Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


JUNIORFEST 2009 navštíví i Vinnetou

05.11.2009   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

JUNIORFEST 2009 navštíví i VinnetouVenku zima, chaty a chalupy osiří a do přírody se leckomu nechce. Co takhle do kina spolu s dětmi, kde můžete potkat třeba Krakonoše nebo legendárního Vinnetoua?

JUNIORFEST 2009 vám k tomu dá příležitost. Je to mezinárodní nesoutěžní filmový festival pro děti a mládež a uskuteční se od 8. do 11. listopadu 2009 v západočeském Horšovském Týně.

Předpremiéru festivalu obstará vyhlášení výsledků výtvarné soutěže pro děti a mládež na téma Krkonošské pohádky. Autoři nejlepších děl si budou moci převzít ceny v neděli 8. listopadu v 15:00 hodin v Erbovním sále zámku Horšovský Týn, kde se zároveň uskuteční setkání tvůrců Krkonošských pohádek (účast už potvrdili Hana Maciuchová, Jaroslav Satoranský, režisérka Věra Jordánová, manželka a syn David herce Ilji Prachaře a další – možná přijede i samotný Krakonoš!).

Slavnostní zahájení festivalu JUNIORFEST 2009 se uskuteční v neděli 8. listopadu v 18:30 hod. v sále kina v Horšovském Týně a kromě jiného uvidí diváci nový český film režiséra Karla Janáka Ať žijí rytíři!. V početné delegaci k filmu se objeví David Prachař, Zdeňka Žádníková-Volencová, režisér Karel Janák, Martin Písařík, dětské hvězdy Jan Komínek, Andrea Volencová aj.

V pondělí 9. listopadu v 18:00 hod. proběhne vernisáž k výstavě Z šatníku filmových princezen. Pohádkové kostýmy vyniknou nejlépe na hradě a zámku, v tomto případě v předsálí Erbovního sálu. Hlavní hvězdou vernisáže bude světoznámý režisér Václav Vorlíček, který přislíbil svoji účast, a určitě výstavu obohatí zajímavými historkami, které zažil. Překvapení chystají horšovskotýnští ochotníci, kteří sehrají dobovou scénku.

V úterý 10. listopadu zavítá na festival hvězda hvězd – věhlasný náčelník Apačů Vinnetou, kterého ztvárnil francouzský herec Pierre Brice. Slavný herec plánuje besedu i autogramiádu a také se opět setká s „českým“ Vinnetouem Stanislavem Fišerem, který svým nezaměnitelným hlasem pomohl filmy proslavit v České republice.

Podobně jako v minulém roce i letos pořadatelé ocení významnou českou osobnost, která se zasloužila o rozvoj českého filmu pro děti a mládež. Po Václavu Vorlíčkovi převezme toto ocenění režisér Zdeněk Troška. Komponovaný večer je přichystán na středu 11. listopadu od 17:00 hodin v Erbovním sálu. Na počest Zdeňka Trošky jsou připravena překvapení, která budou stát za to.
 
Závěr festivalu obstará uvedení tolik očekávaného nového filmu 2Bobule, na níž zatím slíbili účast herci Lukáš Langmajer a Jana Pidrmanová.

Ze zajímavých snímků, které na festivalu diváci uvidí, upozorňují pořadatelé hlavně na následující tři:

Finský film Bouřlivák (Mirsky) nás zavede do rodiny sedmileté Muru právě ve chvíli, kdy do rodiny přibude roztomilé štěňátko, které přivezl její tatínek ze své cesty do Berlína. Muru se do nového kamaráda okamžitě zamiluje. Jenomže Bouřlivák je stále větší, silnější a divočejší a rodina poznává, že zkrotit ho nebude vůbec lehké. Jediný, koho poslouchá, je právě Muru. Ale jak dlouho? Film získal řadu ocenění na prestižních filmových festivalech po celé Evropě a v České republice zatím nebyl nikde uveden.

Třináctiletá Cecilie je vážně nemocná. Většinu času tráví doma ve vzpomínkách na loňské léto u moře. Jednoho dne do jejího života vstoupí Ariel, podivné stvoření, které tvrdí, že je anděl. Komorní poetický příběh Zrcadlení (Throught a Glass, Drkly) o prazvláštním přátelství, lásce k životu i smíření se smrtí je novým festivalovým hitem současné výjimečně kvalitní norské kinematografie.

Film Ať vejde ten pravý (L?t den rätte komma in) bude uveden na letošním festivalu v české předpremiéře. Samotářský dvanáctiletý Oskar žije na pochmurném sídlišti. Zde se také setkává se stejně starou Eli, tajemnou dívkou, která ho svým nezvyklým chováním silně přitahuje. Eli však skrývá hrůzné tajemství… Netradičně pojatý horor, který je zároveň podmanivou krvavou pohádkou, se stal událostí filmové sezóny roku 2009 a sbírá festivalová ocenění napříč celým světem..

Zdroj foto: cinemart.cz a juniorfest.cz
Foto je z filmu Ať vejde ten pravý






Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.3734 s