Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jen láska je skutečná

05.10.2007   Veronika Prokopcová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jen láska je skutečnáBrian L. Weiss vystudoval lékařskou fakultu Yaleovy univerzity a dosáhl titulu doktor medicíny. Později se na této univerzitě stal vedoucím katedry psychiatrie. Jako internista působil v nemocnici Bellevue při Newyorské univerzitě a jako primář psychiatrického oddělení nemocnice Mount Sinai v Miami. Jeho první kniha měla název Mnoho životů, mnoho Mistrů, která již pojednávala o tzv. reinkarnační regresi. Na ní navazovaly knihy Poselství Mistrů a Jedna duše, mnoho těl. Nová Weissova kniha opět pojednává o regresní terapii, ale hlavním tématem se zde stává láska ve smyslu, že naši milovaní nás nikdy neopustí.

Brian L. Weiss pomáhá lidem vyřešit jejich současné problémy regresní terapií nebo-li návratem do minulých životů, kde tkví jejich podstata. V této knize popisuje terapie, které podstupuje žena jménem Elizabeth, protože po matčině smrti trpí zármutkem a úzkostí. Elizabeth má také problémy se vztahy k mužům – vybírá si životní ztroskotance, tyrany a jiné patologické typy. Společně hledají příčinu těchto problémů v minulých životech.

Ve stejné době navštěvuje jeho ordinaci muž jménem Pedro, Mexičan, kterému tragicky zahynul bratr a také trpí velkým zármutkem. K tomu si přestal rozumět s matkou a objevují se jakási nevyřešená tajemství z dětství. Elizabeth s Pedrem se neznají a ani se nikdy nepotkali ve Weissově ordinaci. Čím hlouběji se ale oba noří
do minulosti, tím jasněji se vyjevuje, že se oba znali a dokonce milovali.

Před doktorem nastává situace, zda má Elizabeth s Pedrem seznámit a povědět pravdu o jejich minulých životech. Má právo zasáhnout do jejich současného života?
Kniha je psána formou vyprávění. Autor se snaží o co nejvěrohodnější přepis jednotlivých sezení obou hlavních postav. Objevuje se zde řada dialogů, hlavně pokud se jedná o rozmluvu terapeuta s pacientem při regresi do minulého života. Kniha svým poutavým čtením zaujme každého příznivce alternativní literatury, který se o problematiku minulých životů zajímá nebo se chce něco dozvědět, či toho kdo přijímá názor, že lidská duše neumírá a putuje z jednoho těla do dalšího, aby si prožila lásku i utrpení v nedokonalém světě a prostřednictvím toho dosáhla osvícení. Každý má jinou cestu, ale směřujeme za stejným cílem…

A tak představa reinkarnace obsahuje jedno z nejuspokojivějších vysvětlení životní reality, jejím prostřednictvím indické myšlení překonává problémy, se kterými se potýkají evropští myslitelé.“ (Albert Schweitzer)

Vydalo nakladatelství Metafora v roce 2007, překlad Drahomíra Michnová
Zdroj fotografie: www.metafora.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0916 s