Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Po čtyřicítce život nekončí!

04.10.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Po čtyřicítce život nekončí!Na tento čtvrtek si pro nás filmoví distributři připravili například komedii s hvězdou seriálu Chirurgové Katherine Heigl ZBOUCHNUTÁ, doplní ho vítěz Zlaté Palmy z Cannes, film s názvem 4 MĚSÍCE 3 TÝDNY A 2 DNY a snímek o přátelích kolem 40 SATURNO CONTRO.

ZBOUCHNUTÁ
Režie: Judd Apatow
Hrají: Hrají: Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann
Distribuce: Bontonfilm


Před dvěma lety nám režisér Judd Apatow velmi zábavným způsobem předvedl, jak se cítí člověk, který je už 40 let panic. Tentokrát se vydal do opačných končin sexuálního vesmíru, když si vzal na mušku nešťastnici, která nechtěně otěhotněla v den svého kariérního vzestupu, poté co se nechutně opilá vyspala s největším ubožákem, co se jí připletl do cesty. Pokud si myslíte, že na tomhle tématu opravdu není nic k smíchu, měli byste vědět, že Zbouchnutá je jedním z největších a nejpříjemnějších filmových překvapení letošního roku.
Alison Scott (Katherine Heigl, hvězda seriálu Chirurgové) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen - 40 let panic) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko - společné dítě - natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra.

4 MĚSÍCE 3 TÝDNY A 2 DNY
Režie: Cristian Mungiu
Hrají: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov
Distribuce: ArtCam

Příběh dvou vysokoškolských studentek, za éry rumunského totalismu těsně před pádem železné opony, kdy během jednoho dne jedna z nich podstupuje tehdy zakázaný potrat. Film je drsnou výpovědí nejenom o těžké době ale, a to především, o silném přátelství.

Film získal nejvyšší ocenění, Zlatou Palmu, na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes 07.

SATURNO CONTRO
Režie: Ferzan Ozpetek
Hrají: Pierfrancesco Favino, Margherita Buy, Stefano Accorsi
Distribuce: SPI


Poutavý skupinový portrét přátel kolem čtyřicítky, kteří se snaží zorientovat ve druhé polovině života. Jednoho večera však do jejich zevšednělé reality vstoupí tragická událost. Brilantní skupinový portrétista Ferzan Ozpetek přivádí své postavy do kritického okamžiku, ve kterém jsou nuceny odhodit léty zatuhlé masky a vrátit se k samotné podstatě přátelství, jež je pojí. Italští herci se poddávají citlivému vedení režiséra, jehož originalita spočívá ve schopnosti nahlížet na život skrz jeho melodramatický rozměr, ovšem bez laciného sentimentu. Ferzan Ozpetek je známý českým filmovým fanouškům díky titulu Okno naproti, který v roce 2003 zvítězil na MFF Karlovy Vary. Film Saturno contro byl v karlovarské soutěži uveden letos a byť žádnou cenu nezískal, ohlasy publika i kritiky byly velice dobré. Na svém kontě má již i 4 nominace na David di Donatello Awards, které proměnilo v 1 cenu pro Ambru Angiolini.

Zdroj fotografie: ioberon.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0289 s