Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zamilovala jsem se do krasobruslaře!

17.02.2006   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zamilovala jsem se do krasobruslaře!Milý deníčku, opravdu jsem se zamilovala do krasobruslaře, je mu devatenáct a jmenuje se Tomáš Verner. Měří skoro 180 cm a na ledě se pohybuje s elegancí a šarmem… Takhle nějak možná začínají zápisy náctiletých dívek poté, co jako osamělý reprezentant českého krasobruslení reprezentoval Tomáš Verner naši zemi na olympiádě v Turíně a dokázal tím, že právě našemu krasobruslení v jeho osobě začíná svítat na lepší časy.

A vůbec bych se oněm děvčatům nedivila, neboť jsem se zamilovala rovněž. Ovšem v mém věku a postavení to míním se značnou nadsázkou. Poměrně vysoký pohledný český krasobruslař symbolizuje něco, co světový led už dlouho potřeboval. Nechci nijak snižovat význačné osobnosti mužského krasobruslení, protože jejich um jim nelze upřít, ale krasobruslení je sportem určité ladnosti a půvabu, což u poměrně velkého množství závodníků postrádám.

Pravdou zůstává, že se Tomášovi v Turíně krátký program nevydařil, ale ve volné jízdě ukázal, co v něm vězí a že snad se díky němu navrátí reputace českému krasobruslení za hranicemi naší vlasti. Tomáš skončil na letošní olympiádě celkově osmnáctý, nicméně s ohledem na jeho věk a skutečnost, že loňskou sezónu prostonal, se v něm skrývá velká naděje. To ostatně potvrdil v minulosti už i jeho kolega, mistr světa z let 1998 až 2000, Alexej Jagudin, s nímž měl Tomáš možnost osobně pohovořit a vyslechnout si od něj i několik cenných rad. A onu nadějnost může například potvrdit i Tomášovo pěkné desáté místo na posledním Mistrovství Evropy v Lyonu.

Z mála rozhovorů, které Tomáš doposud poskytl, vyplývá, že bruslí od svých pěti let, a krasobruslení se věnuje s láskou, tedy ne z nějaké povinnosti, ale protože jej baví a má je rád.
Sudí Olga Žáková, spolukomentátorka letošního olympijského krasobruslařského klání, o Tomášovi prohlásila, že se rozhodně řadí k přemýšlivým typům lidí, což mu ale někdy trochu právě v krasobruslení škodí a brzdí jej. Navíc je na Tomášovi někdy znát absence jistoty ostřílených závodníků. Sebejistota ale určitě přijde s věkem a zkušenostmi. A protože Tomáš skutečně o všem hodně přemítá, už dnes má jasno, čemu se bude po závěru své kariéry věnovat – chce se stát trenérem.

Přesto hovořit v jeho případě o konci považuji za předčasné, protože na něj čeká ještě hodně příležitostí, kdy bude moci dokázat, že do světové špičky mužských krasobruslařů skutečně patří. Nejbližší příležitost mu poskytne Mistrovství světa v krasobruslení, jež se koná 20.- 26. března 2006 v kanadském Calgary. Tak nezapomeňte držet Tomášovi palce!

 



 

Zdroj fotografií: google.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Niki - 13.5.2006 - 19:59

Máte recht
Mícháte zamilovanost se zakoukaností. Ale je fakt, že současné krasobruslení moc potřebuje takové lidi jako je Tomáš, protože krasobruslení má být především krásné, což se vážně dá říct ze světové špičky o málokom. Je škoda, že tu technická kvalita převažuje nad estetickou. Když se jim nevede při skocích, tak leckdy není na co koukat. Tomášova jízda je krásná i když se mu technicky občas moc nevede a to je moc dobře.


Od: Martina - 14.5.2006 - 21:44

Niki - zamilovanost byla míněna s nadsázkou, chtěla jsem prostě upozornit na to, že nám tady roste talent, a že krasobruslení by mělo být o estetickém zážitku. Což v případě Tomáše je. On je totiž na ledě chlapem a ne nějakým...


Od: Věra Herdová - 19.4.2020 - 19:55

k českému krasobruslení
Je to hodně pozdní komentář a po Vernerovi i Březina uměl bud volnou jízdu,či krátký program,ale aby se mu to sešlo v jedněch závodech,tak to ani náhodou a česká hlava je aspon u krasobruslařů,česká hlava a snad pomůže jen psycholog,co se zabývá těmito sportovci a ted Bělohradský,jeden i druhý,no uvidíme,ale velmi slabá volná jízda..nádherné choreografie,ale bez obtížnějších skoků už to nejde a s trojákama se nikam nedostanou o Eliška Březinová,ta jezdí jen pro radost,jako asi všici čeští krasobruslaři a moc jich není..Peníze nejsou a sponzoři nejsou a není to asi lehké a jen by nás mohla pozvednout trenérka Eteri Georgievna Tutberidze a to by i z té Elišky,pokud by to přežila,/Eteri je velmi tvrdá dáma/by byla ještě medailistka...


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0723 s