Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Poznej duši bezdomovce

05.08.2006   Pavla Hložková   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Poznej duši bezdomovce…i takto by se dala nazvat pozvánka na připravovanou výstavu Plamen poznání, která od 8.8. do 22.8. 2006 proběhne v barokní kapli svatého Jana Nepomuckého u kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze 1.

Celá akce se snaží o překlenutí propasti mezi světem bezdomovců a světem majoritní společnosti a o zmírnění předsudků, které si většina z nás vůči lidem z ulice leckdy vytváří. K jejich neutěšenému stavu jim totiž někdy pomohou i nepříznivé životní okolnosti a ne všichni z nich stojí o titul „škůdce a vyvrhel společnosti.“


Výstavu chystá Farní charita při kostele Panny Marie Sněžné, jež také provozuje stejnojmenný projekt Plamen poznání. Konkrétně se jedná o výtvarné práce lidí na ulici, kteří každý čtvrtek navštěvují Azylový dům sv. Terezie na pražském Karlíně a své práce tam pod vedením charitní dobrovolnice Denisy Mikešové vytvářejí. Společně s jejich kresbami budou návštěvníci moci vidět také díla z Azylového domu sv. Jakuba v Berouně a neméně poutavá bude i tvorba výtvarnice Vladimíry Burianové, které zdravotní problémy momentálně komplikují výkon jejího povolání. V rámci projektu Plamen poznání také vyjde brožura s povídkami a příběhy dalšího klienta Farní charity Václava Zitty.


Zakoupením jakéhokoli díla podpoříte činnost Farní charity a její fungování. Jedná se nejen o prvotní kontakt s bezdomovci na ulici, podání počátečních informací klientovi, ale také o pomoc se začleněním do společnosti, kterého již lidé na ulici nejsou většinou sami schopni. Webové stránky Farní charity naleznete na adrese http://pms-farnicharita.info.

Vernisáž prodejní výstavy Plamen poznání proběhne dne 7.8. v 17,00 a můžete na ní také shlédnout dokumentární film ze života bezdomovců. Patronát nad celou akcí převzal Jan Maria Vianney Dohnal PFM, provinciál bratří františkánů. Vstupné na výstavu je dobrovolné.
Těžko můžeme bezdomovce soudit. Leckdy si za svůj pád můžou sami, někdy jim k tomu dopomůže náhoda či osud. Jedno vím však jistě – každý by měl mít právo na podání záchranného lana a na možnost začít znovu. Teď jim v tom také můžeme pomoci…

Další odkazy:
http://pms-farnicharita.info/_main
http://www.vladka.unas.cz


Zdroj fotografií: http://pms-farnicharita.info/


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.154 s