Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Z kancelářské nuly profi zabijákem

26.06.2008   Michaela Wilhelmová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Z kancelářské nuly profi zabijákem&Séfová mu dupe na hlavu, přítelkyně spí s jeho nejlepším kamarádem. Wesley Gibson je zkrátka nula. A bohužel to moc dobře ví…

Skoro tři čtvrtě roku uplynulo od návštěvy slavné herečky Angeliny Jolie v Praze. Ta proslula zejména excesi s paparazzi a následným znechucením Angeliny i Brada Pitta nad zdejšími poměry. Zatímco Brad se u nás učil létat s vrtulníkem, Angelina se ve zkrácené natáčecí době (aby mohla více času trávit s rodinou) vžívala do role Fox ve filmu Wanted.

Stejnojmenná americká komiksová předloha od Marka Millara a JG Jonese se sebou přinesla již nejeden skandál. Krom toho, že nihilisticky laděná brutální střílečka popírá snad všechno lidské, včetně pudu sebezáchovy, se o první fámy postaral již sám tvůrce, Mark Millar. Natáčení se teprve plánovalo a on již americkému tisku rozhlásil, že hlavní role jistojistě patří zpěvákovi Eminemovi, neboť podle něj je také kreslená. Stejně tak dopadla i snědá kráska Halle Berry, živý vzor pro vychytralou a nelítostnou nymfomanku Fox. Všeobecné překvapení proto zavládlo, když kazašský režisér Timur Bekmambetov obsadil do hlavní role nikoliv Eminema, ale Jamese McAvoye a místo Halle Berry Angelinu Jolie. Eminem se poté nechal slyšet, že se o své nové filmové roli dočetl až v novinách…

Dle rčení „Když nemůže Mohammed k hoře, musí hora k Mohammedovi“ dopadlo i české natáčení. Angelina Jolie zmizela z Čech, jakmile se k tomu naskytla první šance. Zvýšila tím značně rozpočet celého snímku. Odmítla se vrátit, a tak se dotáčky Wanted místo u nás musely dotočit v Americe. Netřeba zdůrazňovat, kolik muselo stěhování celého štábu stát.

A výsledek? Od původního komiksu se film celkem odklonil. Idea, hlavní postavy. To z obrázkové předlohy zůstává. Pro celý film stačí však jeden svět (a to ten náš), jedna dimenze (také ta naše!) a dokonce i jeden druh (ejhle, člověk). I zápletka dostála značných úprav. Nutno říci, že ne k horšímu, možná však více okoukanému.

Pro Čecha přináší film bonus navíc – známá místa. Produkce sice před pár měsíci vypustila do éteru, že část filmu zurčí na Křivoklátě, zkušený recenzista se však nenechá zmást: &Slo o Pernštejn! Angelina Jolie též zažije pěkně vrtošivou jízdu v klasickém žigulíku, který posléze elegantně zaparkuje v jedoucím pendolinu.

James McAvoy hrál pěkně. Angelinu sice můžete vidět téměř celý snímek, ale vlastně moc nehraje. Občas někoho zastřelí, vrazí jednu svému zabijáckému kumpánovi a hlavně: dělá oči a špulí své masité sexy rtíky. Takže standard, na kterém není co hodnotit. Celkově však musím říct, že film není špatný. Ano, čekala jsem víc. Ale originální efekty a poměrně dobře uchopená zápletka (minimálně na tento druh filmu) dokáží udržet diváka v křesle a zároveň ho i pobavit několika brutálnějšími vtípky.

Wanted
Hrají: James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann a Angelina Jolie
Režie: Timur Bekmambetov

Premiéra 26. 6. 2008

Zajímá vás více o komiksu Wanted? Přečtěte si recenzi na Rozhledně:
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=7300

Foto: bontonfilm




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: anonym - 5.7.2008 - 16:19

Povedená recenze, potlesk :-)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1441 s