Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je úterý 16.8.2022, svátek má Jáchym 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 507
Registrovaní čtenáři: 518
Publikovaných článků: 13260
Komentářů: 11310


Měření



Vánoční redakční recepty: Přehnali jste to se smaženou rybou?

30.12.2008   Jindřiška Kodíčková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vánoce, svátky hojnosti. Někdy se ta hojnost rozbují příliš, rozlévá se jako kaše z hrnku. Zbytky nás děsí, ale vyhodit je ještě nemusíme. I smažený kapr se dá zužitkovat.

Zlatavé kousky smažené ryby nevypadají už tak lákavě jako ve středu. Máme možnost je zachránit a udělat z nouze ctnost – pečenáče, chuťovku třeba na dlouhou silvestrovskou noc. Zbylé rybí řízky zalijeme marinádou, jejíž nedílnou součástí je ocet, a necháme alespoň týden uležet v ledničce. Případné kostičky tentokrát nevadí, v nálevu se rozloží.

Několik tipů na chutný nálev:

1. S vínečkem
1, 5 l vody
0, 25 l vína
0, 3 l octa
10-12 lžiček cukru
6 lžiček soli
8 ks nové koření
5 ks hřebíček
3 bobkové listy
1 lžička hořčičného semene
6 ks pepře
 
2. Zeleninový
1,5 l vody
1 větší cibule
1 mrkev
1 pórek
celý pepř
celé nové koření
sůl
0,5 l octa

3. Klasik(a) s Vegetou
1,5 l vody
0,5 l octa
5-8 lžic cukru
2 mořské soli s bylinkami
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
3 lžíce koření Klasik
1 lžíce vedety

Vše svaříme dohromady a vychladlým nálevem zalijeme smažené ryby. Podle chuti můžeme přidat k rybám na plátky nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, křen, případně kysané zelí, feferonky. Pečenáče lze i sterilizovat asi 15 minut při teplotě 80°C.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2022 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0397 s