Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nové generace

12.06.2008   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nové generaceProjekt „Nové Generace“ vznikl jako součást Kampaně lidské podpory. V rámci této kampaně se lidé z Evropy, Afriky a Asie snaží vytvořit řetěz vzájemné pomoci, aby vyřešili problém základních lidských potřeb. Jedná se o projekty rozvojové spolupráce a rozvojové výchovy. Založeny jsou na principu solidarity a reciprocity a jsou rozvíjeny sítí dobrovolníků.

Mezi projekty Kampaně lidské podpory v Africe patří zejména: Adopce afrických dětí - projekt pomoci na dálku, Stop malárie, kurzy bezplatné alfabetizace pro děti i dospělé, zakládání nových škol a spolupráce s těmi stávajícími, kurzy řemesel, prevence AIDS a ženské obřízky, centra naděje pro děti ulice, centra základní lékařské péče, úklid čtvrti a odvoz odpadků, projekty v zemědělství, výstavby Humanistických center aj.

V České republice se síť lidí spolupracujících s Kampaní lidské podpory Humanistického hnutí snaží organizovat co nejvíce aktivit na podporu všech projektů. Vedle již známého každoročního Plesu Afrika v pražské Lucerně, Festivalů humanismu, sbírek pro Afriku nebo koncertů se organizují také výstavy fotografií a spolupráce se školami, kurzy pro dobrovolníky, fundraisingové aktivity či humanistické noviny. Každý další nápad a nabídnutá pomoc je samozřejmě vítána.

Cílem „Nových generací“ je proaktivní zapojení mladých lidí do projektů rozvojové spolupráce. Primárně je tento program určen pro studenty středních a vysokých škol. Chceme, aby se studenti sami podívali na své možnosti a na potřeby afrických projektů. Po zvážení toho, co je potřeba a toho, co jsou oni schopni udělat, se sami rozhodnou pro zorganizování nějaké aktivity, která ve výsledku pomůže některému z projektů Kampaně lidské podpory. Výběr projektu, ale i výběr zorganizované aktivity bude na studentech samotných. Fantazii se meze nekladou.

Studenti, kteří se rozhodnou se do projektu zapojit, dostanou „kuchařku“ jak na to, v podobě brožurky a naši dobrovolníci jim pomohou při každém kroku organizování projektu. Studenti si vyzkouší, jaké to je organizovat výstavu, koncert, či sportovní turnaj. Během přípravy se z nich stanou manažeři, tiskoví mluvčí, ale také moderátoři a novináři. Blíže se seznámí s problémy zemí tzv. “třetího světa“, zemí „globálního jihu“ a také s možnostmi jejich řešení.

První aktivity proběhnou po celé České republice během léta a podzimu 2008. Regionální skupiny budou pracovat nezávisle na ostatních, ale zároveň vedoucí týmů v těchto regionálních skupinách budou moci přijet na víkendová školení, kde budou mít možnost seznámit se s ostatními.

Aktivity, které mohou studenti zorganizovat, jsou např.:
- koncerty a festivaly
- prodejní výstavy fotografií
- večeře pro známé s promítáním filmů k tématu
- sportovní turnaje
- divadelní představení
- workshopy na různá témata… atd.

Díky dlouholeté zkušenosti dobrovolníků našeho občanského sdružení jsme si jisti, že studenti svých vytyčených cílů dosáhnou a odnesou si z projektu významné pozitivní zkušenosti.

Více informací o projektu a přihlášky: Humanistické centrum Dialog, Lucie Tamášová,
 tel. 605 246 227, e-mail: Lu@humanisti.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0305 s