Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Unikátní koncert v Paláci Akropolis: Jaromír Honzák „50“

26.08.2009   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Unikátní koncert v Paláci Akropolis: Jaromír Honzák „50“Jeden z čelních představitelů české jazzové scény, kontrabasista a skladatel Jaromír Honzák, oslaví 31. srpna své kulaté narozeniny speciálním koncertem v Paláci Akropolis. Zahraje na něm v několika současných i dřívějších sestavách za účasti řady předních hudebníků, jako jsou Bratři Ebenové, Iva Bittová, David Dorůžka, Michał Tokaj, Vladimír Václavek, Piotr Baron, Kuba Stankiewicz, Beata Hlavenková a další.

Jaromír Honzák pokřtí též nové CD vzniklé ve spolupráci s Chrisem Cheekem (USA), které pod názvem „Little Things“ vydává Animal Music.

Jaromír Honzák je šéfem jazzové Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Často spolupracuje i se zahraničími hudebníky; právě on se svou pedagogickou činností zásadně zasloužil o rozkvět současné mladé české jazzové generace vycházející právě z Ježkovy konzervatoře (Vertigo Quintet, Organic Quartet atd.). Akademie populární hudby ohodnotila na Cenách Anděl obě poslední Honzákova sólová alba (Present Past – 2003 a A Question To All Your Answers – 2007); každé z nich dostalo v kategorii „jazz a blues“ cenu Album roku. Honzák se však vedle jazzu věnuje i jiným, více či méně sousedícím žánrům, je např. dlouholetým členem skupiny Bratří Ebenů, spolupracoval také s Ivou Bittovou a Vladimírem Václavkem.

Neopakovatelný a unikátní koncert pořádaný 31. srpna od 19:00 Palácem Akropolis a vydavatelstvím Animal Music k Honzákovým padesátinám bude složen z vystoupení několika hudebních sestav spojených osobou Jaromíra Honzáka. Zahraje současný česko-polský Jaromír Honzák Quartet (David Dorůžka, Michał Tokaj, Lukasz Żyta), dřívější Honzákův rovněž česko-polský jazzový projekt Quartet East (Piotr Baron, Kuba Stankiewicz, Jiří Slavíček), Honzákova „drum and bass“ sestava Face of the Bass (Beata Hlavenková, Michal Nejtek, Roman Vícha, Marcel Bárta), po mnoha letech pro tuto jedinou příležitost oživený projekt Čikori (Iva Bittová, Vladimír Václavek, Miloš Dvořáček, František Kučera), Bratři Ebenové (Marek Eben, David Eben, Kryštof Eben, Pavel Skála a hostující Iva Bittová) a řada dalších umělců. Předprodej vstupenek zajišťuje Ticketpro a Palác Akropolis.

V průběhu koncertu bude pokřtěno Honzákovo nové album „Little Things“ nahrané v sestavě jeho stálého kvarteta (David Dorůžka, Michał Tokaj, Lukasz Żyta) s hostujícím americkým saxofonistou Chrisem Cheekem, které vydává vydavatelství Animal Music. Kmotry alba budou Iva Bittová a Marek Eben.

ikonka: foto © Václav Jirásek, 2007


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0514 s