Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


METROpole plná celebrit

12.06.2008   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

METROpole plná celebritDivadelní a umělecká společnost Studio DVA a investiční skupina PENTA INVESTMENTS Vás zvou na pátý ročník přehlídky METROpolitní léto hereckých osobností 2008. Tato přehlídka se bude konat od 15. června do 14. září ve &Svandově divadle, na Letní scéně Vyšehrad a poprvé také v Divadle v Dlouhé.

V rámci přehlídky bude uvedeno ve &Svandově divadle 54 představení a 1 koncert, v Divadle v Dlouhé 25 představení, na Letní scéně Vyšehrad 23 představení a mimo Prahu 27 představení. Přehlídka se tento rok rozšiřuje nejen o další scénu, ale narůstá i počet nabízených představení v Praze i dalších českých městech (Brno, Rataje nad Sázavou, Hluboká nad Vltavou, Nebílov).

V období od 5. do 31. 7. se 12 představení dokonce uskuteční ve slovenské metropoli - Bratislavě. Bude se jednat o menší obdobu pražské přehlídky. Na scénách Nádvorie sv. Jána Nepomuckého v Primaciálnom paláci a Divadlo Nová scéna se budou odehrávat premiérové tituly Zdravý nemocný a Vše o mužích, ale i diváky prověřená představení Absolvent, Otevřené manželství a Vše o ženách.

Pro zajímavost v loňském roce se celkem konalo 74 představení, (ve &Svandově divadle 57, na Letní scéně Vyšehrad 11 a mimo Prahu 6 představení) které navštívilo přes 20 000 diváků. V letošním roce bude uvedeno neuvěřitelných 130 představení!
V rámci letní přehlídky je v režii Jakuba Macečka připraveno nové nastudování Moli?rovy vrcholné komedie Zdravý nemocný s Karlem Rodenem v titulní roli. Dále je na programu česká premiéra komedie Jima Cartwrighta Tichý hlas, kde se poprvé ve Studiu DVA pod vedením Patrika Hartla v hlavní roli objeví čerstvá držitelka Českého lva Zuzana Bydžovská. Stejně jako v minulém roce uvede Studio DVA v rámci Léta hereckých osobností 2008 premiérový projekt na Letní scéně Vyšehrad. Letos připravuje inscenaci další hry Mira Gavrana Vše o mužích v režii Jany Janěkové. V hlavních rolích se představí Maroš Kramár, Filip Blažek a Michal Slaný. Diváci si jistě pamatují velmi úspěšnou inscenaci Vše o ženách od stejného autora, která i nadále zůstává v repertoáru Studia DVA a bude se opět v létě uvádět na Vyšehradě.
Kromě premiér nabídne Studio DVA ve &Svandově divadle i inscenace z minulých ročníků a uvede také v rámci off programu dvě inscenace v režii Jany Janěkové - romantickou komedii Na dotek a americký rockový muzikál Godspell. Na závěr Léta přivítá také slovenskou šansonovou zpěvačku Szidi Tobias, která svým koncertem festival zakončí.

V rámci kampaně veřejné sbírky na podporu lidí s mentálním postižením AKCE CIHLA 2008 se letos opět uskuteční i dobročinné divadelní představení. Studio DVA uvede na podporu Akce cihla 9. července 2008 v Divadle v Dlouhé premiérový titul Zdravý nemocný s Karlem Rodenem v titulní roli. Producent Michal Hrubý dodává: "Pro člověka je velmi příjemné, když může během představení jednu skupinu lidi pobavit a zároveň druhé pomoci. Akce cihla si již mezi lidmi získala své místo a jsem rád, že i letošní rok může Studio DVA tento projekt opět podpořit alespoň tímto způsobem"
Akce cihla již devátým rokem pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy a připomíná, že lidé s mentálním postižením nepatří do zvláštních ústavů, ale mají právo žít v běžném prostředí mezi ostatními lidmi. Podrobné informace naleznete na www.akcecihla.cz .

Krevní barometr deníku METRO je další projekt, který Studio DVA letos podpoří benefiční akcí. Jedná se o projekt, který chce napomoci řešit přechod z pravidelného dárcovství krve na potřebné a tím ušetřit práci navíc zdravotnického personálu na transfuzních odděleních a také nemalé finanční částky. Studio DVA tuto akci podpoří výtěžkem z benefičního představení.


Premiérové osobnosti roku 2008
Zuzana Bydžovská / projekt Tichý hlas
Karel Roden / projekt Zdravý nemocný
Maroš Kramár a Filip Blažek - na fotografii v úvodu / projekt Vše o mužích

Herecké osobnosti Studia DVA
Milan Lasica, Ivana Chýlková, Eva Holubová, Karel Roden, Hana Maciuchová, Anna &Sišková, Ladislav Frej, Daniela Kolářová, Jana Krausová, Gabriela Vránová, Jaroslav Satoranský, Simona Postlerová, Jiří Dvořák, Miloslav Mejzlík, Mojmír Maděrič, Kryštof Hádek, Kristýna Nováková a mnoho dalších.

Zdroj: TZ METROpolitní léto hereckých osobností 2008


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0477 s