Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nikdy dost!

08.07.2007   Jaromír Komorous   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nikdy dost!Kapela Organic quartet s prodlevou pouhého roku nahrála své druhé studiové album. Vyšlo na jaře. Každý rok atakovat nahrávací studia v oblasti moderního jazzu mezi hraničními horami naší země není zrovna obecným zvykem. Tady se urodilo! „Never enough“ zní oficální název alba. Žádní troškaři, páni okolo Ondřeje Pivce.

I „chlap v klobouku“, Milan Svoboda, své první desky s jazzovou hudbou vydal s dvouletým odstupem. Petr Ostrouchov, bývalý jeden ze skupiny Sto zvířat, měl tu odvahu a potentní muzikanty s urodivším se repertoárem do studia dostal. Díky. Z jeho nezávislého labelu Animal music do světa vykročilo album, které mimo jiné ukazuje důležitost Ježkovy konzervatoře a připravenost tamních posluchačů na život v terénu.

Organic quartet nastoupil do studia ve své obvyklé sestavě Pivec, &Smoldas, Doležel, Hobzek a na dvě skladby posílil o Luboše Soukupa na tenor sax a Miroslava Hloucala na trumpetu. Co je ale pro mě největším a příjemným překvapením? Zpěv kapelníka a excelentního hammonďáka Ondřeje Pivce ve dvou skladbách na očekávaném zcela instrumentálním albu. Tak se chlapík odhodlal. A pojďme si říct hned, ne zrovna hloupě. Ano, je to muzikantský zpěv, o to víc bere svůj hlas jako další vložený nástroj do barvy kvarteta a jeho nafrázování textu vidím příkladně.
Jako skladatelé se pod nahrávky podepsali Ondřej Pivec, Libor &Smoldas a Jakub Doležal. Dokazují svou lidskou vyzrálost,svou instrumentální schopnost a techniku a výsledek zcela podřizují soundu kapely. Jeden standard vzali na milost a na albu se objevuje Li´l Darlin´ Neala Heftiho. Ale už následující Pivcova Don´t get any ideas je pro mě silnější. Nebo jeho Turkish coffee. U tak mladých chlapů, Ondřej Pivec ročník 1984, ohromný vklad. Chlap v nejlepších letech, napsal jsem tuhle. A vypadá to, že těch roků zraje hejno. Kytarista Libor &Smoldas nezapomněl poděkovat Charliemu Parkerovi, že tenhle způsob muziky kdysi vymyslel. S radostí se přidávám.

„Byl bych moc rád, kdyby vám poslech této desky přinesl stejnou radost, jakou jsme měli my při jejím vytváření,“ napsal do přebalu alba jazzman Ondřej Pivec. Vězte, že stejnou větu čtou i kupující třeba v Japonsku.

Zdroj fotografií: www.ondrejpivec.com
Další článek o Organic quartet:(klikni)





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0335 s