Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Naše filmové tipy z programu České televize-leden

05.01.2006   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Naše  filmové tipy z programu České televize-ledenFilmový klub
Evropský film
Filmy


Foto z flimu Žádné boží zprávy

FILMOVÝ KLUB
pondělí 23.1 21.40 ČT 2
Americký koprodukční film (2001).
Hrají: J. Davies, A. Lindvallová, E. Bouchezová, G. Depardieu, G. Giannini, M. Ghini, J. Schwartzman, B. Zane a D. Stockwell.
Scénář a režie Roman Coppola.
V anglickém znění s titulky.

Mladý nadějný filmař Paul sní na sklonku 60. let v Paříži, o tom, že natočí film, jenž bude jeho pravdivou osobní výpovědí. Současně pracuje jako střihač na natáčení sci-fi filmu Dragonfly, jehož děj se odehrává v roce 2001. Jeho původní režisér je ale zcela posedlý milostnou touhou ke krásné Valentině a již není schopen dovést natáčení do konce. Filmový producent Enzo jej proto raději nahradí mladým arogantním režisérem Felixem de Marcem, také on je ovšem po své automobilové nehodě z filmu odvolán. Právě v tomto okamžiku dostává Paul svoji nečekanou životní šanci. Na něho najednou spoléhají všichni šéfové filmového studia, kteří chtějí, aby peníze vložené do ohroženého projektu nějakým způsobem zachránil. Paul musí nalézt jen pár vhodných nápadů, aby film mohl být uveden na filmové plátně… Autorem filmu o filmu je scénárista a režisér Roman Coppola (syn známého filmaře Francise Forda Coppoly), jenž svůj debut realizoval v mezinárodní koprodukci (USA, Luxembursko, Francie, Itálie). Díky tomu se na projektu mohly účastnit známé filmové hvězdy Gérard Depardieu (Andrezej), Giancarlo Giannini (producent Enzo), Billy Zane (pan E) a Dean Stockwell jako doktor Ballard. Postavu Paula vytvořil Jeremy Davies (kterého jsme mohli vidět v snímcích Solaris, Dogville, Vila na kopci), úlohu Marlene ztvárnila Elodie Bouchezová (výrazně zaujala v snímku Vysněný život andělů).

Adaptace / cyklus – Charlie Kaufman
čtvrtek 26.1. 21.45 ČT2

Jak napsat a jak nenapsat filmový příběh, to je nelehká otázka. Americká komedie (2002).
Hrají: N. Cage, M. Streepová, Ch. Cooper, B. Cox, T. Swintonová, J. Greerová, M. Gyllenhaalová a další.
Režie Spike Jonze.
V anglickém znění s titulky.

Americká bláznivá tragikomedie a scénáristovi v krizi. Tak by se nejspíše velmi zjednodušeně dal popsat příběh, v němž scénárista Charlie Kaufman (Slez ze stromu, Milujte svého zabijáka, Věčný svit neposkvrněné mysli) popisuje své vlastní filmařské zážitky. Po úspěšném filmu V kůži Johna Malkovich, se už podruhé spojil s režisérem Spikem Jonzem, aby opět promyšleně propojil realitu s fikcí, na jednu mystifikaci navršil další. Hlavním hrdinou ale tentokrát udělal sám sebe! Scenárista Charlie Kaufman (v hereckém podání Nicolase Cage) má v Hollywoodu pověst jednoho z největších podivínů, který dokáže skvěle stvořit vykolejený svět. V praktickém životě, je trochu nemožný až trapný a při styku s ženami zcela neschopný. Zato jeho bratr - dvojče, Donald (opět Nicolas Cage) je pravý opak. Svádění žen z filmového štábu zvládá bez problémů a v okamžiku, kdy se pokusí napsat první scénář, je z toho trhák. Charliemu bratrovy snahy připadají laciné, sám totiž pro film adaptuje komplikovanou knihu Susan Orleanové o svérázném sběrateli orchidejí. A to není všechno. V okamžiku jeho nejhlubší tvůrčí krize Donald Charliemu dokonce nabídne, aby se stejně jako on vydal k jistému McKeemu na kurzy tvůrčího psaní… Film Adaptace zachycuje zrod díla se všemi záludnostmi a problémy, současně s působivou nadsázkou překračuje mnohé filmařské stereotypy. Zaujme skvělými hereckými výkony, ale také působivou kamerou Lance Acorda a hudbou skladatele Cartera Burwella. Není náhodné, že snímek získal mnohá uznání: Charlie Kaufman získal cenu BAFTA za scénář ( pod nímž je však se záměrnou mystifikaci podepsán s neexistujícím Donaldem Kaufmanem), Chris Cooper za svůj herecký výkon (John Laroche) obdržel Zlatý glóbus a Oscara, Meryl Streepová (Susan Orleanová) byla oceněna Zlatým glóbem a režisér Spike Jonze si odvezl Stříbrného medvěda z MFF v Berlíně.

Ve stínu upíra
pondělí 30.1. 21.40 ČT 2

Kdo je nebezpečnější? Ten, kdo saje lidskou krev, anebo ten, kdo vysává lidské duše? Britsko-americká filmová fantazie o tom, jak možná vznikal legendární němý film Upír Nosferatu (2000). Hrají: J. Malkovich, W. Dafoe, A. Gillett, C. McCormacková, E. Izzard a další.
Režie E. Elias Merhige.

Píše se rok 1922 a německý režisér Friedrich Wilhelm Murnau začíná natáčet svůj film Upír Nosferatu. Jeho hrdinou, byť se jmenuje hrabě Orlok, však není nikdo jiný, než legendární Dracula, na jehož zfilmování Murnau nezískal práva. Taková maličkost ovšem nemůže zaujatého tvůrce odradit. Zvláště když našel naprosto ideálního představitele pro roli upíra. Ale kdo je to vlastně ten tajemný Max Schreck, jehož dosud nikdo nespatřil? Je to herec, jenž se podle učení Stanislavského do své role převtělil natolik, že bude po celou dobu natáčení chodit v masce, že scény s ním se budou natáčet pouze v noci a že bude dokonce i bydlet jinde, než celý štáb? Nebo je to někdo jiný? Někdo, jemuž fanatický režisér upsal za úspěch svého filmu svou duši?
Německý němý film Upír Nosferatu z počátku dvacátých let minulého století se stal základním dílem německého filmového expresionismu a položil základy žánru, jemuž se v následujících desetiletích dostalo mimořádného diváckého zájmu a obliby, žánru hororu. Jeho tvůrci ovšem prohráli soud s dědici Stokerových práv pro neoprávněné použití motivů z Draculy a všechny kopie filmu musely být zničeny. Dochovaly se jen ty, které se včas dostaly za hranice Německa. V šedesátých letech se pak dočkal film nové slávy a popularity, která nepochybně stála i u kolébky filmu Ve stínu upíra.
Max Schreck, skutečný představitel Murnauova hraběte Orloka, se nikdy předtím ani potom výrazněji na filmovém plátně neprosadil, takže skutečně navždy splynul se svou postavou. Willem Dafoe, jenž mu propůjčil svou tvář v tomto snímku, byl za svou roli nominován na Oscara a na Zlatý glóbus. Další oscarovou nominací filmu byly masky, kromě toho získal snímek řadu dalších prestižních mezinárodních cen.



EVROPSKÝ FILM
8 žen
středa 11.1. 20.00 ČT2

Každá měla svůj důvod k vraždě! Francouzské drama podle hry Roberta Thomase. Stříbrný berlínský medvěd pro osm hereček (2001).
Hrají: C. Deneuveová, I. Huppertová, E. Béartová, F. Ardantová, V. Ledoyenová, D. Darrieuxová a další.
Režie Francois Ozon.

Příběh, jak vystřižený z Agathy Christie, se odehrává v padesátých letech o vánocích v osamělém panském sídle, kde je, obklopen samými ženami, zavražděn pán domu. Dům je díky sněhu téměř odříznut od okolního světa, jediný, kdo se do sídla dostane, je povětrná, okouzlující Pierrette, aby tak doplnila svéráznou galerii ženských postav, z nichž každá měla svůj dobře utajovaný motiv k vraždě. Postupně se vyjevuje nejen vzájemná řevnivost, dávné křivdy a pokrytectví, ale také mnohá tajemství, která by si tyto ženy nejrůznějších věkových kategorií a společenského postavení za normálních okolností nikdy před sebou neřekly.
Film založený na dialozích a hereckém výrazu má elitu francouzských hereček, každá v něm dostane svůj prostor a každá si zazpívá svou píseň.
Režisér Francois Ozon vycházel při psaní scénáře z divadelní hry Roberta Thomase (uvedené poprvé v roce 1961), jako původní východisko přiznává známou komedii George Cukora The Women. Pokud divák přistoupí na hru a divadelní prostor, může se výborně pobavit.

Zabijte krále
středa 25.1 . 20.00 ČT2

Pryč s monarchií, vládnout si musí lid sám! Britská historická freska z anglické občanské války (2003).
Hrají: T. Roth, D. Scott, R. Everett, O. Williamsová, C. Redgrave aj.
Režie Mike Barker.

Tři krvavé roky zmítal Anglií bratrovražedný boj. Tři roky se lid snažil získat od krále spravedlnost. Dva muži stáli v jeho čele: generál Sir Thomas Fairfax a puritánský fanatik Oliver Cromwell. Spojovalo je hluboké přátelství, rozděloval je názor na to, jak dál. Fairfax věřil, že s králem Karlem I. Stuartem je možno jednat, že vítězství, dobyté na válečných polích, je možno stvrdit parlamentní cestou. Cromwell byl přesvědčen o opaku, o tom, že monarchii je nutno vyvrátit z kořenů. Netušil ještě, jakou krutou ironií osudu se brzy on sám stane důkazem toho, že moc, neomezená moc, korumpuje a ničí...
Britská historická freska z anglické občanské války, jejímž východiskem je především rozporuplný vztah těchto dvou jejích vůdčích osobností, pokrývá čtyři roky anglických dějin: od rozhodujícího vítězství lidu v bitvě u Naseby v r. 1645 až po královu popravu v r. 1649. Režisér Barker získal pro hlavní role vskutku hvězdné obsazení: Tim Roth (např. Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, Pulp Fiction, Planeta opic, Čtyři pokoje a mnoho jiných filmů) jako Cromwell, Dougray Scott (Princezna Caraboo, Enigma, Mission Impossible 2 atd.) jako Thomas Fairfax a zejména Rupert Everett (Ideální manžel, Jak je důležité míti Filipa, Nebezpečné vztahy atd.) v rozsahem nepříliš velké roli krále Karla I. Stuarta.

FILMY
Království prstenu 1+2
čtvrtek 5.1. a 12.1. 20.00 ČT 1

Slavná germánská legenda o moci prstenu Nibelungů a lásce, která je silnější než smrt. Historický film natočený v koprodukci SRN, Itálie, Velké Británie a USA (2004)
Hrají: B. Fürmann, K. Lokenová, A. Wittová, M. von Sydow, J. Sands a další.
Režie Uli Edel.

Germánská legenda o slavném prstenu Nibelungů se stala věčnou inspirací evropské kultury. Čerpala z ní nejen slavná Tolkienova trilogie o Pánu prstenů, ale např. i hudební skladatel Richard Wagner v jeho operní tetralogii Prsten Nibelungův. O lásce statečného krále Siegfrieda k norské královně Brunhildě, pocházející z rodu mocných bohů, vypráví i historická minisérie, která vznikla v koprodukci řady evropských zemí. Když jednoho dne dají bohové své dceři na zemi norské královně Brunhildě znamení, v tom okamžiku spatří jediného muže, který je silnější než ona sama. Je jím chudý syn kováře Erich, se kterým Brunhilda strávila nejkrásnější noc svého života. Když musí mocná královna odplout na sever za svými povinnostmi, Erichovi slibuje věrnost a věčnou lásku. Z chudého mladíka se hrou osudu a odhalením dávného tajemství stává mocný král Siegfried, vládce Nizozemí, Dánska a Saska. Tak mocný a silný muž v čele vítězného vojska nemůže uniknout zamilovaným pohledům burgundské princezny, která je ochotna vyčarovat neopětovanou lásku pomocí magie. S její pomocí navždy vymaže pamět svého milého i lásku, která patřila jen norské královně. Jeden sňatek však nestačí, samotný burgundský král Gunther si musí hledat nevěstu, aby pak oba sňatky spojily moc a slávu několika trůnů. Jeho jedinou vysněnou nevěstou je norská dcera bohů Brunhilda. Po boku očarovaného Siegfrieda se Gunther vydává na sever, aby získal svou lásku. Brunhilda konečně spatří svého miláčka, ale z něho je už jiný muž... Zkušený režisér Uli Edel (1947) se do širšího povědomí diváků zapsal již filmovou adaptací slavného románu "Christiane F.- My, děti ze stanice ZOO"(1981), který byl ve své době šokující výpovědí o drogové scéně Berlína sedmdesátých let. Dávnými mýty a fantazijními motivy se zabýval např. ve filmu "Mlhy Avalonu" (2001). Velké historické téma pak uchopil v televizním filmu Julius Caesar (2002). Pro svou výpravnou minisérii Království prstenu vybral mezinárodní obsazení. Do hlavních rolí obsadil novou hvězdu německého filmu Benna Fürmannna, půvabnou Američanku Aliciu Wittovou a Kristiannu Lokenovou. Tuto herečku a modelku, která nezapře norský původ prarodičů, mohou diváci obdivovat např. ve filmu Terminátor 3 (2003) po boku Arnolda Schwarzeneggera. V roli Erichova otce uvidíme slavného Maxe von Sydowa.


Bezpečný dům
pátek 13.1. 23.05 ČT1

Otevřela jí svůj domov i svou náruč. Netušila, jak krutou daň za to zaplatí. Britský psychothriller (2001).
Hrají: G. Somervilleová, K. Reillyová, R. Bathurst, P. Davis a další.
Režie Simon Masery.

Když se psychoterapeutka Sam Grahamová rozhodla opustit Londýn a najít nový, klidný domov pro sebe a svou malou dcerku Elsii daleko od ruchu velkoměsta, věděla, do čeho jde. Věděla, že ji čeká zajímavá práce v právě přebudovávané posttraumatické jednotce místní nemocnice, jejíž vedení je šťastné, že získalo tak znamenitou odbornici. Věděla, že tahle změna prospěje i Elsii. Nevěděla však, nemohla vědět, že ve stejné chvíli, v níž se ona začala zabydlovat ve svém novém domě, došlo nedaleko odsud k brutálním vraždám, které převrátí naruby i její život. Neboť útok na rodinu MacKenzieových přežil jako zázrakem jediný člověk: devatenáctiletá Fiona, která bude po propuštění z nemocnice potřebovat nejen bezpečný azyl, ale především někoho, kdo ji dokáže přivést zpátky do života i po psychické stránce. Kdo ji dokáže dostat ze šoku, který zažila. A Sam této profesní výzvě nedokáže odolat. Netuší ovšem, že její až dosud bezpečný dům se dívčinou přítomností pomalu, nenápadně, ale o to děsivěji začne měnit v dům hrůzy a tajných, tušených nebezpečí...
Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru, v jehož záhlaví je jako autor uveden Nicci French. Pod tímto jménem se ovšem skrývá manželský tvůrčí tým novinářky Nicci Gerrardové a spisovatele Seana Frenche. Každý z nich se věnuje své vlastní profesi (Sean French je např. autorem knih The Imaginary Monkey nebo The Dreamer of Dreams), společně pak píší hrůzyplné detektivní a thrillerové příběhy, v nichž jim víc než o závěrečné překvapení jde o navození atmosféry strachu a napětí. Čemuž v Bezpečném domě - kromě výborného výkonu obou hlavních představitelek - nahrávalo i samo o sobě nesmírně působivé prostředí essexských slatin, do nichž byl jeho děj umístěn.


Proroctví z temnot
sobota 14.1. 21.00 ČT1

Je to mezi zemí a nebem - a občas se to ukáže. Richard Gere v hlavní roli amerického mysteriózního filmu, natočeného podle skutečných událostí (2001).
Dále hrají: L. Linneyová, W. Patton, D. Messingová, A. Bates a další.
Režie Mark Pellington.

Washingtonský novinář John Klein se vydá na služební cestu, ale kvůli porouchanému autu skončí v noci v zapadlém městečku Point Pleasant. Jeho příchod od počátku provázejí nevysvětlitelné události. John jel autem jen hodinu a půl, ale za tu dobu se ocitl mnohem dál, až na hranicích Západní Virgínie a Ohia. Největší záhadou je však něco jiného: řada obyvatel Point Pleasant mluví o svém setkání s podivnou nadpřirozenou bytostí: takzvaný motýlí muž se neočekávaně zjevuje na různých místech a snaží se lidem něco sdělit. Tato svědectví zaujmou Johna tím víc, že podobné zjevení spatřila před dvěma lety jeho žena, která krátce na to zemřela na mozkový nádor. Později se ukáže, že motýlí muž předpovídá katastrofické události, k nimž má zanedlouho dojít. Zná dokonce přesné počty budoucích obětí. Otázkou je, proč se zjevuje právě v Point Pleasant. Má se snad něco strašného stát právě v tomto poklidném místě...?
Mysteriózní americký film režiséra Marka Pellingtona (Miluj bližního svého) vznikl podle skutečných událostí, ke kterým došlo v Point Pleasant v Západní Virgínii na Štědrý den roku 1967 a které ve své knize zpracoval reportér John A. Keel. Tehdy se skutečně odehrála katastrofa, při níž zahynulo šestatřicet lidí. Autoři filmu ovšem přenesli vyprávění do současnosti. V hlavní roli uvidíte Richarda Gerea.

Zvoník z chrámu Notre Dame
čtvrtek 19.1. 20 .00 ČT1

Mandy Patinkin, Richard Harris a Salma Hayeková v hlavních rolích další filmové adaptace klasického románu Victora Huga. Kanadský film (1997).
Dále hrají: E. Atterton, B. Blythe, N. Terry a další.
Režie Peter Medak.

Další z adaptací klasického románu francouzského spisovatele Victora Huga z roku 1997. Znetvořený, ale šlechetný zvoník Quasimodo pomáhá krásné cikánce Esmeraldě, do které se osudově zamiloval zločinný páter Frollo. Nesmrtelný příběh o síle lidskosti, skrývající se tam, kde by ji nikdo nečekal doplňují skvělými výkony Mandy Patinkin a Richard Harris.

Kruh
sobota 28.1. 21.00 ČT1
Často je lepší o některých věcech pouze slyšet, než je spatřit na vlastní oči. Americký thriller (2002).
Hrají: N. Wattsová, B. Cox, M. Henderson, D. Dorfman a další.
Režie Gore Verbinski.

Na první pohled to vypadá zcela neuvěřitelně. Mezi mladými lidmi se objevil videopásek plný neznámých obrazů, připomínajících tíživé a nepochopitelné sny. Na všech místech, kde je kazeta promítnuta, vzápětí zazní telefon a neznámý hlas oznámí děsivou informaci: kdo ji zhlédl, zemře za sedm dnů. Rachel Kellerová je reportérkou úspěšných novin a odmítá něčemu takovému uvěřit. Když ale dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub. Jednou z obětí se stalo i dítě její přítelkyně a lékaři nedokáží určit přesnou příčinu smrti. Rachel se nakonec podaří tajemnou pásku získat a doma si ji také promítne se svým malým synkem. Také u ní vzápětí zazvoní telefon se zlověstným vzkazem. Rachel najednou zbývá jen sedm dní a nocí. Přesto se s přítelem Noahem pokusí nalezt způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Přitom netuší, na jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se musí vydat… Thriller, který natočil režisér Gore Verbinski, vznikl jako remaeke stejnojmenného japonského hororu (realizovaného podle románu Koji Suzukiho, jenž bývá srovnáván se Stephenem Kingem). Milovníky strachu, vystupňované atmosféry napětí a děsu tento příběh nepochybně nezklame. Je vhodné připomenout, že divácký úspěch filmu inspiroval americké tvůrce k natočení volného pokračování Kruh 2. Úlohu Rachel Kellerové ztvárnila Naomi Wattsová (Mulholland Drive, 21 gramů).

Stíny mrtvých
sobota 28.1. 23.25. ČT 1

Antonio Banderas jako katolický kněz zkoumá významný archeologický nález. Jde skutečně o tělo syna Božího? Americko-izraelské dobrodružné drama (2000).
Dále hrají: O. Williamsová, J. Shrapnel, D. Jacobi, J. Flemyng, I. McNeice a další.
Scénář a režie Jonas McCord.

Izraelská archeoložka Sharon Golbanová objevila v čerstvě odkryté starobylé hrobce v centru Jeruzaléma kosterní pozůstatky muže, který byl podle mnoha znaků ukřižován. Jako první vyslovila domněnku, že by se mohlo jednat o tělo syna Božího - Ježíše Krista. To by mohlo mít pro křesťanský svět a zejména pro katolickou církev fatální následky. Proto byl z Říma vyslán mladý kněz Matt Gutierréz, který jako bývalý příslušník vojenské výzvědné služby má ty pravé předpoklady, aby prošetřil - a následně vyvrátil - možnost, že se jedná skutečně o tělo Krista. Matt odjíždí jako naprosto loajální stoupenec vatikánské linie. Na místě ho však čeká mnoho událostí, díky kterým začne postupně ve svém odhodlání ochabovat.
V hlavní roli napínavého americko-izraelského snímku se představil slavný španělský herec Antonio Banderas.

Žádné boží zprávy
neděle 22.1. 0.15 ČT2

Rovnováha sil mezi Nebem a Peklem je ohrožena. Zachrání ji dvě půvabné agentky obou mocností? Španělská koprodukční komedie (2001).
Hrají: P. Cruzová, V. Abrilová, D. Bichir, F. Ardantová, G. García Bernal, J. Echanove, G. Jonesová a další.
Scénář a režie Augustín Díaz Yanes.

Současný chaotický svět, ve kterém žijeme, přináší řadu problémů nejen nám, obyčejným smrtelníkům, ale znepokojuje již i samotné nejvyšší mocnosti - Nebe a Peklo. Zatímco Peklo nestačí přijímat nové a nové hříšníky, Nebe doslova zeje prázdnotou, konkurenční boj však stále zuří. Vrcholní představitelé obou institucí se proto rozhodnou poslat na Zem svoje agentky, aby
tam bojovaly o duši boxera Mannyho, která může, připadne-li kamkoliv, zvrátit situaci právě té které strany. Dvě půvabné ženy s naprosto odlišnou náturou se tedy setkávají v jednom bytě a začíná boj, ve kterém hlavní roli hraje především vychytralost a schopnost intrikovat. Kdo bude mít v tomto souboji větší šanci?
Španělská fantastická komedie Žádné boží zprávy si velmi svérázně a nápaditě pohrává s personifikací sil Dobra a Zla i s představou o Nebi a Pekle jako o institucích, fungujících na principu moderních ekonomických strategií. V rolích atraktivních agentek dostaly výrazné herecké příležitosti dvě z nejpopulárnějších španělských hereček - Victoria Abrilová (známá především ze snímků Pedra Almodóvara) a Penelope Cruzová.




Zdroj: Česká televize skladba a koordinace programů

Zdroj fotografie:www.osobnosti.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0509 s