Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Založíme klub internetových feministek?

25.06.2003   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Založíme klub internetových feministek?Muži jsou od přírody agresivnější než ženy. Na nich závisela existence rodu a tak museli být vybaveni na lov potřebnou dávkou agresivity. Bohužel postupný vývoj civilizace umožňuje mužům čím dál tím míň tuto agresivitu nějakým kultivovaným způsobem vybít. Ne každý muž se totiž věnuje sportu a ne každý považuje tento druh vybíjení se za dostatečný. Teď budu vypadat jako feministka, ale je opravdu nutné si konečně přiznat, že čeští muži byli celé generace vychováváni k tomu, že ženské pohlaví patří až za mužské, čili v podstatě do podřadné role.

Ačkoliv ta slušnější část mužské populace se snaží k ženám chovat jako k rovnocenným bytostem, tak někde podvědomě v sobě stejně nosí mínění o ženské podřízenosti. Nejmarkantněji se to projevuje na internetu.

Vzhledem k tomu, že většina Čechů využívá internetové připojení z práce, hemží se to na internetu webmastery, správci sítě a programátory, tedy obecně shrnuto najdeme zde vysokou koncentraci mužů, což může leckterá žena, bažící po seznámení, vnímat jako pozitivum. Když se ale rozhlédne po všech internetových diskusích a chatech, zjistí, kdo se na nich chová agresivně, kdo nesmyslně napadá druhé a kdo mluví vulgárně. Bohužel to jsou z devadesáti procent muži. S oblibou se vysmívají ženám, jako by měli snad jenom oni nárok na tento virtuální prostor. Možná bojují s mylnou představou, že žena umí počítač sotva zapnout. Jednoduše se zde muži projevují násilně a výbojně. Mohou zde být svobodně sprostí, mohou cokoliv. Vždyť se lehce skryjí za nic neříkající přezdívku. Z tepla své kanceláře otravují druhé a škodí. Někdy si představuji, jak se tito muži chovají v běžném životě a jak asi vypadají. Možná jsou to nenápadní úředníčci, co denně pokorně leští šéfovi kliku. O co víc se cítí být méněcenní ve skutečném světě, o to víc cítí potřebu srážet ostatní v tom virtuálním. To by se v dobách gentlemanů Oldřicha Nového stát nemohlo. Gentleman si totiž věci vyřizuje v soukromí a má smysl pro fér hru, což se o zakomplexovaných mužíčcích, kteří na internetu předvádí všechny roztodivnosti své odporné povahy, říct rozhodně nedá. Snad jsou to duševní ubožáci, co zasluhují spíš náš soucit, než zlobu. Přesto mě výlevy těchto internetových drsňáků neskutečně otravují, protože zabírají prostor na místech, kde by se mohla vést smysluplná diskuse, kterou oni svým chováním odsoudí k zániku již v počátku. Také mě přemáhá smutek, když vidím, kolik neurvalců, hlupáků a ubožáků se mezi námi skrývá. Existují ještě vůbec na internetu muži, pro něž není žena bytostí hodnou posměchu a urážek?

Jak tedy dokázat agresivním jedincům, že jejich chování je nepřípustné a ženy nejsou pitomé a méněcenné? Jak jim vysvětlit, ať si své neurvalosti nechají do zápasnického ringu? Sama žena něco těžko zmůže, neboť jakmile proti ní na internetu nesmyslně vystartuje jakýsi nesebevědomý chlápek, určitě se brzy k němu přidá další omezenec. Proto vidím jediné východisko – založit klub internetových feministek. Členství v klubu je snadné, vždy, když narazíme na virtuálního neurvalce, zastaňme se jeho oběti, ať dotyčný konečně pochopí, že silnějším se stává ten, kdo se nebojí pomoci slabším a kdo si nepotřebuje vlastní nedostatečné sebevědomí uměle zvyšovat ponižováním a napadáním druhých.

A hlavně nezapomínejme na to, že opravdový muž má právo nosit označení muž jen tehdy, když se jako muž umí i chovat!


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Omezenec - 27.6.2003 - 15:10

Co mi to jen připomíná...:-)


Od: Dan - 27.6.2003 - 19:18

Au au, to bolí. Ale já už takovej fakt nebudu, Rezi!Jsem neurvalec netový prvního řádu, protože jinak si to dovolit nemůžu, v práci fakt leštím šéfovi kliku,nic jinýho mi nezbejvá, když musím platit složenky a půjčky:-)


Od: Agnes - 27.6.2003 - 20:41

Jo tak tohle moc dobře znám, jsou to chudáci, kteří nemají úspěch u žen v reálu, nebo jsou doma pod pantoflem, tak si vybíjejí své komplexy přes internet, buď ze sebe dělaj neodolatelného supermana, který má ženský na háku anebo jsou vulgární. Jsem pro klub feministek.


Od: Omezenec - 30.6.2003 - 16:21

Mila Agnes, vsadím svůj půlroční plat (stejně ho dostávám jen za to, že furt lezu šéfovi do zadku) na to, že máš v reálu takovou vizáž, že bych u Tebe mít úspěch snad ani nechtěl. Do klubu feministek s Tebou a už nevylejzej ven :-))


Od: Dan - 30.6.2003 - 17:53

To Omezenec
Kolego,muži,no víš hele,nemám rád, když se tady na netu vytahuje kdo jak vypadá,stejně se vůbec neznáme a nemáme právo takhle někoho vodhadovat,nebo soudit, dyž se stejně nikdy neuvidíme, no a řikat si, že jen vošklivá ženská je feministka,to je docela přežitek...Bejvá to někdy docela jinak.Aspoň sem měl tu čest,ačkoliv teda jako nesnášim ty ultra feministky.


Od: Luky - 30.6.2003 - 18:59

Nějak mám z toho pocit, jako by šlo o konkrétní případ, proč nenapíšete o tom konkrétním případě? Myslím, že je to jen názor jedné ženy, či slečny a že slečna by možna mohla nejdříve udělat anketu a pak zakládat nesmyslné kluby. Protože tím, že založíte klub, nic neřeší a vy to víte. O to horší pak bude když se budete někoho zastávat, tak budete dělat vlastně to samé. Za Oldřicha Nového internet nebyl, ale zárověň pochybuji, že su i vy tuto dobu pamatujete. Když se vykašlete na pubertální " neurvalce " a budete dělat něco užitečnějšího, budete z toho mít určitě lepší pocit. To je můj názor..


Od: GeorgeB - 30.6.2003 - 20:23

No já bych to tak horký neviděl, asi si měla smůlu na chlapi na netu, já znám pár dobrejch, který se ženskejma dokážou bavit normálně, jak v reálu ,tak na internetu.


Od: Omezenec - 1.7.2003 - 9:36

To: Dan Když generalizovat, tak generalizovat:-) Agnes si ve svém komentáři o chlapech taky nebrala moc servítky a já se zrovna za podpantofláka nebo supermana nepovažuju - což ji evidentně bylo úplně fuk. Taky nebyla ochotná si připustit, že na netu se pohybuje spousta normálních chlapů...


Od: hanzs - 1.7.2003 - 13:47

...no kdyz si to Rezi mysli, tak je to jeji skoda... obecne vzato anonymita internetu svadi k prudsim vyjadreni, casto uz se lidi na netu pohadali, a ve skutecnosti, kdyby mluvili spolu v realu tak by k tomu nedoslo... kazdy by se taky mel zamyslet nad tim, proc takove reakce treba vzbuzuje...


Od: Dan - 1.7.2003 - 17:13

No je to fakt mírně o tom, na koho člověk narazí a taky sem narazil na netu na pěkný psychouše-výhoda anonymity,k tomu to svádí víc než v reálu.Hodíte si nějakej nick a pak si můžete dělat co chcete a nikdo neví,kdo v reálu jste.Vo tom to je asi nejvíc.


Od: zavinac - 8.7.2003 - 14:35

Každému co mu patří
Každý co vyšle se mu třikrát vrátí. Když je někdo na někoho hrubý a vulgární, tak asi protože si to zaslouží. Jsem ženská a na internetu na mě už byli hrubý chlapi i ženský. A co já s tím? S některýma jsme si to vysvětlili a s některýma mi připadal dialog ztrátou času. Každý se musí v životě i na internetu především obránit sám a tak tedy nevidím důvod proč bych se měla někoho koho vůbec neznám a nic o něm nevím na internetu zastávat jenom proto, že je to možná ženská (a to kdoví jestli). Z podobnejch klubů mám dost špatnej pocit.


Od: zavinac - 8.7.2003 - 15:00

Každý co mu patří
Každý co vyšle se mu třikrát vrátí. Když je někdo na někoho hrubý a vulgární, tak asi protože si to zaslouží. Jsem ženská a na internetu na mě už byli hrubý chlapi i ženský. A co já s tím? S některýma jsme si to vysvětlili a s některýma mi připadal dialog ztrátou času. Každý se musí v životě i na internetu především obránit sám a tak tedy nevidím důvod proč bych se měla někoho koho vůbec neznám a nic o něm nevím na internetu zastávat jenom proto, že je to možná ženská (a to kdoví jestli). Z podobnejch klubů mám dost špatnej pocit. Nakonec může ten počítač vypnout.


Od: hellen - 15.7.2003 - 20:46

existují
Rezi, znám spoustu mužů, i na internetu, pro něž žena není bytostí hodnou posměchu a urážek. Znám dokonce pár tak citlivých, empatických a laskavých že se jim nevyrovná žádná žena...


Od: Rezi - 16.7.2003 - 13:48

Hellen
Samozřejmě záleží na jednotlivci, ale na netu bych za nikoho ruku do ohně nepřiložila.


Od: anonym - 19.7.2003 - 10:57


Od: Jiřina - 29.10.2012 - 22:28

Muž už nejsou muži
Ahoj všem feministkám.Je mi 35 let,a bohužel o mužích mám to nejhorší mínění.Jsem podnikatelka administrativní činosti,ve svém podnikaní se mě skutečne daří,a také se stýkam co se týče mého podnikaní s muži 80% mužů mě davali necudné návrhi a to jen proto že jsem opačné pohlaví a je jím uplně jedno že doma mají počesnou ženu s dětmi.Co se týče mích vztahu tak není muž který by chapal že jsem vlastně žena což zní tak trochu paradoxně,ze záčatku ve vztahu jsem od muže obletována a pote když mě skutečně mají příjmnout jako ženu s mojí osobností tak mě svým způsobem nesnáší a nedokažou pochopit že i žena může bejt lepší co se tyče ve finančním zabezpečení než on.Prostě muži si znás chtějí udělat rodičky,blbky,a hlavně i jejich matky.Muž chce bejt pořád v rodině ten nejduležitější jak pronesou jakej koliv názor tak žena musí souhlasit,pokud tomu tak není a žena vzdoruje ihned je ponížená od muže nejvybranějšíma slovama co muž ma ve svém repertualu,proto žena raději nevyslovuje své nazory a souhlasí tak že pomalu a jistě muž z ní uděla pipku.Bohužel slyšime ponižovaní od mužů od mala a proto větčina žen své názory na cokoliv potlačuje a nechá se z manipolovat nechá si od muže udělat dítko a pak mu musí bejt vděčná že muž přinese domů peníze na nájem a na jídlo a dělat mu otroka pak funguje tak zvané štasné manželství.Muži jsou sobci,tyrani,a ufnukaní slečinky!!!!!!!!!!


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0442 s