Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nej... neznamená vždy nej...

15.08.2006   Renata Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nej... neznamená vždy nej...V loňském roce jsme s několika zastávkami objeli takřka celou republiku a udělali si tak slušný přehled o českých kempech. S velkým překvapením jsme zjistili, že kempy často označované jako nejnavštěvovanější, naprosto nevyhovují běžným potřebám. Většinou z důvodů špatné hygieny, v menšině případů zase kvůli přemrštěným cenám (upřednostňujícím cizince).

Naopak jsme však objevili několik menších, skromných kempů s novými toaletami, čistou a funkční kuchyňkou a dokonce velmi vstřícnými cenami. Nejvíc nadšení jsme byli z Eurocampu Běšiny, ležícího ve stejnojmenném městě v Plzeňském kraji, asi 13 km jižně od Klatov. Čisté prostředí kryté stromy a doplněné potokem, v němž děti o překot staví hráze, nové a čisté sociální zařízení, kuchyňka s jídelnou, přírodní koupaliště. Za poplatek minigolfové hřiště, tenisové kurty, sauna, půjčovna horských kol, plážový volejbal a petanque. Ceny překvapivě nízké. Dospělý 20,- Kč za osobu a noc, dítě od 6-ti do 15-ti let 15,- Kč, děti do 6-ti let zdarma, auto 30,- Kč a stan 30,- Kč. Celkem tu tedy zaplatí čtyřčlenná rodina se stanem a autem pouhých 150,-Kč za jednu noc. Samozřejmě pokud je některému z dětí méně než 6 let, cena klesá. S nutnou hotovostí navíc je třeba počítat pouze kvůli mincím na teplou vodu ve sprchách, lidové ceny v tamní restauraci však tuto maličkost rychle vynahradí. (Existuje zde i možnost ubytování v chatkách za cenu 1050,- Kč za noc.)

Největší zklamání naopak přinesl Autocamping Rozkoš, uváděný jako jeden z dvaceti nejnavštěvovanějších kempů v České republice. Nachází se poblíž města Česká Skalice, v rovinaté oblasti východních Čech a kopcovitého Náchodska. Naprosto nevyhovující, staré a špinavé sociální zařízení, jedinou modernizací opět teplá voda za mince. Sprchovat se zde je však za trest. Kemp je sice veliký a sportovně vybavený, ale o to rušnější zde vládne noční život. Rozsáhlá vodní nádrž sice láká ke koupání, ovšem když na večerní procházce z mola zahlédnete mrtvou rybu, rychle vás přejde i to. Stinné plochy minimální. Za úroveň, kterou kemp nabízí, ceny neomaleně vysoké. Dospělý a děti nad 12 let 60,- Kč za osobu a noc, dítě do 12-ti let 25,- Kč za noc, auto 50,- Kč a stan 60,- Kč. Celkem tu tedy zaplatí čtyrčlenná rodina se stanem a autem celých 280,- Kč za noc, s tím, že pokud je jen jedno z dětí starší 12-ti let, cena ještě vzroste. (I tady existuje možnost ubytování v chatkách za ceny podle typu chaty a počtu osob od 345,- Kč do 1000,- Kč za noc.)

Pokud se chystáme stanovat, měli bychom si nejdříve o kempu, kde hodláme nějaký čas strávit, zjistit vše potřebné. Počínaje cenou a vybavením a konče zkušenostmi druhých. Ne vždy musí věhlasné jméno znamenat kvalitu. Věřím, že v totalitních dobách např. Autocamping Rozkoš postačoval tehdejším požadavkům na dovolenou, dnes už podle mne pouze parazituje na své zašlé slávě. Apeluje na velké možnosti výletů v kulturním náchodském kraji, ale takové možnosti ve skutečnosti existují všude. Stačí jen se předem podívat na stránky nejbližších měst, nebo se prostě zeptat v recepci.

Zdroj aktuálních cen: internetové stránky jednotlivých kempů
Zdroj fotografií: vlastní - nahoře příjemné prostředí Běšin, dole fotografie blízkých Klatov

Klatovy


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0404 s