Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Opočenský a jeho holčičky

14.05.2003   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Opočenský a jeho holčičkyDevianti se nedokáží nikdy ovládnout, pudy v nich zvítězí nad rozumem. V tomto směru je obhajoba Opočenského trestuhodně amorální a na druhou stranu se tváří naivně. On chuděra si nemůže pomoct. Kdyby si každý člověk, který trpí nějakou odlišností stejně bez skrupulí vzal, co chce, tak těch případů znásilnění a jiných činů tu máme mnohem víc. Pan Opočenský je přesvědčený, že nikomu neubližuje. V podstatě žádný deviant nikomu neubližuje.




***
V posledních dnech se opět v médiích rozvířila hladina kolem sochaře Pavla Opočenského, který je obviněn ze zneužívání nezletilých dívek. Včera se tomu věnovala i reportáž v pořadu "Na vlastní oči". Neviděla jsem ji celou, protože jsem ji jednoduše musela vypnout. Napadlo mě totiž při jejím sledování, co si vlastně pan Opočenský o sobě myslí, když se obhajuje nesmysly typu - nemohl jsem si pomoct, mně se ty dívky líbí, tak jsem je požádal, ať mi tancují (doma). Poté je vyzval k striptýzu a nakonec před nimi onanoval, což prý dívkám nevadilo a navíc to dělaly zcela dobrovolně.

Pavel Opočenský se tím staví do role chudáka, jenž se nedokáže ovládnout. To je myslím důležitý moment v jeho výpovědi. Ano, mohou se mu líbit mladé dívky, nebo zralé ženy, to je otázka jeho vkusu. Může je obdivovat na ulici, v baru, ale rozdíl vidím v tom, že normální smrtelník se dokáže ovládnout (nemluvím zde o případu, kdy dotyčného svádí lepá kolegyně na firemním večírku) a nikoho neobtěžuje, protože po vzoru Opočenského, by se musela většina mužů vrhat na tyto své oblíbenkyně a u soudu se obhajovat jeho stylem - my jsme jinak nemohli. Ostatně devianti se nedokáží nikdy ovládnout, pudy v nich zvítězí nad rozumem. V tomto směru je obhajoba Opočenského trestuhodně amorální a na druhou stranu se tváří "naivně". On chuděra si nemůže pomoct. Kdyby si každý člověk, který trpí nějakou odlišností stejně bez skrupulí "vzal", co chce, tak těch případů znásilnění a jiných činů tu máme mnohem víc. Pan Opočenský je přesvědčený, že nikomu neubližuje. V podstatě žádný deviant nikomu "neubližuje" . A my ho musíme chápat, vždyť se dopouští jen toho, co "musí". Ovšem tito lidé jsou pro společnost reálně nebezpeční a proto se většina před touto menšinou musí bránit. A pokud se opravdu osmačtyřicetiletý Opočenský nedokáže ovládat, něco tu jistě nehraje.

Možná šly dívky k Opočenskému dobrovolně. Rozevlátý umělec nešetřící korunou byl jistě pro mnohé zajímavé lákadlo. Ona ta zvědavost u čtrnáctileté dívky obvykle převažuje nad rozumem. Třeba, kdyby se Pavel Opočenský jmenoval Pavel Novák, makal v Kolbence za 12 tisíc hrubého a bydlel v garsonce na panelovém sídlišti, určitě by neměl u těchto dívek podobný úspěch a určitě by se mu média tolik nevěnovala a nedávala tolik prostoru pro jeho nesmyslné obhajovací výkřiky. Kupříkladu minulý týden jsem v novinách četla stanovisko advokáta Opočenského, který ho hájil: "Pro ty dívky je lepší, když zažijí první sexuální zkušenosti s vyzrálým Opočenským, než s nezodpovědným mladíkem, nebo někde v partě."
Pan advokát je zřejmě taktéž nesvéprávný.

Na celém případu mi vadí jediné - Opočenský dosud neuznal svou chybu. Neuznal, že se dopustil trestného činu. Podle jeho rádoby "naivních" výroků lze soudit, že ji prostě nepochopil a nechápe. V tom případě, ale pan Opočenský asi spíše patří do péče lékařských odborníků, neboť se jinak bude považovat donekonečna za nevinného. A jakmile bude mít možnost, bude ve svých "aktivitách" s dívkami pokračovat, vždyť se nedopouští ničeho špatného. Tuto tezi plně podporuje existencí internetové stránky: http://opocensky.byte.cz/ obsahující "Žádost o milost" prezidentu republiky, kde vyzývá ostatní k podpoře dokázat jeho nevinu. Ve své obhajobě jde tak daleko, že se nestydí útočit na druhé: „A bojím se, že po úspěšném vykynožení pedofilního zla přijdou na řadu i ostatní sexuální (a později i jiné) "nestandardnosti", ve jménu neskutečné, pokrytecké morálky a neexistujících hodnot.“

Dokud si ale Opočenský neuvědomí svou vinu a abnormálnost svého chování, nepomůže mu ani deset milostí a třicet webových stránek.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jana - 14.5.2003 - 11:13

Moc dramatizování
Já bych to třeba neviděla dramaticky, v novinách se ledacos překroutí,jsou to výrobci senzací. I když si musím přiznat jako matka desetileté dcery, že kdyby ji měl nějaký starý chlap zvát domů s kamarádkou,kde by se před ním měla svlékat, tak to je hrozná představa. A myslím si,že takový člověk by měl být potrestán, určitě alespoň pro výstrahu. Mám taky jako autorka článku pocit,že si ten člověk především neuvědomuje svou vinu. Každopádně Dane, pokud jste autor toho pátečního seriálu tady na Nerawebu, máte co říkat:-) I když je pravda, že se tím vždy v pátek v práci po polední pauze bavím.


Od: anonym - 14.5.2003 - 13:15


Od: L.D. - 14.5.2003 - 15:10

Tchhhhhhhh, to je teda článek. Náhodou Opočenský je fajn a někdo má rád holky a někdo vdolky, stejně to na něj navlíkl soud. Prostě je to pohodář. Přesto dík za tip na ten web, tu petici podepíšu.


Od: Rezi - 14.5.2003 - 17:12

Co člověk to názor, ale myslím si, že za provinění má být trest.To každopádně.


Od: Fines - 14.5.2003 - 18:48

Případ Opočenský je jen důsledek dnešní morálky, kdy v tisku běžně prezentují populární osobnosti svůj sexuální život a čím větší seuxální deviant, tím lepší reklama. V tomhle světle se pak ztrácí nebezpečí sexuálních uchýlek a považují se za normální. Toho využil pan Opočenský, a nejenže drze tvrdí, že se ničeho nedopustil, ale ještě ze sebe dělá oběť. Už jenom čekám, kdy obviní nezletilé dívenky za to, že zneužily jeho slabosti. I když svou odpovědnost v tomto případě nesou i rodiče těch nezletilých dívek, neboť zanedbali výchovu tím, že svým dětem nevysvětlili co je a není normální a čeho by se měly vyvarovat, vinu pana Opočenského to nijak nesnižuje, neboť jasně musel vědět, že svými činy, porušuje zákon.


Od: Jiří Kočí - 14.5.2003 - 19:15

Je jedno jaký je pan Opočenský, je dokonce jedno zdali si uvědomoval, že dělá něco zakázaného. Gró je v tom, že se prostě dopustil něčeho co společnost pomocí zákonů zakazuje, aby tak ochránil ty, kteří se sami chránit nemohou (např děti, které z toho prostě nemají rozum). Pokud se tak chová a je to společensky nepřijatelné - zákonem zakázané, prostě patří za mříže a tečka!


Od: Jana Kühnelová - 15.5.2003 - 14:55

Jde o míru trestu
Pan Opočenský dopustil činu, který zákon zákazuje, je jasné. Pracuji už od promoce v převážně mužském prostředí a chlapi mi mnohokrát přiznali, že Lolitky dovedou tak provokovat, že jediným řešením je útěk, pokud nechtějí dostat flastr. Zejména u pánů v tzv. dobrém postavení. Kdybych byla soudcem, dám mu podmínku


Od: Rezi - 16.5.2003 - 14:25

Kdyby s ním ty holky šly úplně dobrovolně,asi by jim nemusel cpát peníze,navíc si neumím vysvětlit, jak ho mohl vyprovokovat celý internát, aby před ním onanoval. Toto chování mi příliš běžné nepřipadá a pokud společnost takové způsoby nepotrestá, tak si myslím, že to bude její velké selhání. Musíme totiž stále odlišovat vinu a nevinu a na tom principu stavět.


Od: Jana Kühnelová - 16.5.2003 - 15:31

Já neříkám, že je tohle chování běžné. Já říkám, že je trestné. Co je dobrovolné za peníze a co je dobrovolné zadarmo?


Od: Rezi - 8.6.2003 - 19:36

Tak pan Opočenský hrdinsky zdrhnul do USA...Myslím, že to je něco jako vyhýbání soudu, ne?


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2088 s