Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Teroristický útok nebo útěk před písemkou?

18.09.2007   Anežka Benešová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Teroristický útok nebo útěk před písemkou?Možná jste si všimli podezřele načasovaných teroristických útoků na církevní školy nejen koncem minulého školního roku. Jakožto šťastná studentka právě jednoho takového gymnázia se odvažuji tvrdit, že hrozící tragédie byla nejen dosti průhledná, ale i přehlížená… Snad v letošním školním roce nebudou „teroristé“ zas tak aktivní. Už jen kvůli naší bezpečnosti.

„Církevním školám v Praze hrozil v pátek 12. 1. 2007 výbuch. Vyplynulo to z anonymního dopisu, který dostala policie ve čtvrtek odpoledne. Během pátečního rána policisté prohledali přes tři desítky objektů, žádnou bombu ale nenašli. V ohrožených školách byla v pátek výuka zrušena, policie hlídá jejich okolí.“ Tak zněla zpráva ohledně jednoho z „útoků“ minulého školního roku. Dá se říci, že loňský školní rok se těmito případy hemžil, a zdá se, že ani letos tomu nebude jinak.

Jak se vyhnout písemce

Vidět vchod do naší školy strážený policisty s „policejním psem“ (který mimochodem dělal pouze modela, jinak tam nebyl) na první stránce novin bylo nejen zábavné, ale dokonce i poučné. Lidé se totiž rádi předvádějí, ale ve skutcích se příliš nepředřou.

Krátce po volném dni ohrožení jsme opět byli nuceni navštěvovat školu, přestože náš vchod byl „střežen“ státními zaměstnanci ještě dalších pár dní po bezprostředním nebezpečí – neboť ve výhružném dopise nebylo vyřčeno data, ni hodiny plánovaného útoku. Jejich služba spočívala především ve zdravení uhihňaných studentek a mračení se na pány v turbanu. Ale pokud jde o hlídání…

Nejlépe to asi popíše toto: má spolužačka si v této době zapomněla doma kufřík s klarinetem, zavolala proto svému tatínkovi – vysokému, blonďatému pánovi v obleku – aby jí donesl před školu hudební nástroj a tím vyřešil její potíže. Pro upřesnění: neznám na světě jiného člověka, který by se tak podobal všeobecnému mínění o vzhledu mafiánů jako právě on. A viděli-li jste kdy jakoukoliv americkou akční kriminálku s časovanou bombou, víte pak, že tyto věci se zásadně nosívají právě v kufřících ne nepodobných klarinetovému. Pro malou bombu ideální.

Stalo se a spolužačka vyšla před školu – před ony slavné hlídače, vzala si od tatínka kufřík bez jakéhokoliv slova a vešla opět dovnitř, aniž se kdokoliv čemukoliv divil. Není to zvláštní?

Myslím si, že jestli se i tento školní rok bude opět hrozit teroristickým útokem, už si nebudeme připadat tak v bezpečí, jak se od nás očekává: ačkoliv ne že by to něco znamenalo, protože všem je myslím jasné, že ve zkouškovém období to nikdo jiný než zhrzený student zařídit ani nemohl. Ať si říkají psychologické rozbory, co chtějí.

Zdroj:
- úryvek z novin byl vybrán z http://www.radio.cz/ cz/clanek/87178,jakožto nejlépe zpracovaný. Teroristikcých hrozeb školám se minulý rok odehrálo více, většina se ovšem přehlížela a studenti dále navštěvovali svůj ústav.

Zdroj fotografie: radio.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0255 s