Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Poselství Marlo Morganové

09.02.2008   Lucie Kunešová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Poselství Marlo MorganovéDalší dílo americké lékařky Marlo Morganové volně navazuje na bestseler "Poselství od Protinožců". Stejně jako předešlá kniha, i Poselství z Věčnosti inspirované skutečností vyvolalo obrovské diskuze a vlny odporu s životními příběhy domorodých kmenů. Právem!

Když autorka začátkem 90. let sepsala vlastní zkušenosti a zážitky, které mohla zažít v poušti se skupinou Opravdových lidí, strhla se lavina obdivu, ale i odporu a především na Marlo Morgan padla obvinění, že si celý děj vymyslela. Zní to přeci tak NEUVĚŘITELNĚ, že to jednoduše nemůže být realita. Poselství z Věčnosti není o nic ochuzené, čtenáře vezme a nechá proniknout do různých koutů světa, do různých mentalit lidí, do jejich povah, charakterů a především lidské bídnosti. Kniha se čte jedním dechem a nutí čtenáře se zamýšlet nad každou větou, nad každou moudrostí australského kmene, občas mu přeběhne mráz po zádech, někdy je mu do pláče. Poselství, které Marlo Morgan chce ovšem předat, nás zavede nejdále - až do vlastního nitra, do vlastního srdce. Dobře čtěte a zápisník mějte vždy po ruce!

Domorodá australská dvojčata Beatrice a Geoff jsou po narození násilně odebrány jejich matce. Děvčátko Beatrice zavřou do sirotčince mezi jeptišky, které ji považují za pohana, hříšného ďábla. Aby zamezily rozmnožování tohoto kmene, nechají ji jako malou vykastrovat. Zároveň nechají utopit její nejvěrnější přítelkyni Fredu a přinutí malé děvče vlastnoručně zabít své psí kamarády. Když zhrzená Beatrice dospěje, odejde dělat pokojskou do penzionu a nachází první zmínky o svém původu a rase.

Naopak Geoff vyrůstá na velké farmě, miluje přírodu a její vyobrazování. Zná každé zvíře, každý keř, každý přírodní jev a úkaz. Vlastně nemá nic jiného na práci. Nikdo se ho nevšímá, nikoho nezajímá. Později si ho adoptuje rodina, se kterou musí odjet do Států. Postel, kterou mu nabídli, se však nachází ve vlhlém sklepě a i zde se nakonec setkává pouze s odmítnutím. Uteče z "domova" a z toulání se brzy stane životní styl a alkoholismus k tomu ho přivede až do vězení.

To už jeho sestra pátrá po předcích a dostává se za skupinkou domorodců do pouště. Její život začíná nabírat hodnoty, začíná mít směr. Seznamuje se tu, naše milá Beatrice, se zákony Přírody, zvířat a Božské jednoty. Pomalu se učí poselství z Věčnosti, učí se prosit a s díky přijímat veškeré dary (například tento den), učí se léčivým schopnostem a životu v míru. Jako své životní poslání cítí, že vše, co se za ta léta strávená mimo civilizaci se svým kmenem naučila, musí předat světu, Západní (omezené) kultuře.

Mezitím, co její dvojče Geoff sedí na doživotí v cele, Beatrice se dá do boje za práva svého lidu a zejména těch, co byli rovněž násilně odtrženi od svých rodičů. V rámci své práce se s Geoffem - netušíc, že jde o vlastního bratra - setká a naskytne se jí možnost předat mu své poselství, které zahrnuje domorodou filosofii a zásady, podle nichž je možno žít v souladu s odvěkými hodnotami a prostou moudrostí domorodého lidu.
 
A nyní má každý z nás možnost se seznámit s Pravdou, již stvořilo samo Nekonečno...

Marlo Morganová - Poselství z Věčnosti
vydal Knižní klub, 1998
Titulní stránka převzata z:
http://knihy.abz.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1005 s