Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vztah jako v pohádce

03.01.2007   Kateřina Valášková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vztah jako v pohádceJen málokterá ze zástupkyň něžného pohlaví si v životě ještě nikdy nepřála být princeznou. Obklopena pohodlím královského paláce, starostlivostí rodičů a láskou svého vysněného prince. Takto vypadá ona růžová představa, které neublíží ani nějaký ten hrášek či zlatá hvězda na čele.

Samozřejmě to, že se vaším vyvoleným nestane nějaký uhrovitý maminčin mazánek, ale krásný urostlý chlap přímo "k nakousnutí", má tak trochu zaručit slůvko pohádka, ale v životě to chodí trochu jinak. (Aneb jak praví známé pořekadlo: "Život není pohádka, ty nejsi princezna, proto se snaž.")

 

Jak si tedy pohádkovou atmosféru v životě, zejména ve vztahu, alespoň navodit? Hlava plná ideálů jednoznačně – a hlavně "nevyléčitelně romanticky“ – říká: Buď spontánní a řiď se srdcem. Na druhou stranu, nevybavuje se vám situace, kdy jste udělala něco, co vás v tu chvíli napadlo, a pak jste toho velice hořce litovala? Nejen kvůli "hlodání" onoho červíčka typu "co kdyby", ale prostě proto, že jste si později uvědomila, že vás okolnosti svázaly a nedovolily vám být sama sebou? A šlo skutečně o okolnosti, nebo za příčinu lze považovat právě vašeho partnera, před kterým se vlastně stydíte některou svou stránku projevit? Pokuste se dělat to, co vás napadne, po čem toužíte. Možná ho mile překvapíte, když své obavy a nebo zbytečný stud odložíte. Určitě ale přijdete na to, zda vás opravdu miluje takovou, jaká jste.

 

Jednu polovinu máme tedy za sebou, teď se podívejme na druhou část – totiž na partnera. Jak udělat šťastného i jeho? Mávnutí kouzelnou hůlkou by se vám jako řešení jistě zamlouvalo, ale to funguje bohužel jen v těch pohádkách. Zamyslete se jednoduše nad tím, čím vašeho partnera uděláte šťastným, jaké jsou jeho sny, zda není až příliš pohlcen rutinou a každodenností. Pak se pokuste kráčet cestou splněných přání. Naplňujte partnerovy sny, pokud to je ve vašich silách, ale nezapomínejte, že vše co do vzájemného vztahu vložíte, by se mělo vracet zpět k vám. Pakliže byste pouze dávala, pak by nedošlo k rovnováze a harmonie ve vztahu by se nedostavila.

 

Pamatujte, že i maličkost zmůže ledaco, a to nejen v pohádkách. Vždyť starostliví princové a krásné princezny se mohou schovávat v každém z nás.

ZDroj fotografie: www.tiscali.cz




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.028 s