Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Slevy, autoři, umění a hlavně ty hranaté těžké věci...

16.05.2009   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Slevy, autoři, umění a hlavně ty hranaté těžké věci...... Říká se jim knihy. A právě teď je jich plný Průmyslový palác v Holešovicích. Nakoukněte s námi na další z ročníku oblíbeného veletrhu Svět knihy 2009.

Určitě si vzpomenete na nedávný tragický požár paláce, při kterém lehlo jedno skvostné křídlo popelem. Jak se organizátorům podařilo tohle neštěstí pro veletrh zahladit? Umístili do strany montovanou halu se vzduchotechnikou, která je napojena na foyer před levým křídlem. Celkem elegantní a vdušné řešení. I v ní se tlačí stánek na stánku a můžete vybírat z nepřeberné šíře knížek. Vybere si tu batole stejně jako důchodce, manažer i nastávající maminka.



S nakladatelstvím Metafora Rozhledna spolupracuje. Výše na fotografii vás možná zarazí neobvyklé množství žlutých cedulek značících důležitost. Ano, všechny ty knížky mají tu čest řadit se mezi žhavé novinky za skvělé veletžní ceny.



Rušno bylo i u dalšího ze spolupracujících nakladatelství, Fragmentu. &Siroká škála edukativní zábavné literatury potěší i děti, beletrie taktéž nezůstává v pozadí. A mimochodem, pro rodiče s potomky tu neustále běží v polštářky obloženém ležení nějaký dětský film.


Pozvání na festival letos přijalo na šedesát spisovatelů, mezi nimiž vyniká Polka Olga Tokarczuková, známá svým žitím mimo civilizaci v lesích a také posedlostí houbami, či třeba Nizozemec Arno Grunberg. Pozadu nejsou ani čeští literáti. Nám se podařilo potkat například Jiřího Dědečka již po pěti minutách procházení mezi stánky.



Dávejte si ale dobrý pozor, nemusíte narazit jen na hodné spisovatele. Ve starém křídle paláce se ukrývají nevídaní tvorové a střeží ty největší knižní poklady. Fantazii se již zkrátka meze nekladou. Pro příznivce sf/f tu ostatně vyrostl samotnatný přednášecí prostor obsazovaný jmény jako Jiří Kulhánek či Vlado Ríša.



O tom, že fantazii nesmíte ztrácet nejen při psaní, ale také při vytváření knížky i jejího "příslušenství" svědčí rozkošné dekorace, které na své cestě knižním bludištěm potkáte. Řekněte, není k sežrání?



Co dodat závěrem? Máte-li chuť, utíkejte se podívat také. Program i vše další, co byste potřebovali vědět, najdete na festivalovém webu www.svetknihy.cz .

Foto: autorka


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0491 s