Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Devět bran v modrém

12.06.2007   Jindřiška Kodíčková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Devět bran v modrémLetos se již po osmé otevírají brány Mezinárodního festivalu židovské kultury. Nabitému programu, na nějž je vstup volný, dominují akce pořádané k 70. výročí úmrtí G. Gershwina

Ve dnech 11. – 17. června se uskuteční festival Devět bran, který se již pevně zapsal do kulturního kalendáře Prahy.

Zájemci mohou vyslechnout koncerty v romantickém zákoutí Valdštejnské zahrady. Začínají vždy ve 20 hodin. Slavnostní zahájení zajistí 12. června Český národní symfonický orchestr pod taktovkou Libora Peška a předvede Gershwinovu hudbu. O den později bude Valdštejnská zahrada patřit Klezmeroromské noci s romským překvapením. 14. června proběhne Noc Sefardských písní a balad a klezmeru, den poté Turecká noc. Slavnostní závěr festivalu podpoří 16. června velký orchestr paláce Žofín a zahraje speciálně upravenou jazz operu Porgy and Bess opět od G. Gershwina a 17. 6. zaznějí Židovské melodie a písně, které zazpívá hlavní kantor Petrohradské synagogy Baruch Finkelstein za doprovodu A. Shonerta a N. Shonertové.

Divadelní část proběhne v Divadle v Dlouhé vždy od 19 hodin. 14.6. přijede populární Divadlo Astorka Korzo 90 z Bratislavy s hrou T. Bernharda Před odchodom na odpočinek. 15. 6. uvidíme Marka Rozovského z moskevského Divadla u Nikitských vorot. 16.6. zahraje pražské Rokoko komedii Oddací list a 17. 6. divadelní přehlídku uzavře Strašnické divadlo Meyrinkovým Golemem.

Literární večery začínají vždy v 18 hodin v Knihkupectví u Řehoře Samsy a 14.6. bude OS prezentovat svoji soutěž na motivy Máchových Cikánů, již se účastnili i romští autoři. O den později představí tureckou literaturu Orhan Pamuk románem Istanbul.

Úplný začátek festivalu ale bude náležet vernisáži výstavy velkoformátových fotografií německé fotografky Moniky Zucht, která začne již 11. června v 18 hodin v Atriu V&SE. Pohlédneme do tváří těm, jež přežili holokaust. Pohodový večer umocní Schulhoffovo kvarteto.

Uctění památky obětí holokaustu proběhne 12. června před Veletržním palácem, neblahým místem, kde se shromažďovali Židé před dalekou poutí do koncentračních táborů, odkud pro mnohé již nebylo návratu.

Festival Devět bran je otevřen všem lidem, kterým nevadí uměle vytvářené bariéry a předsudky a naopak se je snaží svým každodenním životem překonávat.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0275 s