Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tom Cruise aspirantem na Bílý dům?!

08.11.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tom Cruise aspirantem na Bílý dům?!Tento týden vysílají distributoři do naších kin Petra Čtvrtníčka ve filmu POSLEDNÍ PLAVKY, dále například snímek NEZNÁMÁ, vyprávějící smutný příběh mladé Ukrajinky, dobrodružnou komedii &SŤASTNÉ MÍLE, snímek Roberta Redforda s názvem HRDINOVÉ A ZBABĚLCI a nebo válečný film POSLEDNÍ LEGIE.

POSLEDNÍ PLAVKY
Režie: Michal Krajňák
Hrají: Petr Čtvrtníček, Josef Polášek, Jiří Lábus, Josef Rosen, Rudolf III. Hrušínský
Distribuce: Bioscop

Film "Poslední Plavky" je příběhem Jardy Kuchaře, hrdiny zašlé éry tuzexového bonu. Jeho finanční příjem spočívá v pronájmu vlastního bytu. Každé léto je nucen trávit u opuštěného rybníka, kde provozuje ještě opuštěnější bufet. Jeho pravou rukou (a to je levák) je místní prosťáček Kamil Hošpes. Mezi hrstku zákazníků patří dvojice traktoristů Jirka s Péťou a Jardův zapřísáhlý nepřítel, fanatický rybář Pepa Vrtílek se svým psem Pepíkem.
Rozmarné letní dny jsou narušeny zjevením monstrózních rozměrů. Z hlubin vod třetí závlahové kategorie se vynořil monstrsumec Lojza a sežral Vrtílkova psa.
Jarda Kuchař v Lojzovi vidí šanci na regeneraci místního turistického ruchu. Povolává rybáře z celé republiky. A dva skutečně dojedou...

NEZNÁMÁ
Režie: Giuseppe Tornatore
Hrají: Xenia Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini
Distribuce: SPI

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu, legální či nelegální, dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina, zvláště malá holčička trpící neurologickou nemocí, stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí.

&SŤASTNÉ MÍLE
Režie: Michael James Rowland
Hrají: Geoff Morrell
Distribuce: Aerofilms

Když na australském pobřeží přistane indonéská rybářská loď s pasažéry z Kambodže a Iráku, začíná putování ilegálních přistěhovalců do vysněného města Perth. Oklamáni falešnými sliby ocitají se uprchlíci na kraji pouště, 300 kilometrů od nejbližšího města. Okolnosti svádí dohromady podmračeného iráckého inženýra Youssifa, mírného, avšak rozhodného Kambodžana Aruna, hledajícího svého australského otce, a javánského rybáře Ramelana, jehož prokletím je přitahovat katastrofy nejrůznějšího druhu. Scénarista a režisér Rowland přibližuje ve svém debutu politické téma se silně nahořklým humorem vycházejícím z absurdity situace, aniž by však ztrácel ze zřetele její humanistický rozměr. Cestu podivné trojice za štěstím v podobě civilizace snímá vynalézavá kamera, která ideálním způsobem využívá fotogeničnosti australských širých plání. (zdroj: katalog MFF Karlovy Vary)

HRDINOVÉ A ZBABĚLCI
Režie: Robert Redford
Hrají: Tom Cruise, Meryl Streep, Robert Redford, Peter Berg, Michael Pena, Derek Luke, Tracy Dali
Distribuce: Bontonfilm

Dva studenti West Coast University Arian (Derek Luke) a Ernest (Michael Pena), se rozhodli, že uposlechnou výzvu svého idealistického profesora, doktora Malleyho (Robert Redford), aby se svými životy udělali něco důležitého. Vstoupí tedy do armády a odjedou bojovat do Afghánistánu. Do osudů Ernesta, Ariana a dalších mladých vojáků začíná zasahovat ambiciózní senátor Jasper Irving (Tom Cruise), když se rozhodne v televizním interview s dravou reportérkou (Meryl Streep) prozradit zásadní informace o válečné strategii.

POSLEDNÍ LEGIE
Režie: Doug Lefler
Hrají: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai, Peter Mullan, Kevin McKidd, John Hannah
Distribuce: SPI

Po rozpadu římského impéria je mladý vládce Romulus Augustus uvězněn na ostrově Capri. Snaží se nalézt cestu k úniku, místo toho nalezne legendární meč Julia Caesara a uvědomí si, že musí udělat vše pro obnovu Říma. Vybaven chytrými strategiemi jeho učitele Ambrosinuse a vycvičen legionářem Aureliusem utíká z ostrova a vydává se na nebezpečnou cestu do Anglie, aby tam sestavil legii věrných...

Zdroj fotografie: movies.yahoo.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0527 s