Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zažijte adrenalin v kině

14.10.2008   Lucie Hajduková   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zažijte adrenalin v kiněNa plátna kin vtrhly počínaje dnem 10.10. outdoorové filmy. Přinášejí s sebou adrenalin, vrušení, nepochopení a užaslost. A na co se těšit? V oběhu koluje 103 filmů ze 16 zemí a promítání se můžete dočkat na 24 místech ČR .


Festival se dočkal slavnostního zahájení již zmíněného dne 10.10. v Ostravě. Nejednalo se však o suchou formalitu. Pro širokou veřejnost připravili pořadatelé Outdoor park. Na zkoušku zde byla horolezecká stěna, slack line (lezení po laně), trampolíny či skákací boty. Nechyběli ani “profesionálové”, kteří předvedli skoky například přes auto.

Pak už ale nastal nejvyšší čas zamířit na slavnostní zahájení. Moderování svěřili Pavlu Andělovi z ČT za doprovodu hudební skupiny Camara. Ta, skládající se ze dvou členů, tedy své odnože, vytáhla do zbraně s bubny a tibetskými mísami. Po odmoderování následoval první blok filmů.

Zde v Ostravě se také soutěžní filmy dočkají své nominace. Vítězové budou vyhlášeni na slavnostním zakončení festivalu v Praze 6.12. Filmy jsou rozděleny do čtyř soutěžních kategorií a to:

A - dobrodružný a extrémní sportovní film (8)
B - horolezecký a horský film (8)
C - dobrodružné sportovní vodní flmy (4)
D - cestopisný film (8)

Nominační večer sice bude až v sobotu, už teď ale některé informace unikly. Konkrétně počet nominovaných filmů z každé kategorie, můžete jej spatřit výše u kategorií v závorce. Ke stolu porotců letos zasedlo Pavel Anděl, Jolka Krásná, Martin Krejsa, Petr Piechowicz, Jaroslav Korytář, Josef Wagner a Miroslav Heczko. Vítězným filmařům pak ceny předají známé osobnosti jako Vilma Cibulková, Tomáš Etzler a Václav Marhoul.

A filmové tipy? Ode mě především úsmevný a ulítlý film český film Knocking on Heaven`s Door o úskalích base jumpingu. Sleduje cestu nezkušeného, který je pomalu zasvěcován do celé problematiky sportu a zkoušen na všech úrovních. Tzn. cvičné skoky až po ten ze skály, samozřejmě s paragladingovým křídlem.

Ze soudku jiného pak vybírám dalšího favorita Planeta lidí - výpravy za domorodci Nové Guinee. Jedna věta za vše. Samotný filmař mezi kanibalskými kmeny, s malou jazykovou výbavou. Film o výpravě na Antarktidu, která je nakonec uskutečněna za větru silného 100Km/s a teplotě - 40 ° je dalším z úctyhodných a při kterých vám tuhne v žilách krev. Dalším z oficiálních favoritů je film Omo 2 - premeny , týkající se změn na řece Omo.

Nemohu jinak než Vám nepodsunout ještě svůj dnešní poslední tip. Film Play Gravity / Hra přitažlivosti pojednávající o freeridu a akrobatickém paraglidingu na Aljašce.

Pokud máte jen chvíli čas a zájem, fest stojí za navštívení. Zvláště také, že jindy filmy zřejmě nespatříte kvůli autorským právům.

Všechny filmy se dočkají projekce jen v Ostravě a Praze, ve zbylých měst dojde jen na některé, alespoň v tomto roce. Už teď se však na Rozhledně můžete těšit na filmový říjen protkaný adrenalinem. Abyste vše neviděli jen černobíle, občas také z Ostravy odskočíme na druhý konec republiky, tedy do Plzně.

Již jsme o Mezinárodním filmovém festivalu outdoorových filmů napsali:
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=8116


Více na www.mfof.cz fotografie převzata tamtéž


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.031 s