Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Více jak půlka z vás touží po Japonsku!

04.04.2008   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Více jak půlka z vás touží po Japonsku!V naší anketě se ukázalo, že většina čtenářů Rozhledny doufá, že jednoho dne tento ostrovní stát navštíví. Pokud vás zajímá, kam Češi v Japonsku nejvíce jezdí a naopak, jak si stojí Japonci v návštěvnosti Čech, neváhejte čísti dál…

Hned na začátku si připomeňme, jak dopadla zdejší anketa: překvapivých 30% čtenářů Japonské ostrovy nelákají a stejně šokující číslo – 15,4% už se na ně podívalo. Zbývající doufají, že to snad jednou vyjde. Osobně se řadím k nim a proto jen dodávám, držme si palce a rodinný rozpočet!

Pokud se již česká výprava do Japonska dostane, většinou si nenechá ujít několik zásadních památek, míst a dokonce i jedno zvířátko. Chrám Kiyomizu v Kjótu patří k nejvděčnějšímu místu turistických cest. Neplatí to jen pro náš národ – míří sem snad všichni turisté z celého světa. V dovolené nechybí ani rozsáhlá prohlídka Tokia, často na několik dní. Ohromné popularitě se těší zdejší panda, které zoo vděčí za většinu tržby. Z architektury si nikdo nechce nechat ujít kolosální výhled z proslulé tokijské věže, či naopak udělat krok do budoucnosti a zavítat do čtvrti prošpikované více elektronikou, než lidmi. Nazývá se Akihabara. V přírodě by bylo hříchem navštívit Japonsko a nespatřit světoznámou horu Fuji (ale v případě mnoha zájezdů z úctyhodné dálky) či pojíst tradiční sushi.

V Japonsku pracuje nejeden Čech, zejména v nadnárodních společnostech, které mají pobočku i u nás. Trvalé bydliště však většina z nich přenechává stále naší republice a jejich pobyt často připomíná stěhování národů. I přes to je počet Čechů, které dlouhodobě žijí v Japonsku a mají tamní občanství maličký – podle posledního sčítání cifra dosahuje na 10 lidí (lépe řečeno: ti další s trvalým pobytem tam se již necítí býti Čechy).

A co Japonci u nás? Odpověď zní jednoduše: pro nás skvěle. Všichni si sice děláme legraci z japonského rychlocestování s fotoaparátem, kdy za čtrnáct dní procestují celou Evropu (zatímco Evropan na to potřebuje několik měsíců), nicméně právě Japonci utratí v průměru na den u nás nejvyšší částku ze všech národů (okolo 150 dolarů na osobu / den). V blízké době mohou tento výdaj přesáhnout leda Rusové, kteří Japoncům co do útrat šlapou na paty.

Nejvíc turistů v naší kotlině pochází z Velké Británie, hned za ní se umisťuje Německo a poté cizinci z Ameriky (statistika jim nedává bližší definici). V další trojici již máme po boku Italů a Holanďanů též Japonce. A co všechny zajímá? Hlavně památky, při čemž se prý děsí užití našich mnohdy nehorázně špinavých záchodků…

Fota: nahoře: chrám Kiyomizu (www.cz.emb-japan.go.jp),

dole Tokijská věž (www.channel-japan.com)





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0467 s