Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Gottland místo hrnců

14.07.2006   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Gottland místo hrncůPřed časem jsem na Rozhledně publikovala komentář k připravovanému muzeu Karla Gotta s názvem Gottland. Vysloužila jsem si za to spoustu emotivních komentářů, díky nimž jsem se opět přesvědčila, že kupodivu Karel Gott pro většinu národa znamená nedotknutelnou ikonu. Ostatně slovo Bůh – Gott má obsaženo zpěvák ve svém příjmení.

Muzeum „Boha“ se nedávno slavnostně otevřelo za účasti mistra samotného a za přihlížení médií, která poté vlastně udělala svatostánku propagaci zdarma prostřednictvím mnoha nadšených článků.

K mému překvapení jsem ale desátého července nalezla v poštovní schránce letáček s nabídkou výletu do Gottlandu a to za pouhých 79 korun českých, přičemž v levém dolním rohu se krčila poznámka o prezentační akci s možností oběda. Pochopitelně se jedná o již proslulý typ zájezdu, kde vedle prohlídky nějaké pamětihodnosti, nebo návštěvy koncertu Hanky Zagorové, výletníci zažijí předváděcí show značně předražených výrobků. Aby neodjeli ale s prázdnou, na každého čeká dárek v podobě hrníčků, či sady příborů, což má domotivovat k účasti i ty největší odpůrce podobných výletů. Letáček s Gottlandem pak sliboval pro muže pět litrů tekutého mýdla a pro ženy celý devítikilový balík pracího prášku. No neberte to za ty peníze!

Podle oficiálního webu Gottlandu stojí vstupné pro dospělého 147 Kč a pro seniora 126 Kč. K tomu si připočtěme náklady na dopravu, protože přeci jen Jevany nestojí u zastávky metra a jasně z toho vyplývá, že firma, která zájezd pořádá, nemohla vymyslet lepší tah. Zvláště s ohledem na to, že muzeum je dosud neokoukané a nové. Samozřejmě i majitel Gottlandu si lehce s kalkulačkou ověřil výhodnost tohoto podniku. Otázkou zůstává, zda to sám mistr vnímá jako důstojné – jeho jméno se tím pádem spojuje s pochybnými předváděčkami, jež obrazně řečeno okrádají důvěřivé staré lidi.

Rozhodně nechci zbytečně moralizovat, dnešní společností hýbe touha po vydařeném kšeftu, což lze celkem bez problémů chápat, na druhou stranu si pořád myslím, že někteří umělci nemají prostě některé věci zapotřebí. Nicméně oni sami to tak evidentně nevnímají…



Zdroj obrázku:
stadtgermanen.de


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0433 s