Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Libor Šmoldas přivezl z New Yorku pohlazení

04.02.2010   Jaromír Komorous   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Libor Šmoldas přivezl z New Yorku pohlazeníNa rozdíl od spousty jiných, kteří si odtud dovezou nanejvýš fotografii Sochy svobody. Jazzové album In New York On Time umí svou hudbou pohladit téměř fyzicky, úplně to cítíte. Vnesený rejstřík tónů do nahrávek je vznášející se peří. A to je skoro nepolapitelné.

&Smoldas přišel do studia naprosto připraven. Jeho autorské kompozice jsou v náladovém souznění s hudbou Fredericka Loewa z legendární My Fair Lady, s níž se čtyřikrát na albu setkáváme. Jednotlivé kousky alba na sebe názorově navazují. Jeho kytarová hravost je již pověstná a potvrzuje to hned v úvodní světoznámé Get Me To the Church On Time (Já se dnes odpoledne žením) . Velmi silným titulem je hned následují &Smoldasova Lydian Blues. Ranní kuropění, pozdní návrat do hnízda, probouzející se město. Jedné věci si všimnete. &Smoldas svým autorským kompozicím dokáže vdechnout život v rámci titulu skladby. Už v následující Autumn In Three slyšíte padat ze stromů listí a zasáhne vás i podzimní vítr.

Libor &Smoldas se obklopil ve studiu vynikajícími hudebníky. Quartet, který slyšíme:

Libor &Smoldas – elektric kytar, acoustic kytar
Sam Yahel – piano
George Mraz – acoustic bass
Jeff Ballard – drums

+ Zeurítia – voice

V řazení písní na albu upoutá jednoznačně pozornost svým nádherně procítěným hlasem ve dvou skladbách právě Zeurítia, jíž je &Smoldas skladatelem a aranžérem par excelence. Nejen ve finálním Brazilian Impressions. Dle mého silnější kousek je už na šesté pozici. Who´s Got Rythm. Věčné hledačství jazzem posedlých fanatiků, hudebních dobrovolných obětí.

Album vydává label Animal Music Petra Ostrouchova. Grafiku zařídilo studio Najbrt. Zvuk mají na svědomí nahrávací studio Tedesco´s, mixovací studio Sono, mastering studio DB Plus Digital Services. Jmenovaný label je skvělým zvukem pověstný.

Libor &Smoldas je jedním z nejvytíženějších jazzových kytaristů české jazzové scény posledních let. Hrál a nahrával s hudebníky mezinárodní scény i domácími hudebníky, jakými jsou i nám známí Najponk, Ondřej Pivec, Jaromír Honzák, Jiří Slavíček, Stanislav Mácha, Yvonne Sanchez či David Dorůžka. Skládá vlastní hudbu, kterou představuje hlavně se svým triem (On the playground" 2007) a nyní i quartetem. Je také členem kapely Ondřeje Pivce Organic Quartet. S kapelou Zeurítia se Libor věnuje brazilské hudbě (Zeurítia, 2008). Působí jako učitel jazzové kytary na Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka, je členem představenstva České jazzové společnosti. Jeden z nejlepších jazzových kytaristů v Čechách.

„Jde o kytaristu a skladatele, který vedle Davida Dorůžky, Petra Zelenky a také Romana Pokorného tvoří špičku současného kytarového jazzu.” Harmonie



Libor &Smoldas
Zdroj obrázků www.animalmusic.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0378 s