Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nebe, peklo…zem – film, který nabízí příliš málo

19.01.2010   Zdeňka Brychtová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nebe, peklo…zem – film, který nabízí příliš máloSnímek Nebe, peklo…zem od slovenské režisérky Laury Sivákové neurazí ani nenadchne. Film nám přiblíží osud jedné mladé nadějné baletky, která zažívá náhlé okamžiky štěstí prokládané skrz naskrz nešvary v podobě zhrzených lásek a nešťastných náhod. Romanticky laděné drama se do českých kin chystá 28. ledna.

Tak trochu „Vieweghovsky“ zpracovaný film vás téměř ničím nepřekvapí. Příběh, který se zdá až příliš naplánovaný a přímočarý, vás chvílemi znudí, dokud se nestane něco neobvykle dramatického, což vás buď překvapí, nebo s tím počítáte již delší dobu. Po několika dramatických událostech si jste nuceni položit otázku, zda nejsou některé negativní situace filmu jakýmsi hnacím motorem a snímek tak není dramatický až příliš. Během hodiny a půl jste svědky dvou milostných vztahů se špatným koncem, fyzického úrazu hlavní postavy, bouračky auta, úmrtí blízké osoby a dalších tragicky laděných okamžiků.  


Vystavění příběhu pro filmové oko také není dvakrát šťastné. Scény na sebe sice plynule navazují, ovšem někdy máte pocit, že některé pár vteřinové úseky jsou nasazeny jen pro splnění stopáže filmu a zcela nechápete, proč právě tato celkem nepodstatná část byla do celku zařazena. Za pochvalu ovšem stojí vložené scény točené pod vodou, které byly pro realizaci velmi náročné už jen z toho důvodu, že hlavní postava Klára se zde objevuje i s postelí. Podvodní výstupy jsou velice vkusné a celkový dojem filmu umělecky obohacují. Jinak se dá bohužel konstatovat, že zbylá práce s kamerou není ničím ozvláštněná a po technické stránce nám projekt nenabízí nic závratného. Což samozřejmě není účelem filmu, protože jde především o obsahovou stránku věci. Ta se bohužel nedaří stejně tak jako technické zpracování filmu.


Hlavní postava Klára v podání slovenské herečky Zuzany Kanónz nás také zcela neosloví. Její role baletky je charakterově téměř shodná s rolí Laury v Renčově filmu Román pro ženy, tudíž nám nepředvede nic, co bychom minimálně nečekali nebo na to nebyli připravení. Na druhou stranu patří herečce obdiv za věrohodnou stylizaci do role baletky, a to nejen díky postavě, která je vyloženě baletní, ale i choreografii, kterou Zuzana sama předvedla. Co se týče dalších představitelů, nejedná se pouze o slovenské herce a film je tak obohacen i českými nebo polskými aktéry. Z českých tváří se jedná o Jiřího Korna, který zde hraje španělského choreografa Luigiho Rodrigueza. Pro nás pro Čechy může role vyznít trochu komicky, jelikož máme o Jiřím větší povědomí než právě Slováci nebo Poláci. Jeho zajímavě anglicko–španělský přízvuk zní spíše česky a španělská image mu taktéž dvakrát nesedí. Roli matky Kláry si střihla Dáša Bláhová, která mluví pro změnu slovensky, což se bohužel též nevyplácí a výborná česká herečka svojí jazykovou bariéru nezachrání ani hereckým výkonem. Z polských herců se nám představí Bronislav Wroclawski jako 54letý chirurg, se kterým má Klára jednu z milostných aférek. Bronislav neznámý jak na Slovensku, tak v Čechách zapůsobí především svým šarmem a stává se tak jedním z mála dobře hrajících a věrohodných herců filmu.


Pokud máte rádi filmy s klasickými zápletkami, kdy mladá a nadějná žena prožívá strastiplný život plný překážek, ale i vášnivých milostných příběhů, snímek Nebe, peklo…zem je pro vás to pravé ořechové. Na své si přijdou jak ženy, které budou s hrdinkou soucítit a fandit jí, ale i muži, kteří shlédnou několik vášnivých scén a Zuzana Kanónz jim poodhalí své krásné sexy tělo. Stačí se usadit do pohodlné sedačky, vypnout mozek a nechat se unášet jednoduše vystavěným příběhem sympatické Kláry. Jestliže vám cesta do nejbližšího kina nevyjde, nezoufejte. Slovenský filmový počin není tolik hoden promítacích pláten a vy si stejný filmový zážitek můžete užít i z pohodlí domova.

Zdroj foto: www.moviescreen.cz www.nebopeklozem.cz

                 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0558 s