Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zneužil koně a zemřel

26.05.2006   Renata Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zneužil koně a zemřelStalo se v létě loňského roku (červenec 2005) v americkém státě Washington, a to na jisté farmě, kde se scházeli zoofilové z širokého okolí. Muž, který zneužil koně k vlastnímu uspokojení, zemřel po perforaci střeva. Koni se nic nestalo. Protentokrát tedy doplatil viník, častěji to však bývá zcela opačně.

 

SLOVY ODBORNÍKŮ
Nikdo přesně neví, kolik lidí zneužívá zvířata k sexuálním praktikám. Existují určité výzkumy a studie, z nichž vyplývá že zhruba 8 % procent mužů a 4 % žen měli pohlavní styk se zvířetem. Na venkově se toto procento zvyšuje až na 15 %. Přitom lidé, kteří zvířata zneužívají, si říkají „milovníci zvířat“.
Toto potvrzuje i sám slovník cizích slov, v němž „zoofilie“ znamená 1. lásku ke zvířatům, 2. sexuální úchylku, nebo-li sodomii. Odborníci však uvádějí, že lidé ukájející své pohlavní pudy se zvířaty, nejsou duševně postižení. Pachateli se stávají často spořádaně žijící občané, někdy osamělá žena žijící se svým psem nebo zemědělec ukájející se s hospodářskými zvířaty. V menším množství případů se jedná o bavící se venkovany, kteří pořádají na svém statku „párty“ (jako v onom americkém případě).

DĚJINY OBCOVÁNÍ SE ZVÍŘATY
Encyklopedie sexuality uvádí, že zoofilii opravdu považovali naši předci za lásku zvířete (nebo také boha převtěleného do zvířecí podoby) k člověku. Jak vznikla taková představa? Možná z takových legend jako z té o krásné Ledě a labuti. Legenda vypráví o vládci všech bohů, Zeovi, který se převtělil do podoby labutě, aby svedl krásnou Ledu, manželku spartského krále.

JAK SE K PROBLÉMU STAVÍ CÍRKEV?
Učení křesťanů hlásá, že zvířata nemají duši. Pokud tedy křesťan sexuálně zneužije zvíře, nemusí se z tohoto činu zpovídat?

JAK SE K PROBLÉMU STAVÍ STÁT?
V naší republice řeší Zákon č. 46/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání fyzické ublížení zvířeti. Proti zákonu se staví ten, kdo způsobí zvířeti bolest. Jenomže oběti nemohou mluvit a zoofilie jako taková nespadá do kategorie trestného činu.

CO SI MYSLÍ VEŘEJNOST?
Mezi lidmi koluje řada vtipů, mnohdy zlehčujících skutečnou závažnost problému. Podobně jako v černé komedii „Jedna ruka netleská“, kde svého psa k vlastnímu ukojení využila mladá dívka.
Že se však jedná o bezohlednou perverzní záležitost, často provázenou fyzickou krutostí, dokazují pornografické stránky zobrazující sexuální zneužívání zvířat. Jistou ignoraci veřejnosti (která často reaguje chichotem) dokazuje mnoho webových odkazů na tyto stránky. Málokdo si zřejmě uvědomuje, jak zvířata trpí a kolik jich po takovém zneužití zemře, onemocní nebo je zraněno. V těch nejkrutějších případech se sodomité chovají zároveň sadisticky, takže zvíře při aktu zabijí, aby využily jeho předsmrtné křeči ke zvýšení vlastního ukojení.

Zdroj fotografie: blog.lide.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Loreta Kadishová - 31.5.2006 - 13:32

jen malá poznámečka Zeus, bez Dia se skloňuje, k Diovi atd. :)


Od: Loreta Kadishová - 31.5.2006 - 13:33

..nebo je to jiný vládce bohů? odjinud než z řecké mytologie?


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0387 s