Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Samec

10.12.2009   Ludmila Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

SamecProč si neužívat, když je na světě tolik bohatých, nadržených a hlavně bohatých slepic? Recenze komedie s Ashtonem Kutcherem a Anne Heche

Někdy se zdá, že filmoví distributoři trpí nějakou zvláštní chorobou, která je nutí uvádět chybně žánr filmu a jeho přístupnost. Týká se to i nové údajné komedie Samec.

Zatímco při nedávné premiéře Stmívání: Nový měsíc se obecenstvo válelo smíchy, ač mělo jít o romantickou fantasy, při novinářské projekci Samce se nikdo, po celých nekonečných 97 min promítání, ani neusmál, natož aby bylo slyšet tiché pochrupování několika sladce spících diváků.

Co se přístupnosti týče, nelze doporučit brát na tento film dvanáctiletého potomka, a to nejen proto, že film se dobrou úvodní půlhodinku podobá lehkému pornu, ale i z důvodu naprosté otravnosti celého snímku.

Děj je prostý. Nikki (Ashton Kutcher) je celkem pohledný mladý muž a je si svých kvalit dobře vědom. Proto je náležitě využívá, či spíše zneužívá. Jedna párty následuje druhou, jedna svedená žena za druhou končí v jeho, tedy spíše ve své posteli, s Nikkim v náručí. Mladý muž se totiž zásadně vtírá do domácností opuštěných, dobře situovaných starších žen. Vynáší mu to dobré bydlo, skvělou krmi, sex a...pořádnou nudu. Jeho poslední obětí je bohatá právnička Samantha (Anne Heche), obývající luxusní apartmá kdesi v kopcích nad LA. Nikki ji sbalí nejen na svůj umolousaný sexappeal, ale překvapivě i na docela protivné a vlezlé kecy, za které bych si dovedla spíše představit ránu na solar, než aby neobtěžoval. Ona nicméně zjihne, neb zřejmě docela dlouho neměla sex (jinak se to vysvětlit nedá). Následují nevázané postelové a kuchyňskodřezové scény na všechny možné způsoby, proložené koupelemi v bazénu s drinkem v ruce (možná jsem staromódní, ale to už snad není romantické ani dneska). Když nadržená Samantha odjede pracovně do New Yorku a ponechá Nikkiho ve svém velkém bytě samotného, nastane klasická situace: Nikki si začne hledat náhradu na jednu noc. A náhrad se nabídne hned několik. Nikki se ale bohužel zakouká do hezké servírky Heather, aniž tuší, že dotyčná je jeho ženskou obdobou. Je nabíledni, že v životě mladého muže dojde k citovému posunu, ke katarzi. Co následuje poté lze popsat jakožto bla, bla, bla, trvající do předvídatelného konce.

Podobných dílek jsme měli možnost vidět již tucty, žádné z nich ale nebylo tak nudné, jako tohle. Není prostě na co se koukat. Ashton Kutcher není natolik herecky kvalitní, aby přesvědčivě ztvárnil hrdinův jakýs- takýs přerod, není ani natolik atraktivní a charismatický, aby na něm divačky mohly oči nechat. Jeho parketou byla díla, typu „Hele vole, kde mám káru...“ a těch se měl držet, protože  soudě dle Samce, na víc nemá. Mnohem slavnější anorektička Anne Heche roli zřejmě vzala proto, protože nemá problémy producírovat se nahá. Nějakým sexappealem nicméně neoplývá, jako Samantha je spíše namyšlená a protivná. Situaci poněkud zachraňuje jen skutečně pohledná a hlavně lidštější Margareta Levieva, coby Heather. To je ovšem zatraceně málo.

Producentem Samce je samotný herec, Ashton Kutcher. Je otázkou, proč do tohoto projektu vložil peníze. Uvážíme-li, že běžnému divákovi je Kutcher známější jako mnohem mladší manžel pohasínající filmové hvězdy Demi Moore, než jako významný herec, má mu tohle téma nepochybně co říct. Co tím ovšem on chtěl říct divákovi, zůstává pro mě poněkud záhadou. Týpci jako je Nikki byli a budou, a nějaké mravoučné kázanky, pokud se jim bude dařit dobře, jim rozhodně oči neotevřou. Je to spíše na nás, milé dámy, zda, pokud si vydržujeme zajíčka, mu ukážeme dveře a tak ho převychováme, či si ho ponecháme a jeho morálka půjde totálně do háje.

Osobní hodnocení: 20%

Samec

USA, 97 min, od 12 let
režie:David Mackenzie
hrají: Anne Heche, Ashton Kutcher, Margarita Levieva a další.
Premiéra ČR: 10.12.2009
Bioscop

foto: Bioscop



Chcete ho?


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0383 s