Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jihoafričané se povezou na vlně. Chodské!

10.06.2009   Jaromír Komorous   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jihoafričané se povezou na vlně. Chodské!Někdy mi připadá jejich komunikace se světem až záhadná. Hra na tichou poštu, znáte to. S obměnou, že nikdo neví, kdo hraje. Chodská vlna se chystá totiž na další mezinárodní cestu. Na pozvání. Do Jihoafrické republiky. Nakonec, mají co předvádět. Kde se ale vzal prvotní impuls? Už je to nepodstatné! Afrika bude jen dalším kontinentem, kde bude možné zaslechnout typický zvuk českých dud, oblečených ve vlněném kabátu rocku.

Chodská vlna odlétá 11. června a první koncert čeká muzikanty hned den po příletu. Kapské město. Odtud přelétá do Johannesburgu, aby zde a v hlavním městě Pretorii odehrála ještě 3 další koncerty, jak pro místní publikum, tak i pro české krajany dlouhodobě žijící v JAR.
Těžištěm repertoáru se stanou zejména písně z právě vydaného CD s názvem "Vobrázky".

Přišlo na světlo světa v květnu tohoto roku a pokřtěno předním českým muzikantem, skladatelem a houslovým mágem Janem Hrubým na mezinárodním festivalu ,, SVÁTEK KELTSKÉ KULTURY BELTINE 2009" v zámeckém parku v Telči. Tisíce posluchačů se staly svědky "požehnání", které Jan Hrubý s pořadatelem festivalu Tomášem Křivánkem kapele Chodská vlna nadělili do postýlky a předpověděli jí světlou budoucnost.

Hned po plánovaném návratu 20. 6. míří Chodská vlna do Chodové plané, kde zahraje na Mistrovství světa v koulení sudů v pivovaru Chodovar, svému příbuznému, jak říkají.

Den poté, 21. 6. se v Domažlicích uskuteční druhý, neméně významný křest nového CD, tentokrát na domácí půdě. Chodská vlna chce poukázat na jednu z nejvýznamnějších historických prostor ve městě, jež se je snaží udržet ve svém vlastnictví a poukázat na jejich možné využití, zde jako jednoho kulturního centra Domažlic. V tento den město Domažlice pořádá v historickém objektu sladovny "Den otevřených dveří" - od 10.00 je možno objekt navštívit a seznámit se s jeho současným stavem a zároveň nahlédnout do studie, která zobrazuje představu o možném budoucím využití. Od 17.00 pak začne koncert Chodské vlny a všichni přítomní se budou moci zaposlouchat do alba "Vobrázky" a stát se svědky jeho domažlického křtu. Vstup do prostor pivovaru a na koncert zdarma a široká veřejnost je zvána. Co říkáte? Udělejte si výlet do kraje Chodů. Možná přijde i Lomikar.

zdroj obrázku www.bandzone.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0217 s