Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Proč žena potřebuje k životu muže

03.03.2006   Radka Zadinová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Proč žena potřebuje k životu mužeRáda bych napsala: Nepotřebuje! Každopádně, ačkoli tahle myšlenka se řadí mezi ty nesplnitelné, přece jen, i když na ně dost často nezřízeně nadáváme, je potřebujeme. Krutá realita. Ach jo. A oni to dobře vědí, bídáci.

Proto se taky chovají tak strašně bohémsky, nechávají všude válet špinavé prádlo (ačkoli ke koupelně to mají stejně daleko jako my, ženy), drobí vesele všude kolem sebe, i když bezesporu nemohou přehlédnout naše ruce srostlé s vysavačem.

Taky nemůžete pochopit, že váš manžel, když vypravuje pětiletého syna do školky, je schopný obout mu boty starší sestry, která má tu smůlu, že vstává později a nemá tím pádem v čem jít do školy? Nebo tentýž manžel, kterému kladete na srdce, že doktorka ordinuje od jedné hodiny, k ní nakráčí přesně ve dvanáct a ještě vám vynadá, že jste mu to řekla vy, ačkoli po třetí jste mu to opakovala před sousedkou, jejím psem a náhodným chodcem? Taky vás sklátí amok pokaždé, když k večeři plánujete zapékané francouzské brambory a v cílové rovince zjistíte, že salám, který jste si den předtím nakoupila, manžel spořádal k svačině?

Chlapi jsou mizerové. No a ženské zase potvory. Někdy. Dá se to však pojmout i jinak. Tak, že toho svého chlapa sice nepotřebujete, ale že ho prostě mít chcete. V 99 % případů si to představujeme, to 1 % to dotáhne k dokonalosti. My ostatní můžeme jen tiše závidět a nadávat těm našim mužským, docela obyčejným, s obyčejnými chybami, náladami a letorami. Chlap je prostě chlap. A ženská je ženská. Nikdy se nemůžou shodnout, protože každý chce něco jiného: Chlap ženskou a ženská zase toho chlapa. To není ze mě, to je neoddiskutovatelný fakt.

Ale tuhle jsem někde četla, že i kdyby jednou ženy vyhlásily mužům válku (nebo i naopak), nikdo nemůže vyhrát, protože je tu příliš mnoho „bratříčkování“ s nepřítelem.

A proč mít muže za nepřítele? Není snadnější - a pro ženu mnohem lákavější - mít ho za přítele? Pokud skutečně naslouchá (a ne jen tupě přikyvuje, čumí při tom na televizi a ve chvíli, kdy se ho zeptáte: Posloucháš mě? zařve: Góóóĺ…), bývá pro nás bezpečným přístavem na rozbouřeném moři, majákem, který září do dálky a svým světlem v nás ukotvuje pocit klidu, míru a lásky.

Nějaké to přízemní: Zlato, co máme k večeři? místo: Lásko, miluji tě…, musíme občas překlenout chápavým úsměvem, tvrdě sešněrovaným pochopením a nekonečnou tolerancí. A hlavně: domácí svíčkovou!

To se mi to radí, když svíčková je už 13 let můj úhlavní nepřítel a úspěšně se pokouším ignorovat jakékoli náznaky ohledně její identity, výskytu či dokonce samotné existence…

Závěrem snad jen tohle: Proč žena potřebuje k životu muže? Přece proto, aby si ten muž uvědomil, že potřebuje k životu ženu! Nemám pravdu?


Zdroj fotografie: www.google.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Martina - 3.3.2006 - 11:15

Pod článek se podepisuji, vtipně a pravdivě pojatý, nicméně feministky by z něj radost neměly. A k té svíčkové - mám chápat, že autorce jí nejde vyrobit ve správné chuťové kvalitě?
Protože ono na ní zas nic moc složitého není. Mluvím z vlastní zkušenosti:-)


Od: Radka Zadinová - 3.3.2006 - 11:53

Jde spíš o to, že se vůbec bráním něco si se svíčkovou začínat:-)


Od: Martina - 3.3.2006 - 11:57

Tak to já jsem podlehla.-)


Od: jirka - 4.3.2006 - 13:39

SOUHLAS!
dámy klobouk dolů :) souhlasim, bohužel když muž přijde na to, že ženu potřebuje, je už pozdě ... (vlasní zkušenost) každopádně díky za takové počtení :)


Od: Martina - 4.3.2006 - 21:02

Jirka- mno to už tak bývá, že člověk na některé věci přijde, až když o ně přijde.-)


Od: jakub křivánek - 7.3.2006 - 13:39

ok
Napsané je to vtipně, což o to. Jen mě trochu nesedí všeobecně rozšiřovaná představa chlapa jako nechutného bordeláře a nezodpovědného povaleče, který má ale ve skutečnosti svoji ženu rád, takže to žena musí nějak vydržet. Chápu. Po staletích, kdy měly ženy méně osobních svobod, než věrný pes, je takovéto drobné popichování opravdu pochopitelné. Jste si ale jisté, že jsou všichni chlapi takoví? Já vím, Růža přece říkala, že ten její je taky takovej...


Od: Martina - 7.3.2006 - 13:49

Jakube-troufám si tvrdit, že jsem poznala v životě poměrně dost mužů,a ne jenom z rychlíku.-) A musím říct, že určité společné body stran některých nectností jsem na nich vypozorovala, i když je dost dobře možné, že jsem měla podobné typy...


Od: Radka Zadinová - 7.3.2006 - 16:15

Já přece netvrdím, že jsou takoví všichni! Ještě zbývá to 1 % těch nedostižitelných dokonalých, po kterých skrytě toužíme, ale málokdy je doopravdy potkáme. A když, tak už patří jiné:-) Která si toho většinou neváží (i takový je života:-)...


Od: Martina Bittnerová - 7.3.2006 - 18:48

Radka-no asi tak a to dotyčná je bud totální špindíra, alkoholička, nebo permanentně zahýbá, a ten její dokonalec jí ale přesto bezmezně miluje.-)
P.S. nevím, jestli si někdo z vás všiml, ale často se stává, že poměrně dost pohledný muž má za partnerku méně pohlednou, dá se říci až nesympatickou bytost, která občas jen velmi vzdáleně připomíná ženu... Je to prostě zvláštní.-)


Od: Jana - 7.3.2006 - 21:18

No, ono je to tak, že když má nějaký chlap nějaké ty uklízecí geny pro domácnost, tak má vlastně tak trochu ženské vlastnosti... asi tak... :-) Takže my vlastně na ty své bordeláře nadáváme, ale když oni jsou pro nás tak mužní... :-)


Od: Libuše Cortéz Čiháková - 8.3.2006 - 12:12

Radko, krásně a s láskou napsané. To se to čte, když mluvíš člověku z duše. Těším se na Tvoji knížku.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0219 s