Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Irglová a Hansard na evropském turné

23.10.2009   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Irglová a Hansard na evropském turnéMarkéta Irglová a Glen Hansard pod hlavičkou The Swell Season vystoupí 1. února 2010 ve velkém sále pražské Lucerny a 2. února v brněnském Semilassu.

V České republice zahájí rozsáhlé evropské turné, které zahrne 22 koncertů v prestižních sálech celkem dvanácti zemí. „Důvodem, proč turné začíná právě u nás, je nejen to, že Markéta je zde doma, ale i podpora posluchačů a fanoušků v době, kdy byl celosvětový úspěch v nedohlednu,“ říká Marek Irgl, otec Markéty, který Glena Hansarda a jeho The Frames přivedl na česká pódia. Duo, které za píseň „Falling Slowly“ získalo vloni Oscara, doprovodí na pódiu další hudebníci – členové Glenovy domovské kapely The Frames.

The Swell Season představí nové album „Strict Joy“, které vychází letos 26. října a které navazuje na jejich soundtrack k filmu „Once“ a eponymní první album. „Vzhledem k tomu, že Čechy a Morava byly pro Glena a The Frames v posledních sedmi letech vedle Irska téměř druhou domovskou scénou, dojde určitě i na blok písní této kapely,“ doplňuje Marek Irgl. Naposledy oba hudebníci vystoupili v Praze v červnu 2008 a pak na pár letních festivalech. Od té doby projela kapela několikrát na turné Spojené státy, podmanila si ale i Austrálii, jihovýchodní Asii (v Jižní Koreji se album „Once“ stalo nejprodávanější zahraniční deskou roku) či Japonsko. „Oscarového“ soundtracku se pouze v USA do dnešního dne prodalo přes 800.000 kusů.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 23. října v síti Ticketpro (www.ticketpro.cz) za 715 - 935 Kč na sezení a 440 Kč na stání (včetně poplatku). Vstupenky na brněnský koncert v cenách 750 a 875 Kč budou k dostání na těchto místech: Fléda „Báreček", Indies, Dům Pánů z Lipé, Wolf Music, Love Music a v sítích Ticketstream a Ticketportal.

Album „Strict Joy“, které vychází na značce Anti (mj. Nick Cave, Tom Waits nebo Daniel Lanois), obsahuje dvanáct nových písní, které jsou jak společným dílem Hansarda a Irglové, tak i obou samostatně. Skladby vznikly v průběhu loňského roku a dokumentují dobu velkých změn. Název si autoři půjčili z díla irského básníka Jamese Stephense. Desku produkoval Glen Hansard a Peter Katis (The National, Interpol) a byla nahrána v Katis´ Tarquin Studios v americkém Bridgeportu. Jako host na ní hraje mj. i Javier Mas, kytarista Leonarda Cohena. Na její podporu vyjíždí The Swell Season v listopadu a prosinci na rozsáhlé americké a kanadské turné. V lednu se objeví na koncertech na britských ostrovech a opět v New Yorku ve slavné Radio City Music Hall.

Spolupráce Glena a Markéty se datuje zpět do roku 2003, v roce 2006 vyústilo v nahrání alba „The Swell Season“ pojmenovaného podle knihy Glenova oblíbeného spisovatele Josefa &Skvoreckého. Ve stejném roce se oba hudebníci podíleli na nízkorozpočtovém filmu „Once“ režiséra Johna Carneyho, který se stal hitem po celém světě. Hansard s Irglovou napsali nejen soundtrack, ale ve snímku hráli i hlavní role. V únoru 2008 získali za píseň „Falling Slowly“ Oscara v kategorii „Nejlepší původní píseň“. Jejich postavy se také později objevily v jedné epizodě seriálu Simpsonovi.

foto:ArtsMarketing



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0551 s