Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Stojí za zmínku

15.09.2008   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Stojí za zmínkuNa začátku bych měla podotknout, že můj pohled na Polabský knižní veletrh je určitě ovlivněn srovnáváním s obdobnou akcí – a to knižním veletrhem kkonaným v Praze. Nicméně tyto dvě akce se skutečně srovnávat nedají.

V Praze jsem měla pocit, že jsem o knihy téměř zakopávala, kdežto v Lysé nad Labem jsem těch pár stánků, co knížky nabízelo, oběhla za dvacet minut a celkem nebylo z čeho vybírat. To za prvé. Zklamání. Jenže v Lysé nad Labem, ač se jednalo především o knižní veletrh, nešlo pouze o knihy, návštěvníci zakopávali o stánky s oděvy, dárkovými předměty, cukrářskými výrobky a jiným zbožím.

Ze stánků, jež nabízely k prodeji knihy, stojí za zmínku stánek Pozitivních novin, který jako jediný nabízel i něco víc než jen knihy. Například zábavu pro děti s drobnými odměnami, děti mohly kreslit, vybarvovat a odpovídat na hádanky. Do rukou dostávaly pohádky a básničky a také bonbony a jiné drobné dárečky. Pozitivní noviny však také zasáhly do víceméně celodenních programů na podiu, v sobotu 6. září toto přispění sestávalo z rozhovoru se čtyřmi různorodými autory (Stanislavem Rudolfem, Janem Krůtou, Petrem Kukalem a Jiřinou Rothmeierovou - všichni se objevili i tady na Rozhledně) doplněného tanečním vystoupením dvou velmi pohybově nadaných sester Bachových.

Tento zhruba hodinový program připravila a hlavně uváděla nenápadná spisovatelka Renata &Sindelářová společně se svou dcerou, a oběma musím vyseknout upřímnou poklonu. Přestože vím, že obě měly trému, tak jejich moderování nepůsobilo křečovitě, nýbrž naprosto přirozeně, což je zejména s ohledem na věk Adriany &Sindelářové (ještě nedosáhla dospělosti) obdivuhodné. V duchu jsem žasla a přičítala jim body. Lidé tleskali a smáli se. A to je myslím největší odměna za všechen čas věnovaný přípravě programu.

Mně osobně se program a celý veletržní den moc líbil, měla jsem z celé akce dobrý pocit a navíc mám dojem, že jsem nebyla sama. Je to ironie, ale ukázalo se, že ne vždy záleží na knižním veletrhu pouze na množství knih.


Zdroj foto: www.pozitivni-noviny.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0273 s