Podstata nelidskostiTvůrčí psaní 37 - SlangKŘÍŽE HORSKÝCH OSADÓ, rána mého dětství TAJEMSTVÍZázračně splněné přání
PIANISTA - TV TIP - Hudebník, který přežil holocaustVRÁNA – TV tip – Městem se šíří zloFOTOPOSTŘEHY: Co dělá psa psemVolvo, traktor a kočárekPražské ptactvo 1800-2020: Vzlet hrdiny ve jménu ptáků a svobodySmršť: Mrazivý mysteriózní thriller, který otřese vašimi smyslyFestival světla BLIK BLIK oslaví prameny a českou hudbuHelena Třeštíková oceněna Řádem umění a literaturyMekyho hity v symfonickém hávu okouzlí O2 Švandovo divadlo uvede hru Štyrský/Toyen/HeislerRidina Ahmedová své sólové představení Sádlo i projekt MojKouzlo Svěrákova vyprávění ožívá v audioknize
Nabídka mediálního partnerství
www.ngprague.cz
www.muzeummontanelli.com
www.fenixradio.net
www.egmont.cz
www.divadlotramtarie.cz
www.divadloviola.cz
www.paseka.cz
www.dokoran.cz
www.metafora.cz
www.atlantis-brno.cz
www.fragment.cz
www.argo.cz
www.audioteka.cz
www.druhemesto.cz
www.pozitivni-noviny.cz
www.ivysehrad.cz
www.libri.cz
www.bezruci.cz
www.divadlodisk.cz
www.divadloaha.cz
www.zizkovskedivadlo-jc.cz
www.patart.cz
divadlo.zlin.cz
www.albatros.cz
www.academia.cz
www.comicscentrum.cz
www.nakladatelstvicas.cz
www.zooplzen.cz
www.vosp.cz
www.balet-praha.cz
www.jota.cz
www.advaita.cz
Vajíčka patří k Velikonocům. Jenže když jich vyrobíme či vykoledujeme moc, rychle se přejí. Představíme vám receptury na mňamky z vajíček, které mohou ve vaší kuchyni zavonět již k dnešní večeři...
Mějte na paměti, že vejce jsou tělu potřebná, ale na druhou stranu těžko stravitelná. Proto to s jejich konzumací nepřehánějte. Ostatně, vejce se beztak přidávají do kde čeho, a tak jich sníte víc, než sami tušíte...
Recept 1 - Salát z vajec
Ingredience: 4 sterilované okurky, 1,5 -2 hlávkové saláty, 1 svazek ředkviček, 100 g šunky, 1 bílý jogurt, 4 vařené brambory, sůl, citrónovou šťávu, eidam a samozřejmě 8 vajec natvrdo.
7 vajec oloupeme a naporcujte na melé kousky, 1 vejce bude na ozdobu. nakrájíme 1 hlávkový salát, ředkvičky, šunku, uvařené brambory a okurky. Vmícháme jogurt i dochucovadla, vše promícháme a necháme odležet v lednici. Poté ozdobíme druhým salátem (na něm můžeme podávat), vecem a strouhaným sýrem.
Recept 2 - Omáčka z vajec - rychlá a jednoduchá
Ingredience: estragon, máta, sůl, pažitka, 2 lžíce oleje a vinného octa, 4 vajíčka natvrdo.
Vejce najemno rozdrťte, smíchejte s olejem a octem. Přidejte byliny, osolte, promíchejte, ohřejte a můžete podávat třeba s rýží.
Recept 3 - Aromatická vejce s nivou
Ingredience: 15 dkg Nivy, 2 lžíce smetany ke šlehání, 1 cibule, mletá paprika, 15 dkg margarínu, 2 lžíce plnotučné hořčice, pažitka, menší hrst ořechů, 2 lžíce jogurtu, sůl, čerstvá zelenina, hroznové víno a deset vajíček natvrdo
Utřete nivu najemno, z uvařených vajec vyndáme žloutky. Polovinu žloutků promícháme s nivou, smetanou, sladkou paprikou a posekanou cibulovou natí. Druhou polovinu smícháme s margarínem, hořčicí, petrželí, jogurtem a mletými ořechy. Náplň dáváme zpět do bílků, zdobíme rozkrojeným vínem. Jako přílohu užijeme pečiva.
Recept 4 - Pikantní vejce
Ingredience: 6 vajec natvrdo, půllitr mléka, 4dkg solamilu, 5dkg másla, 2 žloutky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř.
Vejce uvařte natvrdo. Poté je rozpulte a zalijte omáčkou. Jak na ni? Mléko se solí, škrobem a žloutky pomalu a velmi jemně zahřívejte za mohutného míchání. Až hmota zhoustne, přidejte máslo, pepř a hořčici. Opět třete. Poté nechte trochu vychladnout. Krom pečiva či zeleniny a salátu se k velmi hodí i rajčata.
Dobrou chuť!
Foto: Pixabay
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.