Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Už vést interview může být skandální!

20.08.2007   Gabriela Bártová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Už vést interview může být skandální!"Všechno, co řeknete, může být použito proti vám...", zní podtitul nejnovějšího režisérského počinu sympatického podivína Steva Buscemiho. A to, co si při sledování téhle konverzační přestřelky pomyslíte, proti vám bude použito dvojnásob. Inu, není všechno hollywoodské pozlátko, co se třpytí blond vlasy Sienny Millerové, kokainem a lacinými průpovídkami. První z triády filmových remakeů, kterými se známí filmaři rozhodli vzdát hold zesnulému Holanďanovi Theo van Goghovi, má ambice zaujmout nenáročného diváka i fajnšmekra.

Námět, do něhož se Buscemi zakousl, zní docela příslibně. Uťáplý konzervativní novinář Pierre Peders (role se zhostil sám režisér) právě dostal od svého šéfa pořádnou kariérní facku - místo exkluzivní politické aféry ve Washingtonu mu bylo přiřčeno udělat rozhovor s filmovou hvězdičkou Katyou (Sienna Miller). Pierre se ani neobtěžuje skrývat, že za jedinou devizu dívky, která paběrkuje v soap operách a béčkových hororech, považuje dlouhé nohy a světlou hřívu. Nicméně i on je jenom chlap a dlouhé nohy a světlá hříva bohatě stačí na to, aby jej Katya měla velice rychle v hrsti. Když ho ta "nemyslící husička" po několika velkohubých průpovídkách bez rozpaků zpraží a odchází, nestačí se Pierre divit. Na(ne?)štěstí náhoda svede ty dva v onen večer ještě jednou dohromady. A správně tušíte, že to bude večer hodně dlouhý a zapotí se při něm nejen Pierrův záznamník.

Jestliže od "Interview" očekáváte především herecký koncert hlavních protagonistů v odlehčeném stylu pro letní večer, přijdete si na své. Buscemimu patří všechna čest, protože udržet dramatický náboj v linii jediného dialogu, a zároveň diváka nezmást překombinovanými dějovými zvraty, vůbec není snadný úkol. Film sice ke zmíněným neduhům občas už už klouže, ale nakonec vedle klasiků žánru spolehlivě obstojí.

Konfrontace Katyy a Pierra připomíná horskou dráhu, kde sice střídá nahoru-dolů, ale během třetí jízdy už si začínáte zvykat a možná se i trochu nudit - kdyby ovšem nebylo báječné práce s kamerou. Nepoznáte, čím to je, ale dívat se na plátno vás zkrátka bude bavit. Kouzlo spočívá v neotřelé metodě nasnímání hlavních postav, kdy tři kamery poctivě zabírají Buscemiho, Millerovou i oba oba zároveň, ať se ve scénáři děje cokoli. Zachytí tím řadu neprvoplánových momentů, které mohou při vypjatých scénách rafinovaně střídat záběry hlavního aktéra. Když jde navíc o spojení krásky a charismatického "zvířete" (Buscemi je proslulý jako král pidirolí z řady velkofilmů, jehož tvář zaručeně nezapomenete), trhlinky v příběhu jsou rázem zapomenuty. Film tak zdárně doputuje až k prubířskému kameni konverzačních dramat, kterým je závěr - ten jej zařadí buď do zástupu zajímavých, leč zaměnitelných dílek, nebo posouvá do extratřídy s působivou pointou. Kam podle vás patří Interview, už se vypravte zjistit sami.

Režie: Steve Buscemi
Scénář: David Schechter, Steve Buscemi
Kamera: Thomas Kist
Střih: Kate Williams
Hudba: Evan Lurie
Verze: anglická s českými titulky
Stopáž: 83 min.
Žánr: drama
Česká premiéra: 23.8. 2007

Zdroj obrázku: CinemArt


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0261 s