Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Eva Holubová si vánoční dárek rozbalí v létě

16.06.2006   Jindřiška Kodíčková   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Eva Holubová si vánoční dárek rozbalí v létěEva Holubová a Ivana Chýlková dostaly dárek v podobě původní české komedie, kterou autor a režisér Patrik Hartl napsal přímo pro ně.


Inscenace Klára a Bára, obnažující trpké vztahy mezi dvěma dlouholetými kamarádkami, zahájí letošní, již 3. ročník Léta hereckých osobností 24. června.
P. Hartl se snažil napsat inteligentní zábavný text, do kterého zakomponoval, samozřejmě s určitou nadsázkou, vše zlé, co se stalo v jeho rodině a okolí. Zároveň se snaží ze zapeklitého slepence najít cestu ven tak, aby se pošramocené vztahy zachránily. Je to kruté, pravdivé a proto napínavé. I Eva Holubová říká: „ Nacházím ve hře podobné situace, které jsem sama zažívala.“
Zda vznikl plnohodnotný dramatický útvar s reálnými situacemi může divák posoudit v létě ve &Svandově divadle, kde se převážná část přehlídky odehraje.

Pořadatelé na letošní rok připravili i zajímavý bonbonek - oživení divadelního prostoru pod otevřeným nebem v historickém prostředí Vyšehradu. Zde bude uvedena 10. července druhá premiéra přehlídky, tragikomedie Na konci duhy, ve které si zahraje Hana Maciuchová a Miloslav Mejzlík. Ztvární konec životní dráhy zpěvačky Judy Garlandové. V tomto zajímavém a výsostném představení prožijeme hrůzy lásky i hrůzy profese Judy. V inscenaci živě zazní její písně v podání Hany Maciuchové.

Kromě dvou novinek se samozřejmě budou hrát ve &Svandově divadle i inscenace, které diváci dobře znají z minulých ročníků. Nebude tedy chybět Absolvent v němž hrají Kryštof Hádek, Ivana Chýlková či Jaroslav Satoranský, hra Madame Melville s Ivanou Chýlkovou, Ženy mezi nebem a zemí, kde se představí Bára Kodetová a Anna &Sišková a psychologické drama o vztahu mezi matkou a dcerou Podzimní sonáta, v níž uvidíme B. Kodetovou a Danielu Kolářovou. Přehlídku zakončí 14. září Otevřené manželství, v něm ukáží italské soužití Jana Krausová a Karel Roden.

Součástí je i hostování souborů ze Slovenska. Diváci se můžou těšit na inscenace Frankie a Johnny, Kontrabas &Studia L+S , Odjezdy vlaků a Priateľky Divadla Astorka Korzo ´90.

Program a další informace najdete na www.studiodva.cz

Fotografie: autorka






Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0706 s