Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Rozkvétající žena

05.02.2007   David Šeterle   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Rozkvétající ženaNa začátku prosince loňského roku měla křest kniha Rozkvétající žena autorek Mary Dillonové a Shinan Barclayové. Křest se konal v pražském A-centru a vedle samotného aktu křtu zde vystoupily čtyři kouzelné zpěvačky Yellow Sisters a zatančily měsíční tanec dvě zasvěcené ženy.

Kniha Rozkvétající žena otevírá téma přerodu dívky v ženu. Dotýká se témat menstruace a porodu, přičemž ukazuje jejich důležitost a skutečný význam v životě ženy. Pochopení posvátnosti menstruace může dívce otevřít dveře do světa ženy, stejně jako těhotenství a porod může ženě ukázat svět v jeho hloubce a jednoduchosti.

Dříve byly dívky obklopené ženami, ať vyspělými znalostí posvátnosti ženství, anebo moudrými zasvěcující další dívky do tajemství ženství. Poslední generace žen vyrůstají v přesvědčení rovnosti mužů a žen, která ale stírá jedinečnost poslání ženy a muže, a porod automaticky spojují s nemocnicí a porodnicí, čímž se ztrácí přirozenost porodu. Pomocí Rozkvétající ženy tak hledající dívky můžou na příběhu Kory poznávat posvátnost ženství a postupně rozkvétat.

Tématika knihy Rozkvétající ženy mi připomněla Železného jana od Roberta Blye, jenž se pokusil z moudrosti pohádky bratří Grimmů vynést na světlo světa vývoj skutečného muže, ozřejmit nejen archetyp muže, ale také ukázat způsob, jak se v chovat v praktickém životě.

Dnešní rozporuplná situace mezi mužem a ženou, stejně jako mezi muži a ženami, má své příčiny a také řešení. Připadá mi, jako bychom vykročili na cestu vzájemného sblížení a pochopení poslání ženy a poslání muže. Nyní je ale potřeba situaci uchopit do svých rukou a vědomě změnu řídit a nechat se řídit moudrostí.

Atmosféra křtu působila velice otevřeně, a tak tato kniha může být dalším krůčkem v Česku k vědomému poznání poslání ženy.


Další informace: Nakladatelství DharmaGaia. A-centrum - Vědomá a aktivní příprava na mateřství. Cesta ženy s Tamarou Markovou.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1603 s