Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nadechněte se a pak už vzhůru do školy!

04.09.2006   Pavla Králová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nadechněte se a pak už vzhůru do školy!Ano, je to opravdu tak. Už to nezamluvíme. Právě dnes je čas usednout po prázdninách znovu do školních lavic. Pro některé z nás to bude poprvé, někteří už v tom mají praxi. Málokdo se těší a většina tuší, že nás čeká pěkná dřina. Nejvýhodnější bývá poprat se o nejlepší hodnocení hned ze začátku roku, ale člověk míní a život mění. Říká se, že optimista vidí každý problém jako příležitost. Proč tak neuchopit i následujících 10 měsíců?

Podle Ústavu pro informace ve vzdělávání usedne letos do školních lavic na prvním stupni celkem 465 800 žáků. Dalších 415 400 žáků se letos bude věnovat vzdělávání na druhém stupni základních škol. Počet žáků na školách má ale klesající tendenci.

Pojďme na to pozitivně!

Školní rok začíná, ať chceme, či ne. Nikdo nám nedává na výběr. Už na tom nic nezměníme. Tak před ním přestaňme zavírat oči a doufat, že se zítra probudíme někde uprostřed prázdnin. Přijměme skutečnost a začněme ji přetvářet podle svých předtsav. Proč si školu znepříjemňovat? Pojďme si ji užít!

Možná si teď říkáte, že jsem se asi zbláznila, ale pozitivní přístup skutečně v mnohém pomůže. Nemusíte se na učení přímo těšit, ale zdravá sebedůvěra, reálné cíle, cílevědomost a hlavně vytrvalost a pevná vůle dokáží mnohé.

Jistě - přijdou také krize. Ty k životu, nejen školnímu, patří. Každá krize nám ale může posloužit k posílení, jen si musíme uvědomit, že to není tak, že by se proti nám svět spiknul, nýbrž že se - a to doslova - prostě musíme něco naučit, něco pochopit a skrz bolest se posunout dál.

Však ono to uteče...

A pokud patříte k těm, kterým předchozí věty nic neřeknou a kteří netrpělivě vyhlížejí každý den volna, nezoufejte. I když to dnes může znít neuvěřitelně, na další dny volna nebude nutné čekat příliš dlouho. Nejen, že nás každý týden čeká víkend, ale 28.9. také první volno - Den české státnosti. A vzhledem k tomu, že tento den připadá na čtvrtek, není zcela vyloučené, že některé školy přistoupí na to, že svým žákům volno prodlouží o pátek. To už jsou celé 4 dny.

Další prázdniny a volné dny:

  • 26.10. a 27.10. - podzimní prázdniny (dohromady s víkendem 4 dny volna)
  • 17.11. - státní svátek (i s víkendem 3 dny volna)
  • 23.12 - 2.1. - vánoční prázdniny
  • 2.2. - pololetní prázdniny
  • jarní prázdniny podle okresů v rozmezí od 5.2. do 11.3.
  • 5.4. - 9.4. - velikonoční prázdniny
  • 1.5. - státní svátek
  • 8.5. - státní svátek
  • školní rok 2006/2007 končí 29.6. a nový školní rok začíná 3.9.2007

V termínu kolem přijímacích zkoušek na střední školy a maturitních zkoušek mohou studenti středních škol také počítat s volnem. O přesném termínu rozhoduje ředitel školy.

Prvňáčci jdou do ZOO!

I když většina žáků a studentů musí na prázdniny na nějaký ten čas zapomenout, nejmladší žáčci se i první školní den mají šanci za "prázdninami" nostalgicky poohlédnout. Prvňáčci mají šanci užít si poslední doušek prázdnin i první školní den. Zoologická zahrada v Praze pro ně připravila na tento den vstup zdarma. Na všechny děti tu navíc čeká od 12 hodin veselé závodění v různých disciplínách tzv. Zoo-olympiády. Na kolbišti před vzdělávacím centrem si mohou děti poměřit své síly a dovednosti s nejrůznějšími zvířátky. Mohou se zúčastnit zvířátkovského víceboje, kde je zařazen například klokaní skok, lamí pliv, lachtaní hod rybou, sobí běh a mnoho dalších. Poslední malý sportovec se může na Zoo-olympiádu přihlásit v 16 hodin. Po úspěšném absolvování si děti odnesou diplom a malé odměny. Deště se nemusíte bát, závodiště je pod střechou.

Do nového školního roku všem žákům a studentům přeju hodně optimismu, odvahy, píle...a krásných okamžiků odpočinku.

Zdroj fotografie: nps.gov



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0444 s