Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Plivnutí polibkem

20.07.2007   Roman Sköld   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Plivnutí polibkemFresh film festival je mezinárodní soutěžní festival studentských filmů, který se letos bude konat 22. – 26. srpna 2007 v Karlových Varech. Centrem tohoto velice kvalitního festivalu, pro laiky – studentský film se nerovná nějakému béčku – nýbrž mnohdy jsou kvalitnější  nežli filmy profesionální, budou prostory hotelu Thermal, který každoročně hostí také „áčkový“ Karlovarský Filmový Festival.

Promítne se více než 200 filmů v sedmi promítacích sálech, přičemž 18 z nich se zúčastní oficiální soutěže. Mimo jiné shlédnete také nově dva programy celovečerních filmů s podtituly „Fresh generation“ – přehlídku celovečerních debutů, a také další program „Fresh Classics“, věnovaný pozoruhodným filmům zavedených režisérů. Pod festivalovou záštitou bude možno shlédnout nejen studentské snímky renomovaných evropských, amerických a asijských [ hlavně tedy snímky jihokorejských studentů] filmových škol, ale též další talenty z ne už tak „luxusních“ škol – což budou zastupovat filmy africké, jihoamerické atd.
Na festivalu je připraveno samozřejmě mnoho doprovodných akcí. Dovolil bych si  nalákat na, pro mě velice zajímavý a opravdu festivalově svěží, workshop, ve kterém představí Jan P. Muchow základní principy své práce s podtitulem „Hudba ve filmu“. Taktéž je velice lákavý program „Tarantinova noc“ – maraton filmů Quentina Tarantina.

Tak, toliko něco o oficialitách festivalu. Dále bych se jen krátce zmínil právě o novinářské předpremiéře v Praze v kině Světozor, kde nás mile přivítali Martin Pošta [ředitel FFF] s uměleckým ředitelem FFF Janem Stehlíkem. Následovala projekce čtyř vybraných filmů. Filmy, jak už název festu návštěvníkům ponouká, čišely svěžestí oproti šedi většiny komerčních celovečerních filmů a nutily člověka přemýšlet. Promítaly se dva české filmy – velice sugestivní Radio Kebrle a Plivnutí polibkem – poeticky laděný, animovaný pomocí speciální techniky. Oba české studentské počiny mě mile překvapily a považuji je za velice kvalitní. Dále se nám představil dokumentární snímek z Polska – Na dzialce, do češtiny přeloženo – Na chatě, demonstrující život jedné rodiny – hluchého manžela, manželky a jejich syna, zachycené na prázdninách na Východě. Taktéž velice smysluplný, nepatetický film. A po polském snímku přišel kratičký, devítiminutový, Centinelas – vypravující o přátelství dvou naprosto odlišných generací. 

Návštěvou  Fresh film festivalu rozhodně kulturně neprohloupíte a také ujišťuji, jak nás ostatně ujistil pan Martin Pošta, že letošní festival bude neméně kvalitní, ne-li kvalitnější, nežli ten minulý, a za tohle ujištění tam už stojí „zaskočit“.
 

Obrázek převzat z: http://www.xstream.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 1.0441 s