Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Osudové příběhy útěků

13.11.2008   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Osudové příběhy útěkůVe čtvrtek 13. 11. do našich kin vstupuje polský film FÍGLE, vyprávějící o vnitřních světech malého chlapce, český snímek o srpnové okupaci ANGLICKÉ JAHODY, životní příběh rakouské popové ikony jménem FALCO a pokračování úspěšného animovaného filmu MADAGASKAR 2: ÚTĚK DO DIVOČINY.

FÍGLE
Drama
Režie: Andrzej Jakimowski
Hrají: Tomasz Sapryk, Rafal Guzniczak
Distribuce: AČFK


&Sestiletý &Stefek (bezprostřední Damian Ul) žije se svou matkou a sestrou a před skličující realitou polského maloměsta uniká do vlastního iluzorního světa, ve kterém vládne neúprosný zákon náhody.

Všemožné fígle, úskoky osudu, ale i nevyzpytatelná náhoda pomáhají &Stefkovi nasměrovat život svého otce zpět k rodině. Je však tajemný elegantní muž na nádraží skutečně &Stefkovým otcem? A podaří se mu nakonec usmlouvat osud a spojit rozdělenou rodinu? Rafinovaná a úsměvná tragikomedie Andrzeje Jakimowského nadchla především důsledným vykreslením fantazijního světa malého chlapce, který se střetává s krušnou skutečností, a získala řadu cen na festivalech v Gdyni i v zahraničí.

ANGLICKÉ JAHODY
Drama
Režie: Vladimír Drha
Hrají: Viktor Preiss, Pavla Tomicová
Distribuce: Falcon


V horkém létě se mladý muž Tomáš Sinek chystá odjet na „sběr jahod" do Anglie. Zdá se, že rodina – otec, maminka a babička nemá jiné starosti než vypravit potomka na cestu, i když – jak to vypadá, ne všichni s jeho rozhodnutím souhlasí. Situace však zase tak jednoduchá není. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš stráví s kamarády a dívkou Táňou bujarou noc před odjezdem. Ráno však začnou otcovy podezřelé telefonáty s kolegou Vránou, plné tajných informací, maminka dělá zásoby a babička pláče. Tomáš spěchá na nádraží, Praha je však vylidněná a žádné vlaky nejedou. Tomáš nepovažuje situaci zdaleka za vážnou, a tak ho nějaký den zpoždění ani příliš netrápí. Toho srpnového rána se však radikálně změnily osudy tisíců lidí.

Psal se 21. srpen 1968 a za pár okamžiků se otočí i život Tomáše, jeho rodiny a jeho přátel. Jejich osudy se dramaticky propletou s osudy lidí, kteří se v tehdejším Československu ocitli nikoliv z vlastního rozhodnutí. Přijeli sem plnit rozkazy, aniž jim pořádně rozuměli a často ani netušili, jak moc poznamenávají životy lidí a země, kterou neznali a do níž je jednou v noci prostě poslali. Příběh filmu Anglické jahody se mohl odehrát vlastně v jakékoliv době, která se tak trochu vymkla z kloubů. Je osudovým milostným příběhem mladých lidí, kteří chtěli mít chvilku času na lásku, ale ocitli se v nesprávnou dobu na nesprávném místě. A stejně tak je osudovým příběhem generací, jejichž sen o svobodě a obyčejně šťastném životě byl právě téhle srpnové noci násilně přerván.

FALCO
Drama
Režie: Thomas Roth
Hrají: Manuel Rubey, Christian Tramitz
Distribuce: Atypfilm


Strhující příběh vzestupu a pádu rakouské popové hvězdy Hanse Hölzela, známého po celém světě pod jménem FALCO, který neodkrývá jen zákulisí showbusinessu, ale nabízí i pohled do soukromí rakouské hudební legendy.

Příběh začíná a končí 6. února 1998 ve Falcově autě v Dominikánské republice. V několika posledních minutách před smrtí si Hans Hölzel znovu promítá svůj životní příběh.

MADAGASKAR 2: ÚTĚK DO DIVOČINY
Animovaný / Akční
Režie: Eric Darnell, Tom McGrath
Hrají: Ben Stiller, Sacha Baron Cohen
Distribuce: Bontonfilm


K natočení animované komedie Madagaskar 2 měli její tvůrci dva dobré důvody. Prvním bezpochyby byly tržby, které film vynesly na první místo žebříčku úspěšnosti rodinných snímků roku 2005. Druhým důvodem se stal fakt, že hlavní hrdinové, hýčkané hvězdy newyorské zoo, tragicky zakysli na titulním ostrově u afrických břehů a takový osud jim žádný divák určitě nepřál. Jenže pokračování jim připravilo taková dobrodružství, že ve srovnání s nimi by byl doživotní pobyt na Madagaskaru tou příjemnější variantou.

Vzpomínáte si na trosky letadla zaklíněné v koruně obřího baobabu, které lemuří král Julián používal coby trůní sál? Tak přesně to se stane klíčovou součástí geniálního únikového plánu, který vymysleli vynalézaví tučňáci. Na cestu domů se kromě nich vydávají i lev Alex, zebra Marty, hrošice Glorie, žirafák Melman a šimpanzi Phil s Masonem. Doprovázejí je král Julián, jeho pobočník Maurice a capart Mort, kteří chtějí poznat, jak to v tom civilizovaném světě chodí. Start pospravovaného letadla proběhne hladce, jenže o dalším průběhu letu se to říct nedá. Nejdřív vynechá jeden motor, pak druhý a neovladatelné letadlo se řítí k zemi. A ne k ledajaké zemi. Rozmazlení hrdinové přistanou uprostřed nejdivočejší africké divočiny, kde na každého z nich čeká vlastní příběh.

Zdroj fotografie: katalog.artfilm.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0382 s