Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 6. týden

08.02.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 6. týdenI Bůh, když tvořil svět, tak podle Bible sedmý den odpočíval. Filmový fanda, který se rozhodne vidět vše, co kina v premiéře nabízejí, se také musí spokojit s jedním volným dnem. &Sest ostatních tento týden stráví v biografu (pokud ovšem nezvládne několik filmů v jednom dni). A ti největší šílenci si mohou v neděli pustit ještě zajímavou premiéru na DVD. Proč ne?

Pojďte se nejprve podívat na nejvýchodnější hranici Evropské unie. Tady se nachází vesnička Osadné. Žije zde pravoslavný kněz Peter Soroka, který za posledních pět let pohřbil padesát lidí a pokřtil pouze dvě děti. S ním je tu politický rekordman - starosta Ladislav Mikuláško je totiž ve funkci úctyhodných 36 let. Oba dva mají zájem, aby vesnice nevymřela, a tak vsadí na rozvoj cestovního ruchu. O pomoc s propagací poprosí PR manažera politického hnutí Rusínská obroda Fedora Vica. Tento politik s humorem Dona Quijota přitáhne do Osadného návštěvu z Bruselu na nejvyšší úrovni. Europoslanec Milan Gaľa je situací v obci dojatý a pozve lokální politiky do Bruselu. A tak dojde k tomu, že hrdinové z Osadného si prohlédnou a okomentují obrovské prostory parlamentu, navštíví sál pro 785 poslanců a hlavně – střetnou se s elitními europolitiky (mimo jiné i s prvním československým kosmonautem Vladimírem Remkem), kterým představí své nové projekty… Dokumentarista Marko &Skop (znáte jeho JINÉ SVĚTY) to sleduje bedlivě a s porozuměním ve filmu OSADNÉ, který do českých kin zakoupila Asociace českých filmových klubů.

Klasická romantická pohádka o dobru a zlu DE&SŤOVÁ VÍLA nepotřebuje přiliš doporučení. Společnost BIOSCOP, která film do kin uvádí, o něm říká: "Dešťová víla jde krajem převlečená za chudou ženu. Pozná, že lidé začali myslet hlavně na peníze a vytrácí se mezi nimi dobro a láska. Rozhodne se proto, že jim vezme vodu... Ale nebojte se, jak už to v pohádkách bývá, nakonec dobro a láska zvítězí." Kéž by to tak bylo nejen v pohádce - to by vám mohl nádavkem přidat režisér Milan Cieslar, který už má několik pěkných pohádek úspěšně za sebou (třeba O JEČMÍNKOVI nebo JABLOŇOVÁ PANNA). Ve filmu hraje titulní roli Lenka Vlasáková. Hamižného sedláka Lakotu ztvárnil Miroslav Donutil, jeho syna Ondru, který miluje chudou Květušku (Viva Kerekes) a jehož lásce otec nepřeje ztvárnil Jakub Gottwald. Ve filmu se dále setkáte s Jane Budařem, Vilmou Cibulkovou, Sašou Rašilovem, Ondřejem Vetchým či Filipem Blažkem.

Záběr z filmu DE&SŤOVÁ VÍLA

"Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina." Takový je podtitul nového filmu, který uvádí Bontonfilm pod plným názvem PERCY JACKSON: ZLODĚJ BLESKU (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief). Režisér Chris Columbus, o němž se říká, že je zkušeným řemeslníkem a nepokouší se o žádné velké umění, má za sebou dva díly SÁM DOMA, dvě pokračování Harryho Pottera (TAJEMNÁ KOMNATA, KÁMEN MUDRCŮ) či film MRS. DOUBTFIRE. Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky, o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivě... Fantastické dobrodružství natočil režisér Chris Columbus podle stejnojmenné knižní série Ricka Riordana. Všech pět dílů této knižní série se okamžitě stalo bestsellery. Ukázku z knihy najdete v Rozhledně na adrese http://www.webmagazin.cz/index.php?stype - =all&id=9454. Připomínám, že Percyho ztvárnil Logan Lerman, v roli Medusy uvidíte Umu Thurmanovou, Chirona hraje Pierce Brosnan a Dia Sean Bean.

KNIHA PŘEŽITÍ (The Book of Eli) - tak se jmenuje americký film (foto v závěru článku), který do kin uvádí Falcon. V nepříliš vzdálené budoucnosti, asi třicet let po konečné válce, prochází pustinami kontinentu, který býval Amerikou, osamělý muž. Všude kolem něj se nacházejí opuštěná města, rozpadající se silnice, sežehlá země - pomníky nedávné katastrofy. Civilizace neexistuje, zákony neplatí. Cesty patří gangům, které jsou schopny člověka zabít kvůli botám, kvůli hltu vody... nebo prostě jen tak. Ale na tohoto poutníka nestačí. Eli, který se nestal bojovníkem z vlastní vůle, ale z nutnosti, touží po klidu a míru, ale pokud je k tomu donucen, rozdrtí své protivníky dříve, než si stačí uvědomit, jak osudné chyby se dopustili. Důvodem jeho boje nejsou obavy o vlastní život, ale naděje na budoucnost - naděje, kterou opatruje a chrání už po třicet let a je rozhodnutý ji proměnit ve skutečnost. Eli, poháněný smyslem pro povinnost a vedený vírou v cosi většího, než je on sám, dělá vše, co je třeba, aby přežil - a pokračoval ve svém úsilí. Jen jediný muž v tomto zničeném světě chápe, jakou moc má Eli ve svých rukou, a je rozhodnut ji získat pro sebe: Carnegie, samozvaný despotický vládce improvizovaného města zlodějů a zabijáků. Carnegieho adoptivní dceru Solara Eli fascinuje z jiného důvodu: nabízí naději na život lepší, než jaký panuje v říši jejího otce. Ani pro jednoho z nich ale nebude snadné ho přesvědčit, aby se svých plánů vzdal. Není ochoten se před ničím - a před nikým - zastavit. Je nucen naplnit svůj osud a zachránit zmučené lidstvo. V režii Alberta Hughese hraje Eliho Denzel Washington.

O filmu PŮLNOČNÍ POLIBEK (In Search of a Midnight Kiss) režiséra Alexe Holdridgeho se Scootem McNairym a Sarou Simmondsovou jsme v Rozhledně Webmagazínu již psali v článku
"Na co do kina - 53. týden" http://www.webmagazin.cz/index.php?styp - e=all&id=9783), kde jsme uveřejnili i foto z filmu.

*********************************
Ještě bychom vás rádi upozornili, že od 26. ledna 2010 najdete na DVD a Blue-ray disku titul
Michael Jackson’s This Is It
(Michael Jackson těsně před svou nečekanou smrtí a přitom na vrcholu!).
Jde o záznam s unikátním pohledem do zákulisí i na jeviště připravovaného představení Michaela Jacksona s názvem This Is It. Přípravy probíhaly v londýnské O2 aréně, kde měla být v červenci 2009 zahájena série koncertů pokračující až do letošního března. Jen několik týdnů před tím, než nám měl předvést svůj návrat na pódia, přišla šokující zpráva o tom, že Michael Jackson náhle zemřel 25. června na následky zástavy srdce jen několik hodin po zkouškách na tyto připravované koncerty. Film mapuje období od dubna do června 2009 a vznikl s plnou podporou pozůstalých z více než stovky hodin záběrů, které zachycující Michaela Jacksona při nácviku pěveckých výstupů pro svou show. Michael Jackson se v This Is It v syrových a upřímných detailech představuje jako zpěvák, tanečník, filmař, architekt a především jako tvůrčí génius a skvělý umělec. Veškeré své úsilí a talent vložil do dokonalé podoby londýnských koncertů. Ty se měly stát závěrečným vrcholem jeho kariéry. Skladby, které ve filmu najdete, mapují celou jeho uměleckou dráhu - od hitů skupiny Jackson 5 přes písničky k albům Thriller a Bad až k jeho nejnovějším hitům.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0505 s