Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Galliano míří do Prahy

26.02.2008   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Galliano míří do PrahyPříští měsíc se českým zákaznicím v ulici U prašné brány otevřou dveře nového butiku dalšího světoznámého návrháře. Do Prahy míří mladistvá kolekce a zároveň nejnovější počin britského návrháře Johna Galliana, dvorního návrháře značky Christian Dior.

Galliano patří mezi umělce nekonvenční. Ano, umělce. Jeho modely totiž patří mezi díla umělecká než průmyslová a tento dojem umocňují i přehlídky, které často připomínají dramatická představení. Ovšem stačí pak jen něco upravit, něco odebrat a z až příliš extravagantního modelu se stává výjimečný a nositelný kousek s rukopisem Johna Galliana. Nejinak tomu je i u kolekce, která nyní míří k nám.

Romantické vzdušné šaty z tylu připomínají potulné cirkusové kejklíře ze začátku 19. století. Návrhář se rovněž nevyhnul vlivu 80. let minulého století, kterými se inspiruje současná móda. Ostatně divokost a bláznivé propojování barev či prvků z této doby rukopisu tohoto návrháře jen nahrává, protože zde může naplno ukázat excentričnost modelů. Jeho sportovní modely tak nesou barvy fuchsiové, kanárkově žluté a elektrické modré. Završení těchto divokých vlivů pak představují cikánské prvky v podobě volánů na šatech, v širokých šálách a šátcích do vlasů.

Kolekce Galliano vznikla v roce 2006 jako nová linie Johna Galliana určená pro mladší, odvážnější zákaznice. Ceny jsou navíc nižší než u hlavní linie John Galliano, ovšem design a kvalita oblečení podléhá stejně přísným kritériím. „Již v minulosti jsem navrhoval džíny a mladistvé kousky, jejich ceny ale byly takové, že si je mladší zákazníci nemohli dovolit pořídit. S kolekcí Galliano chci oslovit nejen stávající zákazníky své značky, ale také nové a věkem i myslí mladší,“ říká John Galliano. V této kolekci naleznete tedy přes 300 kusů oblečení a 140 různých doplňků.
Jeho záměr udržet nízké ceny se mu povedl díky tomu, že linie Galliano má velmi omezené množství reklamních kampaní a oblečení není prezentováno na módních přehlídkách. Sportovní kolekci kolekci spíše sportovní pak charakterizuje logo G, které se vyjímá na oblečení nebo páscích. „Chtěl jsem, aby tuto linii charakterizovalo jedno slovo, slovo COOL,“ vyjádřil se návrhář. Z barev pak dominují odstíny od světle hnědé přes zelenou, okrovou až po klasickou černou, najdou se i odstíny oříškové až po bronzovou, s psychedelickými fluorescentními akcenty v duchu 80. let a výraznými potisky a širokou škálu nabízí i výběr materiálů: denim, satén, kůže nebo žoržet.

Kdo je John Galliano?
Juan Carlos Antonio se narodil v roce 1960 v dělnické rodině na Gibraltaru, kde žil do svých šesti let. Pak se rodina přestěhovala do Londýna, kde mohl Galliano vstoupit do světa návrhářství. Studoval na londýnské Central Saint Martins, kde absolvoval v roce 1984 s kolekcí nazvanou Les Incroyables, inspirovanou francouzskou revoluci. Tuto sérii zakoupil luxusní butik Browns, díky němuž si Galliana zapamatovaly i jiná zvučná jména ve světě módy.
Gallianovy kreace využily zejména francouzské luxusní značky. Nejprve Givenchy v roce 1995 a zanedlouho Dior, kde působí dodnes. Ročně tvoří pro tuto značku dvě kolekce prét a porter a dvě haute couture pro Christian Dior. Zároveň se věnuje i vlastní značce John Galliano a od loňského roku také mladistvější linii Galliano.





Zdroje a foto: 2media a Carollinum s.r.o


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0497 s