Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ženský secondhand? Money transformace

02.11.2008   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ženský secondhand? Money transformaceVždy aktuální téma – peníze. Naivní či reálné představy o tom, jak by nás zbavily všech starostí. Jak funguje výměnný obchod – sex za pohodlí, peníze za ztrátu svobody ve tvorbě… Divadelní skupina SECONDHAND WOMEN předvede ve svém nejnovějším projektu stylové skoky z jednoho žánru do druhého. Pozlátko výpravné operetky střídají autentické osobní výpovědi. Sami rozhodněte, za kolik byste koupili jejich úsměvy, aby byly opravdové!

Herečky přinášejí na jeviště spolu a s humorem i závažné otázky a nabízejí varianty kontrastních odpovědí. Různorodost jich samotných umožňuje otevřené scénické diskuse, a jindy naopak groteskně zoufalé prosazování si svého individuálního pohledu na téma peněz. SECONDHAND WOMEN kritizují hromadění drahých výrobků, a na druhou stranu touží po značkových kabelkách a luxusu ze života bohatých žen. V hudebních pasážích inscenují kabaretní choreografie, taneční mini znělky a autorské písně. Od lítaček western salónu přes intimní výpovědi hereček do prostředí kriminality latinské Ameriky. Přes sambu ke kankánu, od dolaru ke koruně a od vlastní kapsy do World Trade Center….

SECONDHAND WOMEN je mezinárodní divadelní demokratický kabinet, který v roce 2003 založila pětice nezávislých performerek z ČR, Islandu a Dánska – Petra Moře Lustigová, Daniela Voráčková, Halka Třešňáková, Stefania Thors a Helene Kvint. Až do finální fáze, kdy musí být všechny na jevišti, pracují SECONDHAND WOMEN bez režiséra a v souboru nejsou muži, ačkoliv jejich vztah k mužům je více než vřelý!
V divadle ALFREDVEDVOŘE uvedly s úspěchem představení MEZZO – fiktivní reality show o životech žen po 30 (2003), se kterým byly pozvány na festivaly v ČR, na Slovensku, v USA, Dánsku a Venezuele. Také jejich druhý projekt, UŽ MUŽ (2005), se setkal s velkou diváckou odezvou.

hrají: Helene Kvint, Petra Moře Lustigová, Stefania Thors, Halka Třešňáková, Daniela Voráčková, finální režie: Viktorie Čermáková, scéna a kostýmy: Jana Preková, hudba: Lada Plachá, světelný design: &Sárka Havlíčková, produkce: Milena Fabiánová a SPREAD

premiéra: 12. listopadu 2008

podpořili: Ministerstvo kultury ČR, Hl. Město Praha, Nordic Cultural Point, Odsherred Theatre Centre, SPREAD a MOTUS o.s. – produkce divadla ALFREDVEDVOŘE

Zdroj a více informací:
www.secondhandwomen.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0279 s