Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ošuntělá... ohmataná... nejspokojenější!

14.04.2008   Jaromír Komorous   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ošuntělá... ohmataná... nejspokojenější!Vyzývám vás na cesty s velmi ztíženou možností zabloudění. Za historií, tamní faunou i flórou. Zvu vás na výlety v knižním balení: Karel Drábek – Naučné stezky a trasy III. Nakonec, díky stovkám v terénu se pohybujících nadšenců nabídka na podnosu ze stromové kůry.

Značení turistických cest v našich zemích pochvalují návštěvníci nejen z Evropy. A našinec má, při jejich doprovázení, chvilkový a silně malicherný pocit vzedmutého sebevědomí. Já vím, na nesprávném místě, ale když jiný skoro neexistuje? Naučné stezky představují šlechtu mezi „jenom“ turistickými cestami a poskytovanými informacemi tvoří speciální encyklopedii přírody a života v ní. Určitě jste po některé šli. A nemusíte mít nutně přijímač GPS. Stezky neustále vznikají i zanikají. Závisle na přísunu financí, na nenechavosti procházejících laubrů.
Autor se často odvolává na existující www stránky, svou další odbornost. Nuže tedy www.stezka.cz a www.dokoran.cz . Tam akumulace dalších podrobností.

Kniha není určena na noční stolek ke čtení. Patří do tlumoku. Spokojená bude ohmataná a ošuntělá, že by se jiná styděla. Omyvatelný plastový obal ji posílá i do nepohody.

Uvnitř knihy najdeme označení tras logotypy. Začleněné dle možného způsobu jejich absolvování. Pěšky, na kole, po vodě, na běžkách, pro handicapované. Samozřejmostí je délka v km. Jako zvláštní „vábítka“ jsou u každé stezky místní fotografie.

Autor Karel Drábek patří k těm šťastnějším, jež své vzdělání promítli do praxe a klukovské „posedlosti“. Vystudoval geologii na Přírodovědecké fakultě Karlovy university a profesně působil na různých postech tématikou se zabývajíc. A nyní postupně prochází a projíždí všechny zmiňované cesty, zaměřuje, fotí, popisuje. V knižní podobě a na uvedených stránkách nám o nich dává vědět. Někoho pošle na známá místa znovu, jiného vytrhne z nudy.

Římská III. všem představuje Karlovarský a Plzeňský kraj. Jelikož se počítá se zmapováním celé republiky, už teď chci říct, že se jedná o nádhernou a vítanou kolekci pro každého neposedného a zvídavého poutníka po našich krajích. Tak někde ahoj. 


Drábek Karel – Naučné stezky a trasy III.

Vydalo nakladatelství Dokořán, 2008
Zdroj obrázku
www.dokoran.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0781 s