Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nebojí se smrti - a to je jejich největší zbraň.

11.10.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nebojí se smrti - a to je jejich největší zbraň.Tento čtvrtek do kin přichází romantický film o Jane Austenové VÁ&SEŇ A CIT, snímek KRÁLOVSTVÍ, v němž agenti FBI po Saúdské Arábii honí teroristy, film POSLEDNÍ VLAK, vyprávějící o cestě do Osvětimi, POKOJ 1408, natočený na motivy knihy Stephena Kinga či snímek ČTYŘI MINUTY.

VÁ&SEŇ A CIT
Režie: Julian Jarrold
Hrají: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith, Joe Anderson, Jessica Ashworth
Distribuce: Bioscop

Stala se ženou... Stala se legendou...

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány.

Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem.
Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku.
Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného než na Toma.
Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi?
Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh...

KRÁLOVSTVÍ
Režie: Peter Berg
Hrají: Jamie Foxx, Jennifer Garner, Jason Bateman, Chris Cooper
Distribuce: Bontonfilm

&Spičkoví agenti FBI by měli být připravení na všechno. Včetně situace, kdy musí po pachatelích vražd pátrat ve velmi nepřátelském prostředí, v němž stačí udělat jeden špatný krok a role pronásledovatele a kořisti se v okamžiku vymění. Do takového prostředí přivede elitní vyšetřovatele akční thriller Království, který produkoval mistr tohoto žánru Michael Mann (Collateral, Miami Vice).
Výchozí situace příběhu se volně inspirovala sebevražedným útokem proti civilním americkým základnám v Saúdské Arábii z roku 2003, při kterém zahynulo 35 lidí a na 160 jich bylo zraněno. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým vedený rozhodným agentem Ronaldem Fleurym (Jamie Foxx), který má v plánu do týdne dopadnout pachatele. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a naivní představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat, se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným zločincům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tahle teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem, protože lidé, kteří nemají strach ze smrti a navíc disponují velmi slušným zbrojním arsenálem, se zatýkají velmi obtížně.

POSLEDNÍ VLAK
Režie: Joseph Vilsmaier, Dana Vávrová
Hrají: Gedeon Burkhard, Sibel Kekilli, Juraj Kukura, Nina Divíšková, Vojta Kotek
Distribuce: Bontonfilm

Berlín 1943. Židovská otázka se blíží ke svému konečnému řešení a nacisté se rozhodnou odvézt zbývající židovské obyvatelstvo z Berlína. Zbývá jich sedmdesát tisíc. V průběhu celého jara jsou večer co večer odvlečeny celé rodiny, starci, děti, kdokoliv. Do posledního vlaku složeného z dobytčáků je nasázeno 688 lidí. Mezi nimi i slavný boxer Neumann, kabaretiér Noschik, šestáctiletá Ruth a další. Ti všichni si záhy uvědomí, že jejich cesta skončí v Osvětimi, kam všechny transporty směřují. Boj o život však začíná již v přecpaných vagónech. Je vedro a není voda, hysterie se stupňuje a během několika dnů začnou přibývat mrtví. Jedinou možností záchrany je útěk.

POKOJ 1408
Režie: Mikael Hafström
Hrají: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Tony Shalhoub
Distribuce: Palace Pictures

NIKDO NEPŘEŽIL DÉLE NEŽ HODINU.

John Cusack a Samuel L. Jackson v hlavních rolích filmu natočeného podle povídky mistra napětí Stephena Kinga. Mike Enslin (Cusack) je autorem řady bestsellerů, v nichž vyvrací nejznámější paranormální jevy. Každé jeho knize předchází důkladné pátrání. Po letech práce nemá Enslin v rukou jediný důkaz o životě – po životě. Tématem jeho nové knihy jsou legendární místa, kde došlo k nevysvětleným tragédiím. Jedním z nich je záhadný pokoj číslo 1408 hotelu Dolphin, kde se Enslin ubytuje navzdory varování hotelového manažera (Jackson). Je prvním člověkem po mnoha letech, který se odvážil strávit noc v pokoji 1408, předchozí hosté navíc nevydrželi naživu ani hodinu. Cesta k dalšímu bestselleru vede peklem.

ČTYŘI MINUTY
Režie: Chris Kraus
Hrají: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller, Jasmin Tabatabai, Stefan Kurt, Vadim Glowna, Nadja Uhl, Peter Davor
Distribuce: SPI

Jenny je mladá, ale její život skončil. Někoho zabila. A udělala by to znovu.

Skrytá za svou neproniknutelnou maskou, má Jenny nesmírný hudební talent. Když 80letá učitelka piana Traude Krüger odhalí děsivé dívčino tajemství, její brutalitu a její sny, rozhodne se jí pomoci. Chce v ní znovu vzkřísit zájem o hudbu... a také o život.

"Nemožné vztahy" jsou námětem druhého celovečerního snímku režiséra Chrise Krause.

Zdroj fotografie: kfilmu.net


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0454 s