Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Al Bano už nemiluje Rominu

02.03.2006   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Al Bano už nemiluje RominuOna krásná Američanka, on o osm let starší a o několik centimetrů menší Ital s nádhernou barvou hlasu a rozsahem čtyři oktávy! Dohromady spolu tvořili dlouho nerozlučný pár jak v soukromí, tak na jevišti. Jejich písničky zbožňovali nejen italští a němečtí fanoušci. Fenomén Al Bano a Romina Power pronikl vlastně do celého světa, kdy pro jedny znamenal popový kýč, pro druhé příjemnou a oddechovou muziku.

První krůčky

Romina Francesca Power se narodila 2. října 1951 americké herečce Lindě Christian a herci, častému představiteli tzv. záporáků, Tyronu Powerovi. Manželství Lindy a Tyrona vydrželo pouhých pět let a poté Linda vzala Rominu i její mladší sestru Taryn do Evropy, kde s nimi pendlovala nejčastěji mezi Itálií a Španělskem. Romina pak od čtrnácti let hrála v několika italských filmech, zajímala se o hudbu a malovala. První singl Quando Gli Angeli Cambiano Le Piume vydala již v druhé půli šedesátých let 20. století. V té době začínal jako zpěvák i Al Bano (celým jménem Al Bano Carrisi, narozen 20.5. 1943), který si většinu písní navíc skládal sám. Při natáčení filmu Nel sole poznal Rominu a 26. července 1970 se s ní oženil. Záhy po svatbě přišla na svět dcera Ylenia, o dva roky později syn Yari.
První společnou desku Al Bano s Rominou natočili v roce 1975 a tím se odstartovala jejich hvězdná a zářná kariéra.

Dokonalý pár

Většina z nás si vzpomene na nejeden televizní záběr z osmdesátých let minulého století, kde se Al Bano dívá upřeně Romině do očí a zpívá jakoby pro ní. To co jiné pěvecké dvojice musely předstírat, oni nemuseli. Prostě jen před hledištěm existovali, pouze přenesli své pocity před zraky diváků. A proto v každém jejich gestu není kalkul, nýbrž těžko definovatelné pouto. A publikum zbožňuje pozitivní, zamilované a opravdové příběhy. Žádný muž se asi Al Banovi nedivil, že vzhlížel ke své manželce a naopak ženy jistě schvalovaly Romině sympaťáka Al Bana. Vedle nesčetných společných vystoupeních a tudíž velkému vypětí, zvládli ještě rozšířit svou rodinu o dvě dcery Cristel a Rominu.
Ovšem v jejich případě si štěstí a úspěch vyžádal obrovskou daň. Když se v roce 1994 jejich dcera Ylenia stala v New Orleansu pravděpodobně obětí únosu, okamžitě duo zrušilo všechna svá vystoupení a samozřejmě věnovalo veškerou energii k nalezení dcery. Přesto v roce 1995 dokázali ještě vydat svou poslední desku a potom se jejich umělecké dráhy rozešly. Al Bano se věnoval sólové kariéře a Romina začala psát knihu o svém otci. Pochopitelně, jak už to bývá, tragédie kolem ztracené dcery se odrazila v jejich vztahu určitou krizí, kterou se jim nepodařilo překonat. Tedy Al Bano ji vyřešil k Rominině zděšení po svém a to tím, že si našel o osmadvacet let mladší partnerku a svou stále půvabnou manželku, s níž strávil téměř třicet let společného života, opustil. Rozvedli se v roce 1999. Tím idylická pohádka o krásné Američance a malém Italovi skončila.

Co dělají dnes?

Al Bano si s novou družkou Loredanou Leccisco pořídil dva potomky, nicméně s ní vydržel přesně pět let. V současnosti je tedy sám, věnuje se hudbě, jeho poslední deska z roku 2005 se jmenuje Ti Parlo Del Sud, a s Rominou komunikuje pouze přes právníky. Bohužel nevěří tomu, že jeho dcera Ylenia dosud žije.

Romina po šoku a bolesti, jaký ji rozvod způsobil, se vrhla do práce, jednoduše v ní našla potřebnou terapii v nelehkých časech. V roce 2001 si odbyla debut na divadle ve známé hře Vagina Monology, účinkovala v italské televizní show a především maluje, přičemž má za sebou již několik výstav svých děl. K tomu v Indii natočila a zrežírovala krátký film Upaya. O svém soukromí ale jinak nemluví a na rozdíl od svého exmanžela doufá, že se Ylenia jednou objeví živá…

Ačkoliv Al Bano s Rominou již netvoří téměř sedm let dvojici ani v soukromí ani na jevišti, dokázali za doby své společné slávy uskutečnit okolo 100 turné po všech kontinentech a prodat 23 milionů desek. Přestože některé vztahy pomíjivě mizí, nechávají po sobě vzpomínky, někdy dokonce i hezké písničky, a tak v případě Al Bana i Rominy budou navždy symbolickou kronikou jedné velké lásky.


Zdroj obrázku: google.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Clara - 29.12.2013 - 17:05

Tyrone Power ?
Jak můžete napsat, že Tyrone power hrál role záporáků. Jeho doménou byly především romantické a dobrodružné filmy a v jeho repertoáru nechyběly ani role vážné. Měla by jste si to opravit ....Vaše informace je mylná


Od: Renata - 24.5.2019 - 20:42

Al Bano
Pravdou je, že ze vztahu odešla Romina. Loredana jen na čas vyplnila prázdné místo, ale Al Bano nikdy Rominu nepřestal milovat.


Od: anonym - 5.2.2022 - 1:19

Sluší jim to pořád krásné spivaji a mají nádherný hlas❤️❤️❤️


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0252 s