koš ve společné sprše, hlučné sousedy a telefon na chodbě, mi nic nevadilo. Proti telefonům nic nemám, ale i v době mobilů si někteří klienti nechávají volat na ten společný na chodbě, a s oblibou kolem půl sedmé ráno, tudíž vzbudí všechny své sousedy. Lidé, obvykle v lázních trávící měsíce, dělají po ránu hluk, většinou neumí opustit svůj pokoj, aniž by probudili okolí. Proto se nejlépe spí přes den, hlavně v odpoledních hodinách.

Přístup personálu v lázních k platícímu klientovi

Občas jsem si připadala jako „rychlokvaška“, nebo-li ta zdravá, na níž příliš nezáleží a co brzo odjede. Komerční klient určitě nejednou pocítí kontrast mezi ním a opravdu nemocným člověkem. K tomu značná část personálu počítá, že se v lázních ve všem vyznáte. Několikrát jsem se musela opakovaně ptát na věci, jež samozřejmě ti, kdož do lázní jezdí třicet let, už dávno mají zažité. Pochopitelně takových lidí se tam vyskytuje zřejmě nejvíce. Kupříkladu u bazénu se sestra neobtěžovala mi ani sdělit vyhrazený čas, pak někam zmizela a já neměla šanci se jí na to zeptat. A podobných příkladů by se našlo vícero. Ale nemohu personál pouze hanět. Setkala jsem se tam s milými sestřičkami a velmi příjemná byla mladá rehabilitační sestra, s níž jsem si při procedurách docela mile popovídala.

Jací klienti do lázní jezdí?

Rozhodně převažují senioři, což někdo může vnímat problematicky.Přeci jen mají jiné starosti a jiný pohled na svět. Nicméně se s nikým nemusíte bavit, pokud nechcete. I zde se vyskytují občas tzv. „lázeňští lovci“, většinou od pohledu sportovci středního věku. Stačí se na ně půl dne mračit a ono je to zírání přejde. Přesto v lázních se v době, kdy jsem je navštívila já, nacházelo více žen než mužů.


Co lázním Mšené chybí k dokonalosti?

Obecně řečeno komerční program by se měl lišit od běžného lázeňského pobytu hrazeném pojišťovnou včetně stravování a ubytování. Rovněž by se mohla zlepšit schopnost personálu informovat tento druh klientů.


Osobní tip na přežití
Vezměte si sebou dobrou knihu, můžete ji číst v pokoji i na lavičce v parku a vyhnete se pak diskusím typu, kde v obci Mšené prodávají lepší utopence.

Upozornění na únavu
Po procedurách se budete více unavení, především pak po masáži hlavy a perličkové koupeli.



Slovníček procedur pro stejně neznalé, jako jsem byla já:

Perličková koupel - probíhá v plechové vaně, ležíte v bublinkách, pak vás zabalí do prostěradla a deky.

Koupel ve vířivce – masážní vana, pro změnu na vaše tělo jdou různé proudy vody, poté vás do ničeho nebalí.

Slatinný zábal – na konkrétní bolavé místo (záda, kolena) se dává rašelina, která velmi příjemně hřeje, pak se vysprchujete.

Reflexní masáž - týká se zad a části hlavy. Do půl těla nahý jedinec leží na břiše a jsou mu masírovány určité body na těle.

Čínská masáž hlavy – masíruje se jen obličej, opět se tlačí pouze na konkrétní body a používá se vonný olej.

Terapie plosky nohy – prvně vaše chodidla stráví nějakou dobu v masážní vaničce s vodou, potom probíhá masáž každého chodidla zvlášť s krátkým „výletem“ až na lýtka.

Zdroj fotografií:
Mapy.tiscali.cz







Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Daniel - 23.8.2005 - 13:47

Sním, či bdím? Lázně jsou dokonalé, ale někdo byl ubytovanej na úplně jinej pokoj, než měl a ještě je komentovaný - co vše napsal špatně aneb - je potřeba "zjednat nápravu". Cakryš, na tom něco ... (čtenáři doplň sám) nevoní...
Milá autorko, upřímnou soustrast, nevím, kolik na to padlo kaček, ale něco podobnýho se mi nestalo ani před 17 lety v Bulharsku.-)
Hm, a to mamka chtěla myslím jet s ženskýma z práce se nechat rozmazlovat právě do Mšenýho, to článek vytisknu a dám jí ho teda přečíst...Je trochu fouňa na bydlení a křičí, když jsou v pokoji zažloutlý stěny:-)A z toho, co je v článku, by ji trefil šlak:-)


Od: Ida - 23.8.2005 - 17:23

To má být "ftip",nebo co je to? Sem si vzpomněla, že před dvěma roky můj bohatý kámoš vyslal svoji matinku do nějakýho podobnýho zařízení v Němcích a zaplatil jí veškerý komfort a hlavně apartmán. Což teda s ohledem na to,že jela sama, je celkem rozežranost.Na tom nesejde. Jenomže, jak byl na recepci fofr, když dorazila, šoupli ji do nějakýho běžnýho pokoje,no jí to bylo divný, protože jí kámoš ukazoval nějaký obrázky,nebo co,tak pak večer vyrazila na recepci a lámanou němčinou se ptala,jestli je ten její pokoj fakt apartmán:-)
Naštěstí šel kolem nějakej Čech, co jí píchnul s konverzací,no a najednou prej recepční zbledla jak stěna a že došlo k omylu a okamžitě volala nějakýho manažera, který ty kámošový matince sdělil, že se děsně omlouvá za tu chybu, že má teda první noc zdarma,že jí vrátěj prachy a ještě jí otevřeli na ten večer účet v baru,takže se prý docela setla a právě s tím Čechem.Druhej den jí osobně volal nějakej hlavní šéf toho zařízení a ptal se jí, zda je s ubytováním spokojená a ještě jednou se jí omluvil...
No zní to asi jako pohádka, však se to nestalo v Čechách.-)
Je jasný, že paní matinka pak brouzdala po světě a všem ženským včetně mé matky velebila ty lázně do nebes:-).
Je fakt taky,že moje babi jezdí na pokladnu, tj. na VZP a to je o něčem jiným...ale babi je ráda, že jí to pojištovna ještě dá, má tak příjemnou dovolenou i s jídlem,ale asi kdyby si to měla platit,taky by prskala:-)


Od: admin - 24.8.2005 - 17:09

S ohledem na to, že došlo ze strany Lázní Mšené k nedodržení podmínek, byly všechny jejich komentáře vymazány, stejně jako anonymy, kdy (podle IP adres) jsou jejich autoři totožní.


Od: Libor Hynek - 24.8.2005 - 17:26

muj nazor
Asi mi take vymazete muj nazor,protoze neni shodny s vasim,ale alespon uvidim,jaka je tady demokracie. Ja sem v laznich Mšené byl asi před třemi měsíci a byl jsem naprosto spokojeny se vsim.Prijel jsem tam autobusem,procedury a sestricky byly skvele,klid mi naprosto vyhovoval,proto jsem tam take jel,ubytovani bylo vysoce nadstandardni.Bydlel jsem na Slovance,vse uplne nove vymydlene,vana na pokoji,proste lábuš a cena v porovnani s konkurenci uplne jinde.Je fakt,ze mi vadil maly vyber jidel v dobe obeda,ale to je jedine na co si mohu stezovat.Pokud jste ale nedostala odpovidajici ubytovani- zaplatila jste si ho?.Tak se meli omluvit.Ja tam ale rozhodne pojedu znovu.Je to muj nazor,nemusi se vam libit a mozna ho proto smazete.


Od: Daniel - 25.8.2005 - 9:00

...


Od: Daniel - 25.8.2005 - 9:19

Libor+ další-včera sem sem nakouk,ta ženská z těch lázní, co je jako zastupuje,nebo co,tady měla fakt hustý osobní útoky na autorku, to mi přišlo úplně na hlavu, takže se ani nedivím, že v tomto případě to bylo smazaný (co vim,tak tady se prakticky žádný komentáře nikdy nemažou, krom takových,co obsahují sprostý slova,což teda já osobně vítám,má to mít nějakou úroven)a ještě by jim měla poděkovat, protože tím svým vystoupením tady, udělala lázním ještě horší reklamu. A nechápu teda,jak oficiální osoba,co mluví za nějakou organizaci,může tak jako na veřejnosti mluvit.
Uniká mi, proč tak kvůli tomudle článku lázně jančí. Vždyť je tam: "Nicméně i samotný komerční program pro manažery a vůbec celkově lázně mají řadu chybiček, které zbytečně kazí dojem." To přeci není žádná velká kritika!
Já se pořádně v době svý dovolený nevyspat, tak je sepsuju na tři doby.
Jo a jinak ono to už tady není, for je v tom,že prostě autorku tohodle článku coby klienta neumístili do takovýho pokoje,jak měli,proto ten hluk apod.,což je popsaný v článku,takže když si zaplatím např. 3 hvězdičkový pokoj, měl bych ho dostat a ne 1 hvězdičkový...Aspoň si teda myslím.
No a uniká mi to celý,už sem si pár věciček tady kdysi taky odpublikoval,a když to srovnám s jinejma redakcema,tak tady ten kontakt byl hodně v pohodě!


Od: Daniel - 25.8.2005 - 9:25

Ps. ted sem si ještě uvědomil,že autorka tohodle článku maká v top hotelnictví (já to na ní prásknu,dělám s jejím ex kolegou.-),jo jo svět je malej), takže z celý reakce lázní musí být hodně štajf, protože sama by si to v práci nelajsla!No ale je taky fakt, že ty hotely maj v managementu cizince a ty je ostře proháněj. Každej klient musí odjet spokojenej, to je filosofie!


Od: Ivča - 25.8.2005 - 9:57

Libor
No to je fakt náhodička, tys byl ve stejnech lázních?
A náhodou si byl maxímálně spokojenej :-) To je fakt neuvěřitelný :-)


Od: Ida - 25.8.2005 - 16:29

Daniel-jako studentka jsem dělala chvíli v jednom hotelu,brigádničila...Vím, o čem mluvíš. I když nám tam příslušníci nejmenovaných národností lehce demolovali pokoje,museli mít pocit,že jsme tam my pro ně a ne oni pro nás!


Od: Renata Šindelářová - 25.8.2005 - 16:42

Za redakci (Liborovi i ostatním)
Redakce Nerawebu nesmaže nějaký komentář jen proto, že vyjadřuje jiný názor. Vždyť ke konzultaci naopak komentáře slouží a je samozřejmé, že různí lidé mají různé názory i zkušenosti. Takže pokud redakce něčí komentář smaže, existuje k tomu docela jiný důvod.


Od: karelll - 30.8.2005 - 1:59

Jaký:) (tady konkrétně:)


Od: Hana Formánková - 2.9.2005 - 9:52

Karelll
Třeba důvod sprostý :-)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0396 s