Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Hezké nohy. V kolik otvírají?

09.05.2008   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Hezké nohy. V kolik otvírají?Aneb jedna z hlášek, kterých se máte určitě vyvarovat. Pokud tedy chcete vypadat a chovat se stejně skvěle, jako pravý gentleman…

Co se jiní učí celé mládí, vy můžete nyní zvládnout za pouhopouhý týden. Tedy, alespoň dle malé a vtipné publikace z řady rychlokurz pro muže a názvem Dokonalým gentlemanem za 7 dní! od nakladatelství Fragment.

Nahlédněme nyní krátce do každého ze sedmi dní a vychutnejme si maličkou ochutnávku, co vás, budoucí gentlemany čeká. Den první nadchází. Naučíte se během něj, kterak správně snídat, jak dodržovat osobní hygienu a také, co si smíte a nesmíte dovolit během pobytu na toaletě. Pročtete si také podrobný záchodový manuál, naučíte se holit žiletkou a také se dozvíte, co si nemá správný muž po ránu dovolovat (například, potká-li po cestě na toaletu partnerku, nemá třásti penisem a vyluzovat chlípné zvuky!)

Den druhý se ponese ve znamení jídla a společenského chování celkově. Urovnáte si zmatek ve stolování (která vidlička je k čemu?) a krom klasické etikety i zjistíte, že se pravděpodobně nejmenujete tak, jak by správný anglický gentleman měl. Ale tím to nekončí. Tušíte například, že pravý gentleman si k obědu polévku nedá? Což se však samozřejmě dozvíte až poté, co se prokoušete celou polévkovou kapitolkou. Inu, zkrátka gentlemanský humor.

Třetí den vás průvodce naučí oblékat (a to včetně vázání motýlka) a také budete zasvěceni do tajů maskování trapasů. Co dělat, když si v nevhodnou chvíli uprdnete? Možností je hned několik. Zkuste se třeba otočit k vedle stojící osobě a říci, že jste to slyšel, ale ať si z toho nic nedělá… také se doporučuje nakopnout psa.
Čtvrtý den půjde do tuhého. Přišla řada na ženy. K pravému gentlemanovi se hodí zásadně dáma. Ale kde takovou hledat, jak ji poznat a hlavně, jak si ji udržet? A nebo naopak, jak se jí elegantně zbavit? Průvodce doporučuje mezi mnoha osvědčenými způsoby a modelovými situacemi i tento:
Řekněte jí: „Má rodina mě vydědí, když si tě vezmu. A já bych nesnesl pomyšlení, že bys žila v chudobě…“
Tím však den nekončí, dostanete se až do ložnice. A to je již nějaká práce, zůstat gentlemanem i tam!

Pátý den se nazývá školou pro gentlemany a můžeme jen nazvat „minimem“ starosvětského muže. Navštívenky, toalety, použitelné citáty a tak dále – zkrátka stručně vše, co se mladému i staršímu adeptu gentlemanství může hodit.

&Sestý den nažene mnoha mužům hrůzu: naučí se v něm, jak se správně oženit, žádat o ruku a případně i, jak porušit onen neporušitelný závazek v podobě zásnub. Navazuje naň hned kapitola poslední, sedmá a oddychová. Podtitulem zní: co o volném čase, aneb kam s dámou.

Co dodat na závěr? Tenká knížečka s vtipným a zároveň poučným obsahem se může hodit kdekterému muži. A to nejlépe, dostane-li ji ve formě dárečku.

Poslední rada? Marcus Aurelius prý říkal zhruba toto: „Nemarněte více času dohadováním se o tom, jaký by měl pravý gentleman být. Staňte se jím.“

Dokonalým gentlemanem za 7 dní!
Vydalo nakladatelství Fragment, 2008.
Foto:
www.fragment.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2878 s