Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Čakry - neviditelné kruhy energie?

30.08.2009   Karolína Jelínková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Čakry - neviditelné kruhy energie?Čakry, nevidíme je, jejich existence nebyla nikdy vědecky dokázána, přesto jejich působení cítíme…

Čakra v indickém sanskrtu znamená kruh. Senzibilové, nebo jasnovidci, kteří dokáží čakry vidět, je též popisují jako kruhové víry nebo trychtýře, jež vycházejí z několika míst lidského těla. Každá má svou barvu, specifické umístění a otevírají se směrem dopředu i dozadu ( kromě 1. a 7. čakry – 1. se otevírá pouze dolů, 7. nahoru ). Jsou to jakási energetická centra, která jsou v přímém spojení s páteří, endokrinními žlazami a centrálním nervovým systémem. Nejedná se však pouze o propojení s tělem fyzickým, čakry zasahují také především do našeho těla éterického – tzv.éterického dvojníka, těla, které přesně kopíruje tvar našeho těla fyzického.

Energetická nevyrovnanost čaker, tj. jsou li více uzavřené, příliš otevřené, mají elipsovitý tvar místo kruhového, má vliv naše chování, psychiku a zdravotní stav. Čakry můžeme vyrovnat velmi snadno, buď přiložením šátku ( nebo oblečení ) na čakru v její odpovídající barvě, jejím specifickým způsobem harmonizace ( např. v přírodě, vizualizace barev apod. ) nebo také pomocí REIKI ( předávání vesmírné energie ) a kyvadla.

První čakra ( základní čakra, kořenová čakra ) je spojená s elementem země a má ohnivě červenou ( někdy až rudou ) barvu. Vyjadřuje vše fyzické, tělesnou vůli být, ale také společenské postavení či vztah k zemi ( zemědělství ). Harmonizaci čakry lze dosáhnout např. pozorováním rudého zapadajícího slunce, červánků anebo představou rudé barvy.

Křížová ( sakrální ) čakra má oranžovou barvu a jejím elementem je voda. Vyrovnat tuto čakru můžeme např. pohledem na vodní hladinu, koupelí, nebo pozorováním měsíce. Má vliv především na tvořivost, plodnost ale také třeba na kontrolu emocí.

Čakra solar plexu je třetí čakra žluté barvy ve znamení ohně. Její disharmonie může vést až k depresím. Ovládá nejen naše sebevědomí, ego ale třeba i schopnost komunikace s okolím. Chceme –li tuto čakru vyrovnat, měli bychom se uvolnit a soustředit na žlutou barvu – zadívat se na louku pokrytou pampeliškami, na pole plné zralého obilí anebo nejjednodušeji – vychutnat si pocit z pozorování zlatem zalitého slunce.

Elementem čtvrté čakry, čakry srdeční, je vzduch, má růžovou nebo zelenou barvu a její dominantou jsou vztahy a láska. Nejedná se pouze o lásku a vztahy co se partnerů týče, ale zahrnuje i přátelé, rodinu anebo schopnost mít rád sebe sama. Pozorováním zelených lesů a luk neharmonizujeme pouze čakru jako takovou, ale zárověn ,,pročišťujeme“, uvolňujeme naše vztahy s okolím.

Krční čakra je světle modrá, stříbrná, tyrkysová. Nevyrovnaností této čakry může být slabá vůle, postrádání jasného cíle, nebo smyslu života. Co se týče fyzického zdraví, ona známá angína bývá způsobena disharmonií právě této čakry, která se v mnohých případech může vázat k našemu profesnímu životu. Že se vám tato nemoc stále vrací a střídáte jedna antibiotika za druhými? Možná by stálo za pokus popřemýšlet, je-li v práci skutečně vše jak by mělo, obvázat krk modrým šátkem a pokochat se pohledem na nebe.

&Sestá čakra, často pro své umístění zvaná „třetí oko“, je indigově modrá. Je to právě tato čakra, která podle toho, jak je vyrovnaná, probouzí v člověku schopnost intuice, mimo smyslového vnímání, ale také vkusu a jemnosti. Pro vyrovnání čakry je nejlepší pozorování hvězdného nebe.

Poslední čakra je nazývána čarou Korunní, neboť je umístěna jako koruna na naší hlavě. Bývá popisována jako fialová, někdy však jako bílá až zlatá. Tak, jak byla první čakra spjata se vším fyzickým, je sedmá čakra spjata se vším duchovním. Představuje bytí v duchovním slova smyslu a intuici. Korunní čakru je nejlépe harmonizovat na vrcholku hory, kopce, což symbolizuje odpoutání se od fyzického světa pod námi.

Čakry, naše kruhy energie, jsou pro nás stále trochu záhadou. Bolení hlavy, poruchy spánku, i to může zapříčinit zablokovaná čakra. Ač je učení o nich staré již tisíce let a po celou tu dlouhou dobu je známo nemálo případů úspěšného léčení podle čaker, někomu prostě chybí důkaz. Zkrátka, nejlepší je vyzkoušet to na vlastní kůži, harmonizaci v přírodě, barevné šátky a nebo se jednoduše na chvíli zastavit, uvolnit se a zkusit se soustředit na své tělo, na místa, kterými prochází čakry. Nádech, výdech, přicházející vnitřní klid, teplo, jemné vibrace. Také to cítíte?

Zdroj obrázku www.energytable.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0465 s