Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


V domě „U staré paní“ bouchaly špunty

29.04.2008   Jaromír Komorous   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V domě „U staré paní“ bouchaly špuntyHudební label „Animal music“ a jeho šéf Petr Ostrouchov má ve svém „zvířetníku“ houfeček muzikantů, kdy každý jeden hlasitě ovlivňuje tvář české jazzové scény. Nic nového. Říkám to vždycky. Možná jinými slovy, ale je to tam.

18.4. na výše zmíněné adrese pokřtil své nové album "Overseason" skladatel, kapelník a klávesový ekvilibrista Ondřej Pivec. Od prvního „položeného kila“ do kláves zalil lokál neobyčejně melodický jazzík, vyrostlý na hudebních figurách celého koncertujícího kvarteta. A kdo s ním nastoupil do rychlíku?

Rosťa Fraš – tenorsaxofon, vlastně host, na nahrávkách nefiguruje, s Organic kvartetem, domovskou sestavou lídra skupiny, nehraje, ale pan muzikant odvedl skvělou práci.
Libor &Smoldas – kytara. Týmový zvuk je pro něj vždy přednější než individuální ambice, ale když má obsadit svůj prostor, dokáže to hravě. V Americe nebyl. U staré paní ano.
Tomáš Hobzek – bicí. Musí být radost, mít za sebou takového bicistu. Na natáčení alba se podílel zcela. Dnes můžeme říct Pivcův nejbližší spolupracovník.

Kmotrem cd se stal, očividně při poslechu spokojený, Tomáš Hanák. K albu (klikni). Výkřiků uznání po předvedené hudební figuře se nadějete asi jen u jazzu.

21.4. naplnil uznávaný jazzclub sound Davida Dorůžky a jeho comba. Křtilo se album "Silently Dawning". Na světě je pár dní a představili jsme ho právě v den uvedení do života. Kytaroví motýlci poletovali nad stolky i zde a já si znovu uvědomil tu ohromnou porci citu, kterou cítím z poslechu jeho hudby, z jeho vskutku písní, aranžovaných tak, aby vyváženost postů v kapele vyplula nejen po poslechu celé kolekce, ale při každé jednotlivé skladbě. Sám na to není. Na křtu nastoupila sestava shodná se studiovou.

Je to především Dorůžkův hudební dialog se zpěvačkou Josefine Lindstrand. „Tiché svítání“ je český překlad názvu alba. Není co dodat.

Album pokřtil pianista Vojtěch Procházka, známý ze skupiny Vertigo. Kapelníkův kamarád. Rozšířil místy kvartet na jazzový kvintet a dodal křtu další barvu. Zatopil! Nad klávesnici vyplul, jako první, Miles Davis a jeho nesmrtelná skladba My stones. Legendární trumpetista a vskutku hudební novátor se musel odněkud shora usmívat spokojeností. O albu zde (klikni).

Obě formace se „k jednomu z otců moderního jazzu vděčně vracejí. Jeho skladby neodmyslitelně patří do repertoárové výbavy jazzového muzikanta. Má následníky.

Křest alb Overseason a Silently Dawning společnosti Animal music
Zdroj obrázku v úvodníku: www.animalmusic.cz - provider Petr Ostrouchov


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.037 s